A Draft napja - Folyamatosan frissül (05:10)

Karl és Ranadive között nagyon megromlott a viszony Cousins miatt. Matt Barnes a Grizzliesnél. Gallinarit is vinné a Memphis. Ridnour egy nap alatt negyedik csapatában: ő ment Lamb-ért a Thunderhez. Harrison Barnes az ára David Lee távozásának. Okafor elrontotta az utolsó edzését a Lakersnél, Russell-t viszik az aranysárga-lilák az 1/2-n vagy mégis Okafor lesz a befutó? A Rockets szabadulna a nem annyira fontos garantált szerződéseitől. Pletykák és hírek a csapatok draftnapi érdeklődéséről, cserelehetőségeiről.

A második kör elején kiment a két talán legnagyobb bent maradó név. Cedi Osmant sokan Mario Hezonja és Kristaps Porzingis után a legjobb európai prospectnek tartották ezen a drafton, őt választotta a Cleveland Cavaliers, mögötte pedig a Houston Rockets az első körből kimaradó Montrezl Harrellt húzta - őt jó ideig Top20-ba várták, így a második kör elején semmilyen rizikó nincs benne, igaz, a jelenleg magasemberállomány mellett sok ideje nem lesz a bizonyításra csak sorozatos sérülések esetén.

A második kör további húzásairól a reggel morzsában olvashattok majd!


1/30: Az első kör utolsó választása a UCLA egyetem játékosára, Kevon Looney-ra esett, ő került tehát az NBA idei bajnoki címét megnyerő Golden State Warriorshöz. Looney egyébként elhagyta már a zöld szobát, ahova a legjobb prospecteket hívták meg - igaz, idén ez jóval több mint 20 ember volt -, aztán hallotta, hogy őt választja a bajnok és vissza is ment azonnal, hogy kezet foghasson Adam Silverrel.


1/29: A Brooklyn Nets a Syracuse erőcsatárát, Chris McCullough-ot nézte ki magának. 


1/28: A Boston Celtics RJ Huntert húzta ki. A nehéztüzérnek nem lesz egyszerű feladata, hiszen a Boston hátvédposztjai elég telítettek jelenleg - Terry Rozier is ide érkezett Avery Bradley, Isaiah Thomas és Marcus Smart mellé, és akkor még James Youngról nem is beszéltünk.


1/27: A Los Angeles Lakers Larry Nance Jr.-t választotta ki - édesapja nyert zsákolóversenyt az NBA-ben 1984-ben. A kiscsatár-erőcsatár átmenet jól dob középtávolról és egészen jó keze van kintről is - igaz, nem kiemelkedően jó.


1/26: A San Antonio Spurs a Partizan Belgrád centerét, Nikola Milutinovot választotta - és valószínűleg hagyják még egy idei Európában.


1/25: A Memphis Grizzlies Jarrell Martint draftolta, aki kiscsatár és erőcsatár is - mivel Danilo Gallinarit kinézték maguknak és ehhez Jeff Greentől meg kell valahogyan szabadulniuk, így őt akár pótolhatja is valamennyire Martin.


1/24: A Cleveland Cavaliers a Duke egyetem hátvédjét, az idei NCAA Final Fourban a Legkiemelkedőbb Játékos díjat megnyerő Tyus Jonest választotta. Nem sokáig maradt azonban a keleti bajnoknál Jones, miután Minnesotába cserélték rögtön a 2/31-ért és a 2/36-ért és egy 2019-es második körös pickért cserébe. A Minnynél Jones együtt fejlődhet Zach LaVine-nal, LaVine pedig visszakerülhet kettes posztra ezzel és Ricky Rubio felépülésével.


1/23: A Portland Trail-Blazers Rondae Hollis-Jeffersont választotta ki. Ez ha nem is jelenti feltétlenül Wesley Matthews távozását, egy nagyon jól védekező swingmannel erősített a Blazers - Damian Lillard mellett egészen biztosan hasznos lesz, főleg ha megtanul legalább egy stabil tempót dobni üresből. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Brooklyn Nets és a Portland tárgyalnak a játékos cseréjéről.


1/22: A Chicago Bulls a tehetséges Bobby Portist választotta, ami viszont további nyári lépéseket vetíthet elő, hiszen Portis erőcsatár, a Joakim Noah, Pau Gasol, Taj Gibson, Nikola Mirotic négyesnek pedig így sincs már elég játékideje, Portisszal ez a helyzet jobb biztosan nem lesz.


1/21: A Dallas Mavericks nem okozott meglepetést, miután az egyébként szinte teljesen kiürülő kettes posztjukra behúzták Justin Andersont. Danny Green megszerzése esetén jó csere lehet, extrém esetben viszont ennél nagyobb szerepet is kaphat majd, ráadásul igazi swingman, Chandler Parsons mögött is lehet majd használni.


1/20: A Toronto Raptors azonnal pótolta a távozó Greivis Vasquez, ugyanis irányítót húztak Kyle Lowry mögé, Delon Wrightot.


1/19: A New York Knicks egy nagy cserét húzott meg, ugyanis Tim Hardaway Jr.-ért megszerezték ezt a draftjogot a Hawkstól. Azt nem tudni, mit akar az Atlanta Hardaway Jr.-tól, de a Knicks Jerian Grantet kihúzta ezzel a pickkel, így Porzingis mellett egy másik első körös prospecttel is erősödtek.


1/18: A Houston Rockets a Wisconsin egyetem nehéztüzérét, Sam Dekkert választotta ki - ő Trevor Ariza cseréje lehet, főleg ha Corey Brewer távozik a szabadügynökpiacon, Kostas Papanikolaou-val pedig tényleg csak mint szerződéssel terveznek már a texasiak.


1/17: A Milwaukee Bucks szerzett még egy hátvédet, miután nem sokkal korábban lecsaptak Greivis Vasquezre, ugyanis behúzták Rashad Vaughn-t a UNLV-ről - hogy hol lesz játékideje, azt egyelőre nem látni, Mayo, Vasquez és Bayless is csak cserék, mellettük/mögöttük nem sok helye lesz az első évben Vaughnnak.


1/16: A Boston a draft eddigi legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy Terry Roziert választották ki. A Louisville irányítója tehetséges, de Marcus Smart és Isaiah Thomas posztjára érkezik - valószínűleg valaki el lesz cserélve idén nyáron, Smart egyébként is sok pletykába került bele az elmúlt két napban.


1/15: A Washington Wizards cserélt a pickért Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint és kiválasztották Kelly Oubre-t. A fővárosiak az idei 1/19-et és két jövőbeli második köröst adtak ezért a választásért. Oubre Otto Porterrel küzdhet meg kiscsatár poszton.


1/14: Az Oklahoma City Thunder Russell Westbrook cseréjének behúzta Cameron Payne-t. Az irányító ázsiója nagyon sokat emelkedett az előző hetekben, mielőtt eltörte egyik ujját a denveri edzésén, de a Thunder nevét lehetett vele kapcsolatban hallani már. DJ Augustinnal így valószínűleg nem számolnak a csapatnál - vagy Payne első évében nem sok játéklehetőséget fog kapni.


FRISSÍTÉS (03:08): Közben történt egy csere is: A Toronto Raptors egy jövőbeli első körös pickért és az idei 46. választás jogáért elcserélte a Milwaukee Buckshoz Greivis Vasquezt. Az első körös pick a Clippers 2017-es draftjoga, ami lottery-védett.


1/13: A Phoenix Suns a velük kapcsolatban emlegetett Devin Bookerre szavazott. Ő Eric Bledsoe mellé jó választás, de nem tudni, mi lesz a sorsa a Suns játékosainak, két távozik még, mert elég sok cserepletykában részt vettek az utóbbi napokban.


1/12: A Utah Jazz Trey Lylest húzta ki, ami érdekesnek tűnik, viszont magyarázható: támadásban ilyen sokoldalú magasembere nincs a Jazznek. Sokáig tárgyaltak a cseréről, de végül nem tudtak megegyezni az Oklahoma City Thunderrel, akik szerettek volna feljebb cserélni.


1/11: Az Indiana Pacers választása Myles Turnerre esett. A dolog szintén nem meglepetés, tekintve hogy Roy Hibbert végnapjait éli a franchise-nál, sőt, David West is - előbbi árulja a Pacers Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint, utóbbi pedig szabadügynök lett. Turner jó indítás lehet a magasember-részleg átépítésére.


1/10: A Miami Heat kihasználta az ölébe hulló lehetőséget és kiválasztották Justise Winslow-t, akinek egyrészt nem sikerültek túlságosan kiemelkedően a workoutja, másrészt viszont nagyon tehetségesnek tartják. Kérdés, hogy a Heat hogyan fog kinézni - Dwyane Wade és Goran Dragic sorsa is lóg a levegőben -, de Luol Deng pótlását már meg is oldották ezzel a húzással.


1/9: Nagyon sokat tárgyalt a hírek szerint a Charlotte Hornets a pick elcseréléséről, a Phoenix Suns előbb kihullott, de a Boston Celticsszel szinte a végsőkig mentek a beszélgetések, a végén azonban marad a pick a Charlotte-nál és kiválasztották Frank Kaminskyt, aki a stretch négyes kívánalmaknak megfelel számukra - gyakorlatilag Spencer Hawes másolata.


1/8: A Detroit Pistons sem okozott meglepetést, Stanley Johnsont húzták ki - egy napja lehet tudni, hogy ha elér hozzájuk, ki is választják. Justise Winslow a nagy zuhanó így, de úgy tűnik, nála többre tartják Stan Van Gundyék Johnsont, aki az első naptól kezdve kitűnő védő lehet a periméteren.


1/7: A Denver Nuggets kihasználta, hogy Emmanuel Mudiay sokat csúszott és behúzták az irányítót. Erről is lehetett korábban már hallani, bár sokan nem bíztak benne még a coloradóiaknál sem. Mivel Ty Lawsont cserélni akarja az együttes - illetve Lawson is távozni akar -, így meg is van a helyettese.


1/6: A Sacramento Kings az utóbbi napok butáskodása után meglepően jó döntést hozott, a belső védekezésüket rendbe tették, ugyanis Willie Cauley-Steint választották. A hírek szerint nem George Karl húzott, nem vonták be a döntésbe, ami egyértelműnek tűnik, hiszen irányítója továbbra sincs átlag fölötti, WCS azonban hosszabb távon komolyabb hatással lehet a Kingsre - főleg Karl esetleges távozása után.


1/5: Az Orlando Magic kihúzta az egyik legnagyobb all-around tehetséget, a horvát Mario Hezonját, aki jelenleg az FC Barcelona játékosa és meghatározó kosaras a világ második legerősebb bajnokságának tartott ACB Ligában és az Euroligában is.


1/4: A New York Knicks az elmúlt órákban velük már összeboronált Kristaps Porzingis mellett döntött. Carmelo Anthony mellé nem épp az ideális megoldás, hiszen Porzingisnek azért kell még legalább 1-2 év, mire fizikálisan is kész lesz az NBA-ben nagyobb dolgokra, de az egyik, ha nem a legtehetségesebb prospectnek tartják. Az ESPN értesülései szerint Porzingis marad a csapatnál.


1/3: A Philadelphia Sixers beválasztott, idén is magasembert húztak, méghozzá a hozzájuk lecsúszó Jahlil Okafort. Nagy kérdés, hogy mi lesz Joel Embiid egészségi állapotával és az is, hogy mi lesz, ha Nerlens Noel, Okafor és Embiid is egészséges lesz. Adrian Wojanarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint egyelőre biztosan nem cseréli a Sixers Okafort, meg fogják tartani - addig nincs is értelme mozdítani, amíg Embiidről nem tudnak semmi biztosat.


1/2: A Los Angeles Lakers a második helyen D'Angelo Russellt választotta. Ez már sokkal érdekesebbé teszi a draftot, hiszen a Philadelphia Sixers is őt akarta, de a mai nap során egyre többet lehetett hallani, hogy az aranysárga-lilák Russell mellett tették le a voksukat.
 

1/1: A Minnesota Timberwolves semmi meglepetést nem okozott, Karl-Anthony Townst húzták ki.


FRISSÍTVE (01:35): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint amennyiben a Los Angeles Lakers Jahlil Okafort húzza a második helyen, közvetlenül mögötte D'Angelo Russell fog elkelni.


FRISSÍTVE (01:30): A Brooklyn Nets továbbra is próbál előrecserélni az 1/29-ről és Ohm Youngmisuk (ESPN New York) értesülései szerint Bojan Bogdanovic-csal próbálják ezt megtenni, egyelőre felmérik a terepet, mennyire taksálja a többi gárda a horvát swingmant.
 

FRISSÍTVE (01:20): További linkek itt és itt.
 

FRISSÍTVE (01:05): Jeff Zilgitt (USA Today) egy ligában dolgozó magasrangú vezetőtől úgy tudja, hogy az NBA tervei szerint a következő idényben, tehát 2015/16-ban megszűnnének a divíziókiemelések. A konferenciák első nyolc csapata jutna be a rájátszásba és a mérleg alapján elért sorrendben, függetlenül attól, hogy ki melyik divíziót nyerte meg - a jelenleg szabályok szerint egy divíziógyőztes nem kezdhet lejjebb, mint a negyedik kiemelés.
 

FRISSÍTVE (0:45): Negyed óra múlva indul a hivatalos draft, nagyjából háromnegyed óra múlva pedig az 1/1-et is megtudjuk. Még egyszer, az élőképes streameket ezen vagy ezen a linken eléritek! Jó szórakozást! (a draft alatt is folyamatosan frissül a cikk a kiválasztott játékosokkal és az esetleges cserékkel)

 


 

FRISSÍTVE (0:20): Gery Woelfel (Racine Journal Times) értesülései szerint George Karllal nem beszéli meg a Sacramento Kings vezetősége a drafttaktikát, semmi beleszólása nincs a vezetőedzőnek abba, kit húzzanak. Közben Ailiene Voisin (Sacramento Bee) forrásai szerint a csapat tagadja, hogy Karl jövője veszélyben lenne az együttesnél.
 

FRISSÍTVE (23:55): A drafthírek közben egy örömteli info: Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings a szeptember elsején induló edzőtáborra teljesen fel fog épülni, miután január 24-én elszakadt az Achillese.


FRISSÍTVE (23:20): Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint Marcus Smart az Indiana Pacersnél köthet ki az 1/11-es pickért cserébe. A Boston Celticsről egyre többet hallani, hogy Smarttal akarnak előrecserélni, de a 11. hely nem biztos, hogy elég lesz Willie Cauley-Stein kihúzására - Myles Turnerére valószínűleg igen.


FRISSÍTVE (23:00): Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive fontolóra vette nemrég, hogy meneszti a mindössze 4 hónapja leszerződtetett George Karlt. Bár ez jó lépés lehet DeMarcus Cousins hangulatának javításában, nem feltétlenül jelenti, hogy a játékos jól érezné magát a Kingsnél, tekintve hogy milyen szinten nem tud együtt dolgozni a tulajdonosi kör, a vezetőség és a szakmai stáb - és nem tudott az utóbbi két év egyetlen időszakában sem.


FRISSÍTVE (22:30): A Portland TrailBlazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge biztosan elhagyja csapatát a nyáron - mondta el egy nyugati konferenciában dolgozó vezető a The Columbian munkatársának, és Aldridge állítólag már közölte is ezt az együttessel.

Spencer Cheketts (1280 The Zone) úgy tudja, hogy a Utah Jazz az 1/12-vel Stanley Johnsont vagy Justise Winslow-t akarja. Ha egyikőjüket sem tudja kihúzni és nem is tud értük előrecserélni, akkor viszont hátracserélnének - elég forgalmas lehet majd a telefonvonaluk, hiszen több együttes is lottery picket akar szerezni.


FRISSÍTVE (22:15): Marc Stein (ESPN) információi szerint a George Karl miatt érzett aggodalom inkább Vlade Divac elnök felöl érezhető, nem a tulajdonos, Vivek Ranadive felöl. Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy bár rossz a helyzet most Sacramentóban, de egyrészt Divac és Ranadive jó kapcsolatban vannak továbbra is, másrészt viszont nincs sok esély arra, hogy belátható időn belül menesztik Karlt. Ranadive állítólag bízik a szerbben és nem fogja felülbírálni egyetlen döntését sem - aztán persze majd kiderül, valóban így lesz-e. Stein jelentette, hogy jelenleg nem ezzel a kérdéssel foglalkoznak a Kingsnél, hanem a drafttal.
 

FRISSÍTVE (22:05): David Aldridge (nba.com) forrásai szerint Frank Kaminsky egyre feljebb kerül a drafton, már akár a 9. hely előtt is elkelhet, ahol a Charlotte-ot érdekelhetné a kintről veszélyes erőcsatár.
 

FRISSÍTVE (22:00): Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks Emmanuel Mudiay-t húzza a negyedik helyen, ha nem boltolják el a picket, ha viszont hátrébbcserélnek, akkor Frank Kaminsky a kinézett emberük.
 

FRISSÍTVE (21:35): Ramona Shelburne (ESPN) információi szerint a Los Angeles Lakers továbbra sem döntött Jahlil Okafor és D'Angelo Russell között. A végső döntést a GM, Mitch Kupchak fogja meghozni, ő pedig nem sok infót ad ki senkinek a hírek szerint.


FRISSÍTVE (20:50): Chris Mannix (Sports Illustrated) egyre több forrástól tudja úgy, hogy a Boston Celtics hajlandó feláldozni Marcus Smartot, ha ez azt jelenti, hogy előrébb tudnak kerülni a draftsorrendben.


FRISSÍTVE (20:40): Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a Charlotte Hornets kiszemeltje Devin Booker lesz a drafton az 1/9-es pickkel - Jeremy Lamb és PJ Hairston mellett ő lehet a gárda harmadik dobóhátvédje, miután a kiscsatárposztot Nic Batummal, erőcsatárban pedig a jó kezű Spencer Hawes-zal erősítettek eddig.

Jake Fischer (Sports Illustrated) információi szerint a Los Angeles Lakers mégis a Jahlil Okafor, Karl-Anthony Towns kettős közül fog választani az 1/2-n, bárki marad is bent a Minnesota Timberwolves választása után. Állítólag az, hogy Okafor utolsó edzése rosszul sikerült az aranysárga-liláknál, csak egy sima blöff, amivel ki akarnak csikarni esetleg plusz dolgokat például a Philadelphia Sixerstől, akik a hírek szerint D'Angelo Russellt vinnék és előre is cserélnének ennek érdekében.

Marcus Thompson (Bay Area News Group) jelentette, hogy egyelőre nem próbálja meg elcserélni David Lee-t a Golden State Warriors, inkább szeretnének feljebb cserélni a drafton az 1/30-as pickről. Az egyik csapat például Harrison Barnest és a draftjogot kérte a bajnoktól azért, hogy átvegyék az erőcsatárt, nem meglepő, hogy egyelőre letettek erről a szándékról az oaklandiek.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Minnesota Timberwolves szeretne még egy első körös draftjogot szerezni valahonnan. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy a Houston Rocketsnek tetszik Ricky Rubio, de nehéz lenne összehozni egy cserét - ha mégis sikerül, a Wolves Tyus Jonest húzná a 18. pickkel.
 

FRISSÍTVE (20:10): Jason Jones (Sacramento Bee) értesülései szerint a Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive nagyon ki van akadva George Karlra a DeMarcus Cousinsszal folytatott csörtéje miatt, mert állítólag amikor szerződtették, megmondta, hogy nem fog beleszólni a személyi döntésekbe - aztán mégis úgy tűnik, hogy megteszi mindezt.

Megerősítette egyébként a híreket Chris Mannix (Sports Illustrated) is, aki szerint Karl és Ranadive kapcsolata sokat romlott az elmúlt pár napban, volt pár elég éles vitájuk. A hírek szerint a tulaj legnagyobb gondja az, hogy Karl egyáltalán nem szólt arról, hogy gondja van Cousinsszal, márpedig az indiai milliárdos most meg van róla győződve, hogy sosem akart együtt dolgozni a tréner a centerrel.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves letette a voksát Karl-Anthony Towns mellett. Pár napja már felmerült, hogy a Minny ígéretet is tett a Kentucky egyetemről érkező centernek, de akkor azt tagadta maga az érintett is. Marc J. Spears (Yahoo Sports) tegnap írta meg, hogy egyik forrása szerint is Towns lesz az 1/1, óriási meglepetés lenne, ha mégsem így alakulna a draft legeleje.


FRISSÍTVE (20:00): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a New York Knicks továbbra is szeretne az 1/4-ről hátracserélni a lottery végébe - szinte biztos, hogy Frank Kaminsky és Trey Lyles így a két kinézettjük és nem bíznak sem D'Angelo Russell, sem Jahlil Okafor kiválasztásának lehetőségében.


FRISSÍTVE (19:25): Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint a Boston Celticsnek nagyon jól kell járnia egy cserében, ha egy másik csapat azt akarja, hogy feladják Marcus Smartot. Erre utaló jeleket pár napja már láthattunk, amikor kiderült, hogy Danny Ainge az 1/3-at és Nerlens Noelt akarja a Philadelphia Sixerstől többek között Smartért.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a korábbi információkkal ellentétben azért sem Terrence Jones, sem az 1/18-as pick nem annyira olcsó, nem olyan könnyű őket megszerezni a Houston Rocketstől, mert nemcsak szabadulni akarnak tőlük, de valami értéket is kapni cserébe. Stein szerint a Rockets nagyon szeretne annyi sapka alatti helyet csinálni, hogy vagy Kevin Love-ot vagy LaMarcus Aldridge-ot le tudják igazolni, de Jones és a draftjog elapasszolása minimálisan növelnék csak az esélyüket pénzügyileg.


FRISSÍTVE (18:40): Megtörtént a Jeremy Lamb-féle Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder csere is: Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint egy 2016-os második körös és Luke Ridnour ment Lambért az OKC-hez. Az Oklahoma spórolni akart és Ridnour szerződése kidobható július 10. előtt, úgyhogy ők elérték a céljukat, míg a Hornets lyukas kettes posztja kicsit feltöltődött (továbbra sem túl biztos azonban, itt még várható mozgolódás). Ridnournak egyébként egy nap alatt a negyedik csapata már a Thunder - a Magictől ment a Grizzlieshez, akik a Hornetshez cserélték ma.


FRISSÍTVE (18:25): Jonathan Givony (DraftExpress) forrásai szerint több csapatot is idegesít, hogy egyszerűen nem kapnak elég infót Mario Hezonjáról - ezek az együttesek úgy gondolják, hogy Hezonja képviselői a Detroit Pistonhoz próbálják irányítani a fiatal swingmant. Hezonjával se interjúzni nem tudott senki, se az egészségügyi történetéről nem tudnak semmit.


FRISSÍTVE (18:05): Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks vezetőségén belül vannak olyanok, akik szeretnék megszerezni Eric Bledsoe-t, de a Phoenix Suns továbbra sem döntött, ők azok, akik inkább várakoznak, nem a New York. Ha az 1/4-est mégis megtartja a Knicks és már nem lesz bent sem Jahlil Okafor, sem D'Angelo Russell, akkor Kristaps Porzingist, Frank Kaminskyt vagy Trey Lylest akarják, Emannueal Mudiay szépen csúszik.

Michael Scotto (Sheridan Hoops) úgy tudja, hogy a Knicks nem is fog a Top10-en kívülre cserélni - Porzingis és Kaminsky valószínűleg már nem lesznek elérhetőek ott -, ha csak nem kapnak egy nagyon jó fiatalt és még egy picket is az 1/4-ért.
 

FRISSÍTVE (17:35): Jody Genessy (Deseret News) információi szerint a Utah Jazz még mindig nagyon szeretné leigazolni egykori erőcsatárát, Paul Millsapet, és a hírek szerint attól sem rettennének vissza, hogy Derrick Favorst elboltolják valahova annak érdekében, hogy Millsap hozzájuk szerződjön.
 

FRISSÍTVE (17:00): Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzlies sem állt még le, Danilo Gallinarit is meg akarják szerezni, akiről már reggel beszámoltunk, hogy a Denver Nuggets nem feltétlenül tartaná.
 

FRISSÍTVE (16:55): Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint Jahlil Okafor nem teljesített túl jól a második privát edzésén a Los Angeles Lakersnél, D'Angelo Russell viszont éppen ellenkezőleg, ő kitűnően szerepelt, így az Ohio State hátvédje jelenleg esélyesebbnek tűnik az 1/2-re.

Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Boston Celtics és a Phoenix Suns szeretné megszerezni a Charlotte Hornets 1/9-es pickjét. Előbbiek Willie Cauley-Steint nézték ki maguknak, míg az arizonai alakult Frank Kaminskyt akarja Deveney szerint, de félnek tőle, hogy a Miami Heat a 10. vagy az Indiana Pacers a 11. helyen kiválasztja a jókezű magasembert.


FRISSÍTVE (16:40): Mint arról külön is beszámoltunk, Matt Barnes harmadik csapatánál jár nagyon rövid időn belül, ugyanis a Memphis Grizzlies megszerezte a kiscsatárt Luke Ridnourért cserébe.

Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy forrásai szerint LaMarcus Aldridge-ért még mindig a San Antonio Spurs és a Dallas Mavericks versenyzik leginkább, ők ketten vannak az első két helyen a játékosnál.

Marc Stein (ESPN) információi szerint pedig a Houston Rockets annyira szeretne fizetéstől szabadulni, hogy Terrence Jones mellett az 1/18-as draftjog is eladó a texasiaknál - csinálják a minél több sapka alatti helyet Sergio Llull kontraktusának.


FRISSÍTVE (15:25): Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint a csapatok szó szerint sorban állnak LaMarcus Aldridge-ért, de több GM sem vesztette el a realitásérzékét és a hírek szerint sokan tudják, nagyon nehéz lesz a San Antonio Spursnél vonzóbb ajánlatot tenniük. Mannix úgy tudja, hogy LMA-nak az is nagyon tetszik a korábban már felsorolt indokok mellett, hogy Gregg Popovich vezetőedző milyen szinten tudta elnyújtani idősebb játékosai karrierjét - 30 évesen már erre is gondolnia kell.


FRISSÍTVE (15:15): Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks és a Phoenix Suns (már) nem tárgyalnak az 1/4-ről és Eric Bledsoe-ról. Azt nem tudni, hogy ez mennyire végleges álláspont, hiszen a Knicks deklaráltan arra vár, mi lesz a drafton, lecsúszik-e hozzájuk D'Angelo Russell vagy sem. Ha nem csúszik le, még mindig felvetődhet újra a téma.


FRISSÍTVE (15:00): Marc Stein (ESPN) információi szerint a Houston Rockets (természetesen) ott akar lenni minden nagyobb eseménynél, így LaMarcus Aldridge és Kevin Love esetében is próbálnak bekerülni a képbe. A dolog nem meglepő, Daryl Morey GM ugyanis évek óta minden nagyobb szabadügynök vagy cserére kínált játékos esetében bepróbálkozik, hogy egy Big3-t összehozzon a Rocketsnél. Szintén ide tartozik, hogy Terrence Jones-t megpróbálják elcserélni még a draft előtt Stein értesülései szerint.
 

FRISSÍTVE (14:50): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Sacramento Kings folyamatosan tárgyal a drafton mögöttük álló csapatokkal - állítólag a Top10-ben akarnak maradni így is, de hátra akarnak cserélni. Ha a Kings a 6. helyen húz, akkor Wojnarowski értesülései szerint Mario Hezonja kiválasztásának igen nagy az esélye esetükben.
 

14:15: Bár nem a drafthoz tartozik, de a nap vezető híre, hogy LaMarcus Aldridge valószínűleg lelép a Portland TrailBlazerstől, 99.9% erre az esély Chris Broussard és Marc Stein (ESPN) forrásai szerint - állítólag nem hisz abban a játékos, hogy Top szabadügynököket tudnak a csapathoz csábítani, úgy érzi, nem becsülik meg eléggé és szeretne környezetváltozást is.

Ezt vetítette elő egyébként a Portland ma hajnali, Nicolas Batum-féle cseréje is. Állítólag a Blazers vezetői szerettek volna sokkal konkrétabb jeleket LMA-tól és képviselőitől, hogy mit fog tenni az erőcsatár július 1-jén, de ők is egyre kevésbé bíznak a megtartásában.

A hírek szerint a San Antonio Spurs van listája elején, mert Gregg Popovich-ot és a Spurs vezetőségét is nagyon sokra tartja, de ott van ezen a kívánságlistán a vele kapcsolatban egyre magabiztosabb Los Angeles Lakers, a Dallas Mavericks, a New York Knicks és az Atlanta Hawks is, a Cleveland Cavaliersnek viszont elég kis esélye van, hogy megszerezze, ha véletlenül Kevin Love a távozás mellett dönt.

A draftot egyébként élőben ezen a linken nézhetitek majd hajnal 01.00-tól!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus