44 millióért hosszabbított Hensonnal a Bucks

Megegyezésre jutott a Milwaukee Bucks és John Henson - a magasember 4 évre 44 millió dollárért hosszabbított a wisconsini klubbal.

John Henson jövő nyáron lett volna korlátozott szabadügynök (RFA), ám már a nyár eleje óta arról szóltak a hírek, hogy megpróbál idő előtt megegyezni jelenlegi csapatával, a Milwaukee Bucksszal a hosszabbításról. Épp a napokban nyilatkozta a magasember, hogy közel állnak a felek az aláíráshoz, már csak részleteket kell kidolgozni, ami úgy tűnik, meg is történt, mivel több hírforrás is megerősítette, hogy Henson 4 évre 44 millió dolláros szerződést kötött a wisconsini gárdával.

Ezzel azt is el lehet könyvelni, hogy a csapat magjának (Greg Monroe, Giannis Antetokounmpo, Jabari Parker, Khris Middleton) részeként számolnak vele is, a sapkaemelkedést is beleszámolva egyébként nagyjából hasonló kontraktust kapott, mint anno Taj Gibson a Chicago Bullstól. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint 48 millióra is felmehet a teljes összeg, ha Henson bizonyos kvótákat teljesít - tehát évi nem 11, hanem 12 milliót is kereshet átlagban ezzel a megállapodással. Szintén Wojnarowski jelentette, hogy aláírási pénzt is tartalmaz és front-loaded szerződés, tehát az elején többet fog fizetni és egyre csökken majd az éves bére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus