A Celtics is megpróbálkozik Bennett-tel

Jake Fischer (Boston Globe) információi szerint a Celtics és a Timberwolves egy Anthony Bennett-féle cseréről tárgyalnak.

Fischer úgy tudja, hogy a két együttes arról beszélgetett, hogy a Boston által birtokolt idei Clippers első köröst, tehát az 1/28-at adja a Celtics az 1/31-ért, az 1/36-ért és Bennettért.

A Boston szempontjából érdekesebb a történet, hiszen Bennett 5.8 millió dollárt elvinne a sapka alól úgy, hogy eddigi két idényében semmit nem mutatott, ezzel viszont nagyban befolyásolná a Celtics elkölthető pénzét a szabadügynökpiacon. Úgy tűnik, Danny Ainge-ék inkább cserélni akarnak, nagy igazolásokban nem reménykednek, egy cserében viszont Bennett "lejárója" is használható lesz, ha véletlenül mégsem tudnának belőle ők se kihozni semmit - vagy meg sem próbálnának.

A Minnesota nem sokat bukik az üzleten, mert bár csak három helyet cserélnek fel, ráadásul az első körös fizetése garantált lesz, a két második körösé pedig nem, Bennett pénzétől legalább megszabadulnak. Nem ez lenne az egyetlen lépésük, Darren Wolfston (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint ugyanis Chase Budingert és 5 millió dolláros lejáróját is elpasszolnák - valószínűleg egy hasonló üzlet keretein belül.

Azt is Fischer hozta le, hogy állítólag a Celtics Kelly Olynyket is felajánlotta a Sixersnek Nerlens Noelért és az 1/3-ért - erről a csereötletről részletesen ezen a linken olvashattok -, és még egy másik, eddig nem ismert bostoni játékos is belekerült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus