A korábbi NBA-sztár csak élvezi az életet

Minden idők egyik legjobb európai kosarasa, Peja Stojakovic ma már nyugdíjas sportoló. A vajkezű dobógép mióta visszavonult jól elvan, nem nagyon csinál semmit. Ezt nem mi találtuk ki, ő mondta, mikor exkluzív interjút adott Manchesterben a Sport TV Trash Talkereinek, Szaniszló Csabának és Tőrös Balázsnak.

Manchesterben nézett farkasszemet egymással az Oklahoma City Thunder és a Philadelphia 76ers az NBA Global Games egyik előszezon-meccsén Manchesterben. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor sok-sok kísérőprogram mellett egy csomó sztárvendéget hívnak a szervezők. Ezúttal köztük volt Predrag (ismertebb nevén Peja) Stojakovic is, aki 13 NBA-szezont játszott, és a legtöbben, mint sacramentói király emlékeznek rá. 1998-tól 2006-ig állt a kaliforniai alakulat szolgálatában, ahol All-Star és All-NBA szinten pattogtatott. Olyan csapattársai voltak, mint például Chris Webber vagy Vlade Divac. Pályája csúcsán az európai kosarasok közül csak Dirk Nowitzki volt vele egy szinten említhető. Végül, pályafutása utolsó szezonjában (2011) pont vele szereztek bajnoki címet a Dallas Mavericksszel. A szerb válogatottal is az ezredforduló környékén voltak a csúcson. 2002-ben vb-t, 2001-ben Eb-t nyertek, 1999-ben pedig egy Eb bronzot zsebeltek be.

A Sport TV stábja kíváncsi volt, hogy egy ekkora sztárnak milyen egy átlagos napja: „Egy átlagos napom?  Csak élvezem az életet! Lássuk… Családapa vagyok, három gyerekemet hozom-viszem, és van egy új hobbim is, teniszezem. Elvagyok, nem foglalkozom sok mindennel” – mondta ezt el Manchesterben. Mondjuk anyagi gondjai tényleg nem nagyon lehetnek, hiszen az NBA-ben hivatalosan közel 100 millió dollárt keresett 13 év alatt.

Kíváncsian várjuk, hogy egy legenda milyen tanácsokkal láthatja el a jövő generáció legjobbjait. „Nem elégedhetnek meg azzal, hogy megkötik első profi szerződésüket, vagy hogy 20 pontot dobnak egy meccsen. Az NBA-be csak úgy lehet eljutni, ha az ember bátor célokat tűz ki maga elé, és tesz is azok eléréséért” –tanácsolta ezt Stojakovic az ifjú kosarasoknak. Persze, elsősorban a szerb tehetségekre gondolt.

A teljes Stojakovic-interjút a ma esti Trash Talkban láthatják, ahol két másik legenda, Vlade Divac és az egykori mutatóujjas blokkirály, Dikembe Mutombo is megszólal majd egy-egy exkluzív interjúban.

 

Trash Talk, október 17., 21.30, Sport1 HD (élő); műsorvezető: Szaniszló Csaba, szakértők: Kangyal Balázs, Kovács Sándor és Tőrös Balázs, vendég: Lévai Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus