A Heat emel a Dragicnak tett ajánlatán?

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat 90 és 100 millió dollár között fog ajánlani 5 évre Goran Dragicnak.

Ez a Jackson értesülései által belebegtetett össze még mindig kevesebb egyébként, mint az ötéves maximum, az ugyanis Dragic esetében 18.96 millió dolláros kezdőfizetéssel számolva 109.2 millió dollár lenne, azonban már közelít az "igazsághoz".

Három napja ugyanis arról számoltunk még be, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint öt évre 80 millió dollárt ajánl majd a floridai alakulat a szlovén hátvédnek, ami nagyon kevésnek tűnt esetében, hiszen más csapatok négy évre is többet, 85 millió dollárt tudnak neki ajánlani. Dragic a legjobb elérhető irányító a szabadügynökök között, úgyhogy óriási lesz iránta (szerintem) a kereslet, ő pedig az utóbbi időben bár lenyilakozta, hogy szívesen marad a Heatnél, azt is hozzátette, minden lehetőséget meg fog vizsgálni.

Ha több pénzt kap a csapattól, mint bárki mástól, szerintem maradni fog - főleg a floridai adószabályokat nézve -, ha nem, akkor viszont esély nyílik más együttesek számára is. Távozásával könnyen széteshet a Heat, bár nem tudni, Dwyane Wade szabadügynök státuszához mennyi köze van Dragicnak. A szlovén távozása esetén jóval több pénzzel kínálhatnák meg a franchise ikonját, de jóval gyengébb is lenne a csapat. Wade-nek a hírek szerint az sem tetszik, hogy nem első számú szempont a megtartása, ez pedig Dragictól független - az összes esetet nézve a csapatnak elemi érdeke, hogy a szlovénnel hosszabbítson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus