A Boston nyerte a lottery-t, a Lakers megtarthatja pickjét

Ma hajnalban megrendezték a draft lotteryt - a Sacramento Kingst besorsolták a Top3-ba, de ez a Philadelphia Sixersnek ért sokat, a Los Angeles Lakers előrébb került egy hellyel a második pozícióba, míg a Boston Celtics maradt első.

A lottery végeredménye:

14. Miami Heat
13. Denver Nuggets
12. Detroit Pistons
11. Charlotte Hornets
10. Sacramento Kings
9. Dallas Mavericks
8. New York Knicks
7. Minnesota Timberwolves
6. Orlando Magic
5. Sacramento Kings
4. Phoenix Suns
3. Philadelphia Sixers
2. Los Angeles Lakers
1. Boston Celtics

Mint ismert, a Boston a 2013-as Pierce-Garnett-féle cseréből szerezte ezt az 1/1-et, ami egyébként a Brooklyn Netsé lett volna.

A Top3-ba kerülő Philadelphia Sixers pick a Sacramento Kingsé, de a Phillynek joga volt kicserélnie az első körös draftjogát a Kingsével, amennyiben az előtte lesz, és mivel besorsolták a Sacramentót a Top3-ba, így természetesen cserélt is velük a Sixers.

A Kings a 10. draftjogot a New Orleans Pelicanstől kapta, így hiába cserélt velük a Philly, így is két Top10-es választási joguk lesz - nem mellesleg a 8. helyről indultak neki a sorsolásnak, tehát hiába cserélt velük a Sixers, és hiába buktak el egy Top3 picket annak a cserének köszönhetően, így is előreléptek 3 helyet a kiindulási helyzetükhöz képest.

A Los Angeles Lakers bennmaradt a Top3-ban, így megtarthatják saját pickjüket. Mindez azt jelenti, hogy a 2018-as első körösük megy Philadelphiába, védettség nélkül, 2019-ben viszont nem kell az Orlando Magicnek odaadniuk az első körös draftjogukat, hanem két második körös megy helyette a floridaiakhoz.

A legnagyobbat a Phoenix Suns bukta, amely két helyet lépett hátra a másodikról a negyedikre, így a két Top2-be várt irányító (Markelle Fultz, Lonzo Ball) helyett majd valaki másban kell várhatóan gondolkodniuk. A Kings ugrása miatt az Orlando, a Minnesota és a New York került hátra egy-egy pozícióval, míg a Philly és a Lakers egy-egy helyet nyert a Sacramento háromhelyes előrelépése mellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus