A Cavaliers LeBronnak takarít

Hármascserét húzott meg a Cleveland Cavaliers, a Brooklyn Nets és a Boston Celtics, melynek hatására a Cavs elég hellyel rendelkezik a fizetési sapka alatt, hogy leigazolja LeBron Jamest.

A megállapodás értelmében a Cleveland Jarrett Jacket és Szergej Karaszevet adja a Brooklyn Netsnek, Tyler Zellert és egy 2016-os első körös draftjogot pedig a Boston Celticsnek - cserébe a Nets egyik le nem igazolt játékosának (Karaman, Drejer, Bavcic) játékjogát kapja. A Cavsnek így 24 millió dollárnyi sapka alatti helye van - több is, mint elég ahhoz, hogy le tudják igazolni LeBron Jamest, akinek a maximum szerződése 20.7 millió dollárnál indul.

A Boston átveszi Marcus Thornton szerződését a Netstől, és megkapja Zellert és a Cavs 2016-os első körösét - a picken '16-ban, '17-ben és '18-ban Top10 védettség van, míg 2019-ben egyáltalán nincs rajta semmilyen védettség. Thornton nyilvánvalóan nem a játéktudása miatt kell a Bostonnak, hiszen James Young, Avery Bradley és Marcus Smart is tud kettest, Bradley-t most hosszabbították, a másik kettő pedig újonc, mindegyikőjük fejlődése fontosabb számukra, mint Thornton. A most megszerzett dobóhátvéd viszont 8.575 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik, így értékes cserealap lehet a szezon folyamán - Rajon Rondóval, Brandon Bass-szel és Joel Anthonyval együtt 33 milliónyi lejárónál jár a Celtics. Zeller a fiatal társaságba beleillik, a múlt szezonban mutatott nagyon jó dolgokat is, a 1st pick pedig mindig jól jön, főleg a cserealapokat szorgosan gyűjtögető Danny Ainge-nek.

A Brooklyn Thorntonért cserébe gyűjti be Jacket és Karaszevet a Clevelandtől. Úgy látszik, a Netsnél mégsem számít a pénz - legalábbis hosszútávon -, hiszen a lejáró szerződésű Thornton helyett a még legalább két évig fizetendő Jack pénzügyileg biztosan nem előrelépés - évente 6.3 millió dollárt kell neki fizetni, a 2016/17-es idényre azonban csak fél millió dollár garantált a hátvéd számára. Játékban borzasztóan nagy szükségük van viszont Jackre, már amennyiben a jobbik arcát, és nem a tavalyi formáját mutatja, Shaun Livingstont kitűnően pótolhatja ugyanis, mindkét hátvédposzton bevethető és attól sem kell megijedni, ha véletlenül a kezdőbe kerül. Karaszev nagyon projekt játékos, tavalyi első körös draftee, de az orosz kapcsolatok miatt nem meglepő, hogy Prohorov együttese próbálkozik vele, sokat nem bukhatnak a dolgon.

Mint ismeretes, LeBron James ma találkozik a Miami Heattel, hogy megbeszéljék, hogyan tovább. A Heatnél egyébként sem túl nyugodt a hangulat, ugyanis boldog-boldogtalan jelen lesz a meetingen: Mickey Arison tulajdonos, Pat Riley elnök, Erik Spoelstra vezetőedző és még Dwyane Wade is. A Cleveland ezzel a lépéssel gyakorlatilag feltálalta Jamesnek a visszatérést, és a Kyrie Irving, Dion Waiters, Andrew Wiggins, Tristan Thompson, Anderson Varejao csapatot. Hogy LeBron emellett dönt-e, vagy a Josh McRoberts-cel és Danny Grangerrel megújuló Heat mellett, az remélhetőleg ma este, legkésőbb éjjel kiderül. Chris Broussard (ESPN) információi szerint mindenesetre a Cavs nem viccel, Ray Allent is le akarják igazolni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus