Hírmorzsák 2013-10-16 (21:45)

Howard egyrészt elárulta, hogy nem érdekli már, mások mit gondolnak róla, aztán megint többet beszélt, mint kellett volna. Gerald Wallace szerint ő volt a bűnbak a Brooklynnál, ezért cserélték el. Stoudemire még annyit sem fog játszani meccsenként, mint tavaly. Bogut és a Warriors elkezdte a hosszabbításokat. Rostermozgások a mai napon!

A Houston Rockets középjátékosa, Dwight Howard megint a címlapokra került. Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) adott interjújában elmondta, hogy mikor Orlandóban lehívta az opcióját szerződésének utolsó éve előtt, akkor mindenkinek meg akart felelni, aztán nagyon sok embert megbántott azzal, ahogyan a szituációt kezelte. Mikor aláírt a Lakershez a nyáron, tudta, hogy sokan fogják árulónak tartani, de úgy döntött, hogy azt teszi, ami saját magának a legjobb, mert tudta, bárhogy is dönt, nagyon sokan nem fogják kedvelni. Azt is hozzátette, hogy szerinte tökös lépés volt Houstonba igazolása, mert mindenki azt kérdezte, hogyan hagyhatja ott Los Angelest és a hat millió Lakers-drukkert, de az image-e már nem érdekli, csak az, hogy nyerjen, ehhez pedig a Rockets jó hely számára.

Ami talán ennél nagyobb visszhangot válthat ki az az, hogy ugyanebben az interjúban elmondta, csalódott, hogy Tobias Harris megkapta a 12-es mezszámot - ő is ebben a számban játszott anno. Howard szerint bárhogyan is lett vége orlandói pályafutásának, nagyon sok mindent tett a klubért, sok mindent elértek csapatként, emiatt csalódott, amikor látta, hogy Harris is ebben a számban játszik. A center valószínűleg nem tudta, hogy a fiatal kiscsatár egy gyerekkori jó barátja miatt választotta a 12-est, aki 17 évesen meghalt leukémiában.

A mai nap másik panaszosa Gerald Wallace - a Brooklyn Nets kiscsatára szerint azért cserélték el a Boston Celticshez, mert őt kiáltották ki bűnbaknak az előző szezon sikertelenségéért. A New York Daily Newsnak Wallace azt nyilazkozta, hogy úgy érezte, jobbak voltak a Bullsnál, nem így kellett volna végződnie az ellenük vívott sorozatnak és a legtöbb kritika rajta csapódott, őt okolták a kiesésért, ezért cserélték el Bostonba. Billy Kings, a Nets GM-je azt mondta erre, hogy úgy érezték, kell még egy pontszerző a külső sorba Deron Williams és Joe Johnson közé, és Paul Pierce már bizonyított, bajnoki címet is nyert játékos, ezért akarták megszerezni.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire szigorúbb perclimiten lesz idén, mint volt az előző szezonban. A térdsérülésével folyamatosan bajlódó magasember tavaly 23.5 percet átlagolt, de Mike Woodson vezetőedző Ian Begley-nek (ESPN) azt mondta, hogy egyelőre még nem tudják, hogy 10, 15 vagy 20 percre korlátozzák majd STAT-ot, meg kell majd nézniük, mit tud a pályán és hogyan reagál arra szervezete.

A Golden State Warriors és Andrew Bogut elkezdték a tárgyalásokat a szerződéshosszabbításról, igaz, egyelőre nem állnak túl közel az álláspontok. A center szerint nem volt olyan nagyon alacsony az az összeg, amit ajánlottak neki, de nem olyan volt, amit ő elgondolt. Azt is elmondta, hogy mivel nem krónikus sérülései voltak, vagy nem olyanok, amik lustaságból adódtak volna, így nem megy bele olyan kondíciókba, amelyekbe Andrew Bynum belement a nyáron, de meccsszám bónuszt például elfogadhatónak tart.

Rostermozgások természetesen a délután folyamán is történtek. A Philadelphia Sixers még reggel tette ki keretéből Tim Ohlbrechtet, és szerződtették az Oklahomától nemrég kirakott Daniel Ortont. A Denver Nuggets Reginald Bectonnak és Kyle Foggnak köszönte meg a részvételt, mindketten távoztak a coloradói együttestől. D'Or Fischer egy meccsnyi lehetőséget kapott a fővárosiaktól, a centert a Washington Wizards menesztette.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus