A Cavs és a Heat is Jamal Crawfordot nézegeti

A Cleveland Cavaliers és a Miami Heat is meg akarja szerezni a Los Angeles Clippers dobóhátvédjét, Jamal Crawfordot.

Először Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers Joe Johnson helyett valamivel olcsóbb megoldásokat is nézeget, és a Los Angeles Clippers dobóhátvédjét, Jamal Crawfordot akarják megszerezni - ez egyébként egybevág Terry Pluto (Plain Dealer) nem régiben megszellőztetett pletykájával, miszerint a Cavs kinézte magának Crawfordot. Nem sokkal később jött a hír Chris Haynestől (Northeast Ohio Media Group), hogy a Miami Heat is meg akarja szerezni a liga egyik legjobb hatodik emberét.

A Cleveland természetesen Brendan Haywoodot adná a Clippersnek, de... a csere pénzügyileg így nem működik, hiszen Haywood 10.5 milliós, míg Crawford 5.675 milliós szerződéssel rendelkezik, és 125% + 100.000 dolláron belül kell lennie a kimenő és az érkező fizetéseknek. A Crawfordnál többet keresőeket (Stephenson, Griffin, Paul, Redick) és Pierce-t biztosan nem adja a csapat, rajtuk kívül pedig nem garantált szerződések és az egyetlen fiatal, CJ Wilcox van, aki szintén nem keres eleget még Crawforddal sem - nehezen lehet összehozni magyarul egy köréjük épülő tranzakciót.

Másrészt a Clippers hiába veszi át Haywoodot, ez önmagában sokat nem számít, spórolni nem spórolnak vele semmit, ugyanis Crawford kontraktusa sem garantált, ennyi erővel őt is kidobhatják és így nem is segítenék a Cavalierst.

A Miami - ugyanúgy, ahogy a Cleveland - cserekettest keres, de náluk nagyobb szükség lenne Crawfordra ismerve Dwyane Wade kórlapját. Lejáró szerződéseket ugyan tud adni a floridai alakulat, de az természetesen nem segít a Clippers behatárolt anyagi lehetőségein - az is igaz, hogy most már majdnemhogy hiába lenne nagyobb sapka alatti helye Doc Riverséknek, nincs kire elkölteni jóformán -, Chris Andersen pedig hiába center, kezdőként a nyugati konferenciában nem sok sót enne meg. Szó lehet esetleg Josh McRobertsről, de ő hosszabb befektetés lenne, hiszen még 2+1 évig szerződése van - igaz, jobb játékos, mint akár Andersen, akár a másik "árult" egyén, Mario Chalmers.

A Miami már megkereste a Clipperst az esetleges cseréről, a Cavs még csak számításba vette ezt a lehetőséget is. Az látszik, hogy a Haywood-szerződést, amely augusztus 1-ig garantálja a centert birtokló csapatnak, hogy anyagi következmények nélkül lehet tőle megszabadulni, mindenképpen értékre akarja váltani az ohiói alakula, de egyelőre a Heat frontján sem állnak közel a megegyezéshez a felek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus