A Minnesota nyerte a lottery-t, a Lakers második

A Minnesota Timberwolves nyerte a lotteryt, a Los Angeles Lakers a második helyre ugrott előre, így megtarthatja a picket.

A draft előtti szokásos lotteryt tartották ma hajnalban. A legelső három csapatot kisorsolták, a többiek maradtak a tabella fordított sorrendjében elfoglalt helyükön. A kihirdetésnél gyakorlatilag az ötödik pickig semmi nem történt, tehát az alábbi sorrend alakult ki.

14. Oklahoma City Thunder
13. Phoenix Suns
12. Utah Jazz
11. Indiana Pacers
10. Miami Heat
9. Charlotte Hornets
8. Detroit Pistons
7. Denver Nuggets
6. Sacramento Kings
5. Orlando Magic

Az első komolyabb meglepetés az volt, hogy a negyedik helyre bejelentették a New York Knickset, ezzel biztossá vált, hogy a Philadelphia Sixerst és a Los Angeles Lakerst is besorsolták eléjük. A Philly a harmadik lett, míg a Lakers a második, a lotteryt tehát a sorsolás előtt az 1/1-re legesélyesebb Minnesota Timberwolves nyerte - ezúttal a matematika érvényesítette magát.

4. New York Knicks
3. Philadelphia Sixers
2. Los Angeles Lakers
1. Minnesota Timberwolves

A végeredmény azt is jelenti, hogy az aranysárga-lilák megtarthatják pickjüket, sőt, a Karl-Anthony Towns, Jahlil Okafor kettős közül az egyiket biztosan kihúzhatják - több forrás, köztük Chad Ford (ESPN) értesülései szerint Flip Saunders, a Minnesota elnöke és vezetőedzője például Okafort többre tartja, így a legtöbbre tartott Towns is a Lakers játékosa lehet, még ez is könnyen elképzelhető. A Miami Heat szintén megtartotta pickjét, mivel a Top10-ben maradt, így a Philly összesen egyszer húzhat majd, a harmadik helyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus