Wizards-Celtics a Sport TV-n, Lakers-OKC-visszavágó

Rendeznie kell a sorokat a Golden State-nek - utolérné a Celticset a Toronto - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt!

 

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

Érdekes módon mindkét gárda jó formában van, az utóbbi öt meccsből egyaránt hármat, az előző kettőből pedig kettőt nyertek, ez pedig azért meglepő, mert ők ketten Kelet sereghajtói, és ligaszinten is ott vannak a legrosszabb négy között. Nehéz megmondani, hogy mire számíthatunk most, az biztos, hogy a hazai pálya a Magicet segíti, a Hawks pedig csak 5-21-re áll idegenben (otthon 12-16-ra, egész más), de Schröderék legutóbb például nyertek New Yorkban, és Bostonban sem játszottak alárendelt szerepet. Nagy kérdés, hogy melyik csapat lendülete tart ki, sérülésből mondjuk nincs hiány: a Vucsevics-Gordon-Ross-Isaac sor mellett Jonathon Simmons sem 100%-os már az Orlandónál, míg a vendégeknél Bembry és Cavanaugh mellett Belinelli sem teljesen egészséges.

Toronto Raptors - New York Knicks 01:30

Itt nem kérdés, hogy toronymagas favorit a Raptors, DeRozanék most már a keleti első helyet támadják, miután simán elintézték a Bostont is, és hazai pályán továbbra is a liga legjobbjai - ezzel szemben a Knicksnél kidőlt Kristaps Porzingis, és nem nagyon látni, hogy mihez kezdenek nélküle. Egyébként is négyes vereségszériában vannak Kanterék, az idegenbeli 7-21-es mérleget (illetve annak "elődjeit") sokszor kiemeltük már, ráadásul az említett Kanter sem 100%-os, és a hírek szerint ő sem léphet majd pályára. Így aztán nem nagyon lehet olyat írni, amely miatt lenne esélye a New Yorknak, csak abban bízhatnak, hogy ezt a Raptors is így gondolja majd...

Washington Wizards - Boston Celtics 02:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

Egy szép győzelmi széria után legutóbb húsz ponttal kapott ki Torontóban a Celtics, így pedig hiába a jó mérleg, ott van a nyakán a Raptors, mindenképpen nyerniük kellene Al Horfordéknak - ami viszont nem lesz egyszerű, hiszen a Wizards is kiváló formában volt, mielőtt legutóbb egy back-to-back második felén vereséget szenvedett Philadelphiában. A fővárosiaknál a kiegyensúlyozott támadójáték volt a kulcs mostanában, meglátjuk, hogy sikerül-e ezt hozniiuk a támadásban finoman szólva sem hatékony, de védekezésben általában agresszív Bostonnal szemben, John Wallra ugyan nem számíthatnak, de a többiek mind bevethetők lesznek. A Celticsnél legutóbb Irving és Morris is visszatért, de egyikük sem mozgott még igazán jól, náluk az a fő kérdés, hogy ők ketten fel tudnak-e pörögni, mert az sokat dobhatna rajtuk támadásban.

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 04:00

Itt borzasztóan kellene a győzelem mindkét csapatnak, a Hornets idegenbeli túrán van és nagyon kapaszkodna a rájátszásért, míg a Blazers egy 0-3-mal végződő túráról tért haza, otthon muszáj lenne javítania. A hazai pályában bízhatnak is Lillardék, mert zsinórban nyolc meccset nyertek meg ebben a csarnokban, így mindenképpen esélyesnek számítanak még akkor is, ha Evan Turner játéka kérdéses, Shabazz Napier pedig biztosan nem léphet pályára - a túloldalon Marvin Williams hiányzik, rá nem számíthatnak. Érdekes lesz, hogy hogyan alakul hátvédpárok csatája, hiszen a Walker-Batum kettős nagy formában van, de a Blazers "lényege" is a Lillard-McCollum kettős, ugyanakkor érdemes lesz figyelni azt is, hogy mi történik ötös poszton Nurkic és Howard között. 

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 04:30

A találkozó legnagyobb kérdése, hogy rendezni tudja-e a sorokat a Warriors, mert valamiért érthetetlenül feszült és flegma a csapat az utóbbi időben - az OKC ellen vállalhatatlanul viselkedtek minden téren, ráadásul az utóbbi négy meccsükből hármat el is veszítettek. Most mindenképpen nyerniük kell, különben a Rockets utoléri őket a tabella élén, és mivel a Dallast idén már háromszor is legyőzték, természetesen nekik áll a zászló, de bármekkora is legyen a különbség a két csapat között, mentalitásban mindenképpen változtatniuk kell Curryéknek. A Mavsnél továbbra is a pontszerzéssel vannak komoly gondok, ráadásul egy idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek, ami sosem jó jel, ráadásul legutóbb nem tudott játszani Harrison Barnes, most is kérdéses, hogy pályára tud-e lépni - edzeni már tudott, ez mindenképpen biztató. Kisebb-nagyobb sérülések a Golden State-nél is vannak, Durant, Green, West és Livingston sem 100%-os és Durant játéka kérdéses is, nincs túl jó állapotban a bal keze.

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 04:30

Ez rendkívül érdekes mérkőzés lehet, hiszen a két csapat alig négy napja találkozott Oklahoma Cityben, ahol 108-104-re nyerni tudott a Lakers, most pedig hazai pályán fogadhatja ellenfelét - csakhogy közben az OKC húsz ponttal győzött a GSW pályáján, ezt nem szabad elfelejteni. Nehéz megjósolni, hogy mit látunk majd, az biztos, hogy a Los Angeles az elmúlt hetekben ligaelit szintet hoz, főleg védekezésben, és bár Lonzo Ball továbbra sem áll rendelkezésre, jelenleg nehéz nem esélyesként kezelni a gárdát még akkor is, ha a Thunder megtörte negatív szériáját. A vendégeknél Carmelo Anthony bokasérülést szenvedett legutóbb, és most kérdéses a játéka, valamint Russell Westbrook sem 100%-os a hírek szerint, de őt ez általában nem szokta zavarni...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus