Zárszóként kiütötte a Brooklynt az Atlanta

A hatodik meccsen már nem adott esélyt ellenfelének a Hawks, Korverék korábbi önmagukat idézve játszották le a Brooklynt

A hatodik meccsen már nem adott esélyt a Netsnek a Hawks az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, 24 pontos győzelemmel jutott a következő körbe, ahol a Washington lesz Korverék ellenfele. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: a rég látott Atlanta

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 87-111

A nagyszünet után eldőlt. Bár már az első negyedet is tizenhárom ponttal nyerte az Atlanta (72%-kal dobtak mezőnyből, közte 5/7 triplával), a második tizenkét percben felzárkózott a Nets és csak hat ponttal vezettek a vendégek az első félidőt követően. A fordulás után aztán robbantottak Korverék, a dobóhátvéd berámolt három triplát, remekelt Carroll és Millsap is, parádésan járt a labda, a Brooklyn viszont csak az eladott labdákat gyártotta – újra az alapszakaszban látott Atlanta volt a pályán és huszonhat egységnyire nőtt a különbség. Ebből a pofonból már nem tudott feltápászkodni a hazai gárda, így a sorozat egyetlen kiütésével véget is ért a széria – a Hawks a Washingtonnal mérkőzik a következő körben.

Kifulladt a Brooklyn. A hatodik meccsre már elfogyott Brook Lopezék varázsa és lendülete, nem tudták követni a magára találó Hawks passzjátékát (34 gólpasszt osztottak szét), ráadásul a vendégek dobóformája (50% mezőnyből, 40% kintről) hamar el is vette a kedvüket. Ma senki nem tudott a gárda élére állni, egyedül Lopez és esetleg Joe Johnson dicsérhető, de a 36%-os mezőnymutató és a sokszor nem létező védekezés „meghozta a gyümölcsét” – 2-2 után elfogyott a Nets és végül 4-2-re elbukta a szériát.

A párharc végeredménye: 4-2 a Hawks javára.

A Nets legjobb dobói: Lopez 19, Williams 13/3, Johnson 12/6
A Hawks legjobb dobói: Millsap 25/6, Carroll 20/9, Korver 20/18

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus