A Knicks kirúgta Derek Fishert

A New York Knicks menesztette Derek Fisher vezetőedzőt.

Az ESPN-től Ramona Shelburne és Marc Stein jelentették, hogy a New York Knicks menesztette Derek Fisher vezetőedzőt. Az egykori irányító 2014 nyarán vonult vissza, majd azonnal szerződést kapott egykori edzőjétől, a Knicksnél jelenleg elnöki pozícióban dolgozó Phil Jacksontól - 5 évre 25 millió dollárt, az elég rendes fájdalomdíj így a menesztés tényét ellensúlyozva -, így lett a New York-iak trénere. Fisher első éve nem sikerült túl jól, de ott az állománnyal is voltak gondok. Idén jóval jobban kezdtek, de 22-22 után a legutóbbi 10 meccsükből 9-et elveszítettek, így mostanra elég halvány esélyük maradt a PO-ra.

Azt nem tudni egyelőre, hogy mi lehet a menesztés oka, mert azért egy 10 meccses gyengébb sorozat egy ilyen kerettel reális a csapat számára. Korábban Fisher azt nyilatkozta, hogy nem lesz csalódás, ha nem jutnak PO-ba - talán ez a hozzáállás nem tetszhetett felsőbb körökben, Frank Isola (New York Daily News) információi szerint James Dolan tulajdonosnak nagyon nem jött be ez a komment -, illetve arról is szó volt, hogy a Triangle-nek csak bizonyos részeit alkalmazza, ezért nem működik rendesen a Jacksonnak összesen 11 bajnoki gyűrűt hozó rendszer. Amint lesz pontos információ az okokról, azt természetesen megírjuk majd.

Az ideiglenes vezetőedző az egyik eddigi segéd, Kurt Rambis lesz, Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint pedig a legesélyesebbek Fisher megüresedő posztjára Brian Shaw és Luke Walton lesznek (valószínűleg a nyár folyamán) - megint két egykori Jackson-tanítvány.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus