Zsinórban harmadszor nyert a Brooklyn Nets

Doc Rivers találkozása egykori játékosaival ma nem sült el olyan jól, mint tegnap Bostonban, a Nets Brook Lopez újabb bokasérülése ellenére nagyon simán verte a fáradt Clipperst. A nap másik összecsapása két nagyember csatáját hozta: Dwight Howard régi önmagát idézően játszott, mégis a Trail Blazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge lett a hős, egyúttal a portlandiek visszavágtak a Rocketsnak egy fájó vereség miatt is. 

A nap legfontosabb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.

Brooklyn Nets – Los Angeles Clippers 102-93

A Clippers nem bírta az iramot. Több kinti játékos (Redick, Barnes, Bullock) is sérült, ráadásul 24 órával korábban még Bostonban volt nehéz meccse a gárdának – kicsit ennek is köszönhető, hogy a két középső negyedet a Brooklyn 63-37-re nyerte, a végén már csak a 23 pontos hátrány kozmetikázására volt lehetősége a vendégeknek. Blake Griffin hiába harcolt ki 13 büntetőt, mezőnyből 2/8-cal dolgozott, gyakorlatilag csak Chris Paul és Jamal Crawford dicsérhető a Los Angelesből. Beszédes adat, hogy Paul mindössze 2 gólpasszt tudott kiosztani – és ez inkább a csapat hibája, amely alig 37 százalékkal tüzelt mezőnyből. 

Érdekes statisztika. Bár Chris Pault sokkal magasabban jegyzik, mint Deron Williamst, a két sztárirányító egymás elleni mérlege 15-5 Williams javára.

Egy újabb nagy találkozás. Doc Rivers tegnap Bostonban járt, ma pedig több egykori játékosával futott össze. Paul Pierce egészen elfogadhatót nyújtott (10 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz), Kevin Garnett pedig nem hazudtolta meg önmagát, mindent bevetett Blake Griffin ellen – faultgondok miatt mindössze 15 percet töltött a pályán, de megérte, sikerült elbizonytalanítania ellenfelét. 

Közel egy hónap után egy kis reménysugár. Ennyi ideje képtelen volt megverni pozitív mérlegű csapatot a sérülések sújtotta Nets, ma viszont sikerült – az már csak hab volt a tortán, hogy sorozatban harmadik sikerével 8-14-re javította mérlegét, egyúttal egyre közelebb van a playoff-helyekhez. 

Andray Blatche remekelt ma – szükség lesz rá később is. Az erőcsatár-center szokásához híven nagyon jól ugrott be a padról, 21 pontot és 9 pattanót szorgoskodott össze. Holnap is villoghat, mert Brook Lopez amint formába lendült, menetrendszerűen megint megsérült a bokája. Lopez elutazik a csapattal Detroitba, talán nem olyan súlyos a gond, de ha pályára is lép, nem lesz 100 százalékos. 

A Nets legjobb dobói: Johnson 21/12, Blatche 21, Lopez 16. 
A Clippers legjobb dobói: Paul 20/3, Crawford 19/6, Griffin 12.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 111-104

20-20. LaMarcus Aldridge, a Blazers erőcsatára volt a nap hőse Portlandben: 31 pontját 12/22-es mezőnnyel érte el, emellett karriercsúcsot jelentő 25 lepattanót kapkodott össze, sőt 2-2 blokk, labdaszerzés és gólpassz is belefért – nem véletlen, hogy idén már másodszor harsant fel a portlandi csarnokban neki címezve az ’MVP! MVP!’ rigmus. Ez volt egyébként Aldridge negyedik 20-20-as meccse pályafutása során, ő a negyedik Blazers-játékos, akinek sikerült ez a bravúr. 

Visszavágó. November elején a Rockets 116-101-re nyert a Blazers csarnokában, ez volt az idei két hazai vereségükből az egyik, így a presztízs is hajtotta a Portlandet.

44 percig izgalmas volt. A Rockets remekül tartotta magát majdnem végig, Dwight Howard felvette a kesztyűt a palánkok alatt (32 pont, 17 pattanó, 3 blokk), James Harden (25 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) sokoldalúan játszott – aki egy kicsit kilógott, az a félelmetes csuklóval megáldott Chandler Parsons, őt Nicolas Batum nagyon szépen limitálta egy negyedik negyed eleji megingást leszámítva, amikor két hármast is betermelt. Patrick Beverley végig ott lógott Damian Lillard nyakán, a Blazers játékmestere rettenetes estén van túl (1/10 mezőnyből) – de ez sem volt elég. 97-95 után előbb Wes Matthews dobott kosarat, majd Batum vert be egy óriási hármast, végül Aldridge és Matthews is csinált egy 2+1-es játékot – innen már nem tudott felállni a Rockets, akiktől ez idő alatt egyetlen Harden-büntető érkezett. 

Hiányzók, visszatérők. Kevin McHale, a Rockets vezetőedzője nem utazott el a csapattal édesanyja halála miatt, Ömer Asik sem játszhatott combizomsérülése miatt – visszatérhetett viszont Jeremy Lin, aki hat meccset volt kénytelen kihagyni kisebb térdsérülése után. 

Brutális formában a Trail Blazers. Sorozatban 10. alkalommal ért el legalább 100 pontot a hazai csapat, így önbizalommal telve (és nyugati listavezetőként!) vághatnak neki négymeccses idegenbeli túrájuknak, amely vasárnap hajnalban Philadelphiában indul. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 31, Matthews 18/6, Lopez 16. 
A Rockets legjobb dobói: Howard 32, Harden 25/6, Parsons 14/6. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus