Wizards-Spurs a Sport TV-n, visszatérhet James

A címvédő fővárosi vendégjátékát a Sport 1 is közvetíti, LeBron lehet, hogy játszik a Suns ellen, pályán a GSW, zárásként Lakers-Heat

A Washington és a San Antonio rangadóját a Sport 1-en is élőben követhetjük, a Phoenix ellen pedig visszatérhet LeBron James. Pályán a Warriors, a Hawks és a Mavs, valamint lesz egy Lakers-Heat is - nézzük, mit érdemes tudnunk a mai hét találkozó előtt!

Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves 01:00

Az Indiana folytatni próbálja remek hazai sorozatát (7-4 a kezdeti 1-10 után), a Minnesota pedig 15 mérkőzés után igyekszik végre nyerni. A Wolves védekezése nem létezik, viszont a támadójátékuk egész jól nézett ki Wiggins, Young és Muhammad révén – csak hogy utóbbi kiesett minimum két hétre. Nélküle nem igazán látni, hogy hol fogják megverni a védekezésben ligaelit Pacerst, Hibberték el fogják szívni előlük a levegőt, minőségi center nélkül Hibbert szabadon garázdálkodhat a festékben. Bár konzisztensen nem támad jól az Indiana, elég sok opciójuk van hátvédposzton, a periméteren meglehetősen szellős Minny ellen akár Miles, akár Sloan, akár Stuckey alkothat – George Hill valószínűleg nem lép ma pályára.

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 01:00

Továbbra is megállíthatatlanul repül az Atlanta, Korverék zsinórban nyolc győzelemnél járnak és négy meccsel vezetik Keletet. A liga egyik legnagyobb meglepetéscsapata idegenbeli túrára indul, de az utóbbi bő másfél hónapban 22-2-es mérleget hoznak, 94 pont alatt tartják ellenfeleiket, ráadásul ezek a számok Atlantától távol sem esnek vissza – itt is sorozatban nyolc mérkőzést nyertek meg. Nehezen hihető, hogy a parádésan játszó, legutóbb a Washingtont is agyonverő keleti listavezető botlani fog Philadelphiában, még akkor sem, ha a Sixers egyébként (furcsa leírni) jó formában van – utóbbi négy meccsükből hármat nyertek Wrotenék. Bár határozottan előrelépett a csapat, a Hawkstól nagyon messze vannak, nincs olyan poszt, amire építhetnének, ráadásul a vendégek pont a periméteren védekeznek kiválóan, ahol ő esetleges nyerőembereik vannak.

Washington Wizards – San Antonio Spurs 01:00

A nap rangadója mindenképpen ez, a keleti élmezőny egyik tagja fogadja a nyugati élmezőnytől egyre távolodó címvédőt. A Spursnél a sérülések jelentősen nehezítik a helyzetet, Ginobili és Belinelli továbbra sem bevethető, Parker sem teljesen egészséges és bár a második sor hozza az elvártat, nem közelítik meg a csúcsformát – persze januárban erre nincs is szükség. Viszont most már el kellene indulniuk felfelé, hiszen az ötödik Dallastól is három meccsre vannak, a Warriorstól pedig már nyolc találkozó választja el őket. A Wizards sem nagyon hibázhat, hiszen nagy a harc a Torontóval és a Chicagóval, így figyelniük kell – ma leginkább az eladott labdáikra és a védekezésre. A Hawks lenullázta őket és a Spurs is hasonló stílusban játszik, még ha most nem is annyira élesen – Wallék nem tudnak vigyázni mostanság a labdára és meggyűlik a bajuk a sokat passzoló ellenfelekkel. Nagyban függ attól, hogy kik játszanak, de alapesetben a Spurs van előnyben, amit számukra muszáj lenne érvényesíteni is.

Phoenix Suns – Cleveland Cavaliers 03:00

LeBron James nélkül kis túlzással Knicks-szintű csapat lett a Cavsből, 1-7-re állnak vezérük nélkül és teljes a fejetlenség mindkét oldalon. Számukra jó hír, hogy LeBron lehet, hogy ma már tud játszani – ezt közvetlenül a meccs előtt döntik majd el. Égető szükség lenne rá ma, hiszen nem látni, hogy ki fogja tartani a lépést a Suns hátvédeivel, akik mellé egyre inkább oda lehet tenni Markieff Morrist, aki Love-val jó csatát vívhat. Ugyan domináns centere nincs a Phoenixnek, Len jó munkát végzett Marc Gasolon és megbízhatóan teljesít, a Dragic-Thomas-Bledsoe trió pedig átrohan az ellenfeleke. Jó periméter-védője nincs a Cavsnek és ezt James sem oldja meg, de a meccs alakításában és a támadójáték összeszedésében nagyon sokat dobna – a Cleveland 90 pont és 40% alatt maradt nélküle. A Sunsnak nagyon kell a győzelem, hiszen két idegenbeli vereségből érkeztek haza, viszont a Cavsnek is meg kellene most már állítani a zuhanást, hiszen egy vereséggel 50% alá kerülnének.

Utah Jazz – Golden State Warriors 03:00

Hibátlanul abszolválta hatmeccses hazai sorozatát a ligaelső Warriors, most pedig karácsony óta először látogatnak idegenbe – saját pályájuktól távol zsinórban három vereséget szenvedtek legutóbb. Ezeken a meccseken főleg a támadójátékuk esett vissza, hiszen otthon 113,7 pontot átlagolnak, az idegenbeli vesztes meccseiken viszont csupán 96,8 pontot dobtak 43,2%-kal. A Jazz védekezése nagyot lépett előre az utóbbi időben, Gobert vezérletével a liga egyik legjobb festékvédő alakulata lettek és lepattanózásban is az elitbe emelkedtek. Erre nagy szükségük lesz ma is, de ahhoz, hogy elkapják a GSW-t, a periméteren is hasonló munkát kell végezniük, hiszen a Curry-Thompson páros képes kettesben megnyerni a találkozókat. Draymond Green szerkezetbeli előnyt jelent számukra, ráadásul ők is jó védőcsapatnak számítanak, a hazaiak pedig legutóbb 31 eladott labdát vétettek a Houston ellen – ha nem tudnak koncentráltan támadni Haywardék, nem lesz esélyük.

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 04:00

A Dallas március óta nem kapott ki egymás után kétszer, most viszont a hatos sikerszéria után előbb a Detroit, majd a Clippers is legyőzte őket. Elsősorban a védekezésüket kell összekapni, a Clipperst bőven 50% fölé engedték, ma pedig a jó formában lévő Cousins-Gay duót kell kordában tartaniuk. Ennek ellenére mégis nekik kedvez ez a matchup, a Rondo-Ellis-Parsons trióra abszolút nincs mérvadó védője a hazai alakulatnak, kifejezetten gyengén védekezik a Kings, az alapjáraton remeklő Mavs-támadógépezet ma visszatalálhat a helyes útra. A kaliforniaiak nem igazán bízhatnak egy pontpárbajban, de Cousinsra építhetnek belül – ugyanakkor Tyson Chandlers egy-egyben képes lehet lelassítani őt. Ha ez megtörténik, bevéshetjük a W-t a vendégeknek, a center pontjait nem tudja pótolni a Sacramento – ha viszont Boggie hozza a megszokott formáját, agresszív periméter-védekezéssel lehet némi esélyük.

Los Angeles Lakers – Miami Heat 04:30

A Heat meglepetésre nyerni tudott a Clippers otthonában, Bosh nagy meccse mellett Hassan Whiteside is extrát hozott – az ő személyében úgy néz ki, talált egy megfelelő centert a floridai csapat. A Lakersnél megint Kobe Bryant helyzete a kérdés, játszik, nem játszik és egyáltalán, mi a jobb a csapatnak. Az biztos, hogy Nick Youngnak össze kell kapnia a magát, a dobógép nagyon nem találja a formáját az utóbbi időben. A csapat mindenesetre javulni látszik mind védekezésben, mint támadásban, a Miami pedig nem nagyon tud megállítani senkit hátvédposzton, így garázdálkodhatnak Youngék. Mindkét fél rettenetesen hullámzó, nehéz belőni, hogy mire lehetnek elegek – pár nap alatt kétszer nyerni a Staplesben azért elég nagy dolog lenne a Heattől.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus