A Lakers elkezdett inkább a 2019-es nyárra koncentrálni

Az aranysárga-lilák az idei szabadügynökök helyett inkább a 2019-es FA-listát nézegetik már - Jimmy Butler, Kawhi Leonard, Klay Thompson az új kinézettek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy értesülései szerint a Los Angeles Lakersnél kezdenek a realitások talajára érni, ezért inkább a 2019-es nyárra koncentrálnak az idei helyett - másfél év múlva olyan nevek lesznek elérhetőek a szabadügynökpiacon jelen állás szerint, mint Jimmy Butler, Kawhi Leonard vagy Klay Thompson.

Wojnarowski szerint az ok egyrészt DeMarcus Cousins Achilles-szakadása, másrészt az, hogy Paul George lényegében kinyilvánította, hogy maradni akar az Oklahoma City Thundernél (ez az All-Star szavazás után lett szinte teljesen egyértelmű, mikor megvédte őt Russell Westbrook, amit pedig azzal köszönt meg George, hogy azt mondta, "ilyen támogatással még egyszerűbb lesz a nyáron döntést hoznia", de a hírek szerint az ESPN-es Rachel Nicholsnak is azt sugallta, hogy a Thunder egyértelműen előnyből indul nála a többi csapathoz képest), harmadrészt pedig LeBron James egyedüli sztárként nem fog a a Lakershez igazolni idén.

Az újságíró szerint természetesen nem adta fel teljesen a Lakers ezt a nyarat sem, de sokkal inkább a 2019-es off-szezonnal kezdtek el tervezgetni. Ha ez lesz a helyzet, az egyrészt egy plusz évet adhat arra, hogy a fiatalok fejlődjenek, és meggyőzöbb alapot szolgáltassanak a tárgyalásoknál, másrészt Luol Denget 2019 nyarán már csak 1 éves 18 millió dolláros szerződésből kellene kivásárolni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus