Whiteside nagy estéjével simán verte a Dallast a Miami

Lefagyott a Charlotte Torontóban - a Wizards az Orlandót, a Bulls a New Yorkot játszotta le a 4. negyedben - győzelmi sorozatban a Lakers

A Miami Hassan Whiteside vezérletével nagyon simán győzte le a Dallast az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, pedig Dwyane Wade csak a padról tudott beszállni ezúttal. A Washington és a Chicago is nagy negyedik negyeddel nyert, a fővárosiak az Orlandót, Jimmy Butlerék pedig a New Yorkot lépték le a záró etapban. A Charlotte lefagyott Torontóban és nem tudott pontot szerezni az utolsó öt percben, így DeRozanék behúzták a találkozót, a Lakers pedig Kobe Bryant nélkül is megverte a Philadelphiát, így sorozatban második mérkőzésén aratott győzelmet.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Washington Wizards – Orlando Magic 103-91

A negyedik negyed döntött. Az első három játékrészben oda-vissza változott a vezető kiléte, de inkább a Wizards járt előrébb – a záró etap elejére viszont kiegyenlítettek Oladipóék. Ebben a játékrészben aztán ismét sebességet váltott a 24 ponttal és 13 gólpasszal jelentkező John Wall, több nagy játékot is végrehajtott és fellépett mellé Kris Humphries, aki mind a 11 pontját ebben a negyedben szerezte – ez a két játékos 23-19-re túldobta az Orlandót ekkor, így nagy győzelmet arattak a fővárosiak.

Nem tört meg az átok. A Magic sorozatban tizenegyedik alkalommal veszített a Washington ellen, bármilyen jó formában vannak, nem tudják megverni Wallékat. Scott Skiles elsősorban a leindítások kezelésével volt elégedetlen, de összességében mindenben egy kicsit gyengébbek voltak: nem tudtak büntetőt kiharcolni (csak nyolcat dobhattak rá), nem ültek a tripláik és Oladipón kívül egyik kulcsjátékosuknak sem ment igazán a játék. Ez még belefért volna, de a negyedik negyedben már a védekezésük is szétcsúszott, így öt perccel a vége előtt már lehetett érezni, hogy vereség lesz a vége.

A Wizards legjobb dobói: Wall 24, Porter 20/6, Sessions 13/6
A Magic legjobb dobói: Oladipo 20/6, Vucsevics 14, Harris 13/3

Miami Heat – Dallas Mavericks 106-82

Whiteside dominált, Wade a padról jött. A Heat ikonja közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt rosszul érezte magát, de kapott injekciót és a második negyedben már pályára lépett, viszont a kezdőcsapatból így kimaradt, oda Tyler Johnson került be. Wade végül 18 perc alatt 10 ponttal és 7 gólpasszal segítette csapatát, de a fővezér most Hassan Whiteside volt, aki 25 pontos, 19 lepattanós dupla-duplával állt a Miami élére – már az első félidőben eljutott 18 pontig és 13 pattanóig. Mellette Bosh, Dragic és Green is jól játszott, összességében 56%-kal (!) dobott mezőnyből a hazai csapat és a 22-10-re megnyert első negyed után végig kézben tartotta a meccset – erőlködés nélküli könnyed győzelmet aratott a gárda.

Semmi nem jött be a Dallasnak. Már az első etapban látszott, hogy ez nem a Mavs meccse lesz és bár később összekapták magukat Nowitzkiék, egy pillanatig sem voltak partiban – nem hogy közelítettek volna, a hátrányuk folyamatosan nőtt. A 36%-os mezőnymutató sokat elárul a teljesítményükről, egyedül a dupla-duplázó Pachulia dicsérhető, a már említett Nowitzki, Parsons és Barea is terített betli volt. Deron Williams játszott, de egyelőre a padról kapott húsz percet, ez idő alatt 9 pontot és 5 gólpasszt tett a közösbe. Annyira gyenge támadójátékot adott elő a vendégcsapat, hogy a védekezésről már kár is beszélni, így megszakadt a gárda négymeccses győzelmi sorozata.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 25, Green 19/6, Bosh 16/9
A Mavericks legjobb dobói: Pachulia 14, Matthews 12/12, Nowitzki 11

Toronto Raptors – Charlotte Hornets 104-94

A hajrában lefagyott a Charlotte. Bár inkább a Toronto vezetett a mérkőzésen, Kemba Walkerék szűk öt perccel a vége előtt 94-94-nél utolérték ellenfelüket – senki nem gondolta, hogy innentől egyetlen pontot sem tudnak szerezni a vendégek. Márpedig ez történt, amikor a legjobban kellett volna, se kosarat dobni, se faultot kiharcolni nem tudott a Hornets, utolsó nyolc dobásukat elhibázták Batumék és összességében 19%-kal tüzeltek ebben a játékrészben – így természetesen nem lehet mérkőzést nyerni.

Csak a triplák. Mindkét csapat gyengén dobott összességében, de a hárompontosokat jó százalékkal süllyesztették el – a Raptors 15, a Hornets 10 triplát küldött a helyére, igaz, az ő hatékonyságuk leromlott az utolsó negyed miatt. Ezt leszámítva azonban a vendégek támadójátéka egyáltalán nem működött, Walker 21 dobásból szedte össze 18 pontját és nem volt senki, aki a gárda élére tudott volna állni – ellenben a túloldalon a 23 pontos DeRozan és a 18 ponttal, 11 gólpasszal dupla-duplázó Lowry is megtette ezt. Érdemes még megemlíteni a kezdőbe visszakerülő Jonas Valanciunast, aki 10 pontja mellett 13 pattanót, köztük hét támadót szedett le – utóbbiból húszat gyűjtött össze a hazai csapat, ami döntő faktornak bizonyult.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 23/6, Lowry 18/6, Patterson 14/12, Carroll 14/12
A Hornets legjobb dobói: Walker 18/6, Williams 17/9, Zeller 15

Chicago Bulls – New York Knicks 108-81

Elfogyott a New York. Óriási erővel kezdte a meccset a Chicago és már az első negyedben a húsz pont felé közelített a különbség, ám a második játékrész közepétől elkezdte ezt ledolgozni a Knicks és Anthony-ék fel is zárkóztak egyetlen egységnyire. Úgy tűnt, hogy akár meg is nyerhetik a találkozót, ám az utolsó negyedben teljesen szétesett a játékuk, összesen nyolc pontot tudtak szerezni, eközben a Bulls szárnyalt és a 31-8-as negyednek köszönhetően végül kiütéses győzelmet aratott. A New Yorknál Porzingisnek ezúttal sem ment a dobás (4/14 mezőnyből, 9 pont) és a mostanában nagyon stabil Anthony mellé csak Calderon tudott fellépni – a záró etapban azonban már semmi nem működött, így egy nagy leolvadással az utóbbi hat meccsükből az ötödik vereségüket szenvedték el.

Bobby Portis továbbra is bizonyít. Noah sérülése óta még nagyobb szerepet kap az előszezon sztárja és Fred Hoiberg elmondta, hogy hasonló szerepet szán neki akkor is, ha a francia center visszatér majd. Portis ezúttal 16 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott, fontos szerepe volt a negyedik negyedes futásban és ma ő volt a Bulls leghatékonyabb magasembere. Jimmy Butler most is jól játszott, a Mirotic-McDermott páros révén pedig 62,5%-kal triplázott a gárda, amire nem volt ellenszer – még akkor sem, ha egy irányító nagyon elfért volna, sem Hinrich, sem Brooks, sem Moore nem volt megoldás ezúttal.

A Bulls legjobb dobói: Butler 23, Gasol 17, Mirotic 17/12
A Knicks legjobb dobói: Anthony 20/3, Calderon 18/9, Thomas 11

Los Angeles Lakers – Philadelphia 76ers 93-84

Lou Williams vezette sikere a Lakerst. A mérkőzés azt a színvonalat hozta, amit a liga két legrosszabb mérleggel álló csapatától várhattunk – 35% alatt dobtak a felek három negyeden keresztül, nagy különbség nem alakult ki. Nik Stauskas kosara után 73-70-re vezetett a Lakers bő nyolc perccel a vége előtt, ám ekkor jött Lou Williams, aki levezényelt egy 15-2-es futást – a záró etapban egymaga 12 pontot szerzett, ami ezen a mérkőzésen döntőnek bizonyult. Kobe Bryant nem lépett pályára vállfájdalmai miatt, D’Angelo Russell pocsékul dobott (3/14 mezőnyből, öt gólpassz, négy eladott labda), de Williams mellett Clarkson (ők ketten 21 büntetőt harcoltak ki) és a 23 perc alatt 15 pontig és 9 lepattanóig jutó Randle is kiemelhető. A sikerrel a Los Angeles megszerezte hetedik, sorozatban második győzelmét.

Most ennyi volt a Philly-ben. Jahlil Okafor ezúttal is a kispadról érkezett és 23 perc alatt 12 pontot tett hozzá, de inkább a dupla-duplázó (15 pont, 12 pattanó, 3-3 gólpassz, labdaszerzés és blokk) Noelt és a 12 pontos, 7 gólpasszos McConnellt érdemes kiemelni – Ish Smith csak szenvedett, ez pedig most nagyon meglátszott a támadójátékon. Szintén fontos faktor volt, hogy bár „csak” 16 labdát adott el a vendégcsapat, leindításból 29 pontot írt a táblára a Lakers, ami rengeteg egy ilyen szoros és pontszegény találkozón.

A Lakers legjobb dobói: Williams 24/6, Clarkson 19, Randle 15
A 76ers legjobb dobói: Noel 15, Okafor 12, McConnell 12/3

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus