A Celtics eladta az 1/1-es jogot a Philadelphiának

A Boston Celtics eladta az 1/1-es választás jogát a Philadelphia 76-ersnek - a Philly jó eséllyel Markelle Fultzot húzza majd vele

David Aldridge (NBA.com) jelentette, hogy megtörtént az a megegyezés, aminek esélyéről mi is beszámoltunk - a csapatok hétfőn véglegesítik a megállapodás részleteit. Adrian Woynarowski (The Vertical, Yahoo! Sports) jött a szerződés részleteivel: a Boston a csere részeként megkapja az idei 1/3-as draftjogot, illetve mellé egy másik picket. Ez először a Lakers 2018-as elsőkörös draftjoga lesz, ami mindenképpen átvándorol a 76-ershez, ugyanakkor a Philly egy olyan védettséget tett rá, hogy csak akkor megy át, ha a 2-5. és a 25-30. helyek közé esik (utóbbi információt Derek Bodner, a Philly beatwritere tudta meg). Ez a plusz védettség azt jelenti, hogy valószínűleg nem fog átmenni, ha pedig valóban így történik, akkor a Celtics a Sacramento Kings Orlando Magic 2019-es, védettség nélküli elsőkörös választási jogával "vigasztalódhat". 

A tegnapi nap folyamán a most már egyértelműen 1/1 várományos Markelle Fultz a Philadelphiánál járt privát edzésen, ami jól sikerült - ez már egyértelmű jele volt annak, hogy valószínűleg megegyeznek a felek. A Boston így valószínűleg Josh Jacksont húzza majd a 3. helyen, így elkerüli azt, hogy Isaiah Thomas és Fultz játéka "üsse egymást", de egy nagyon ígéretes fiatallal erősíti meg a periméterét - a plusz draftjog már csak járulékos jó. A Boston ezzel a lépéssel hét elsőköröst birtokol a következő három drafton. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus