Bowen szerint Kawhi Leonard az NBA legjobb védője

A Spurs volt védőspecialistája hazánban, a Kosárlabdázás Napján beszélt több dologról is. 

Minden bizonnyal feledhetetlen bő egy, közel másfél órás élményt szerzett vagy száz kelenföldi kisiskolásnak Bruce Bowen, a korábbi háromszoros NBA-bajnok kosaras és a junior NBA program két munkatársa. A San Antonio Spurs csapatával három NBA-bajnoki címet szerző védekező specialista Bowen a junior NBA program hivatalos indítására érkezett fővárosunkba a Kosárlabdázás Napja rendezvényeire, amelynek égisze alatt indul el hivatalosan is a program. Pénteken délelőtt a világhírű amerikai kosaras egy legendás magyar labdarúgó kapusról, Grosics Gyuláról elnevezett iskola tornatermében tartott munkatársaival bemutató edzést. 

Mi mással is kezdődhetett volna a program, mint néhány védekező gyakorlattal, amelynek során bizony pörögtek az apró lábacskák. A kosaras apróságok vélhetően e gyakorlat során azt élvezték legjobban, amikor el kellett játszani, hogy a támadó nekik megy, belemenést elkövetve - nem kizárt, hogy a gyakorlat bemutatása kapcsán Bowen tanácsokat kért a támadó faultok kiharcolásának nagymesterétől, a még mindig aktív argentin Spurs-kosaras Manu Ginobilitől... 

Ezt követően persze a labda is előkerült, változatos dobó-, passzoló, s labdavezető gyakorlatok követték egymást. Utóbbiak során Bowen - persze közel sem akkora vehemenciával, mint néhány éve az NBA-arénákban - ugyanazt próbálta megtenni a kis srácokkal, mint Kobe Bryanttel, Vince Carterrel, Steve Nash-sel vagy LeBron Jamesszel: elvenni tőlük a labdát.  

A remek hangulatú, érdekes, az ügyesség mellett a figyelem, a koncentráció javítását is célzó gyakorlatokkal tarkított foglalkozás végén a gyerekek autogramot kérhettek Bowentől, majd következett a közös fotók készítése.  

Bowentől kérdezhettek is a rajongók, a Botár László által ebből megírt interjú ide kattintva olvasható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus