A Sixers megpróbálja a lehetetlent

A Philadelphia Sixers bejelentette, hogy a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekért felelős elnök mától Jerry Colangelo a csapatnál.

Ma este tartott sajtótájékoztatót a Philadelphia Sixers, amelyen bejelentették, hogy Jerry Colangelo lesz a gárda új elnöke. Marad a csapatnál Sam Hinkie GM is, függetlenül ettől a kinevezéstől, a mindennapi munkát ő fogja végezni, sőt, Colangelo maga mondta el, hogy Hinkie fogja kimondani a végső szót minden döntésnél, ám azt is hozzátette, hogy nagyon sok megbeszélés lesz minden egyes vitás kérdés előtt.

Hinkie természetesen dicsérte Colangelót, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy egy Hall of Famer mellett dolgozhat, és úgy érzi, nagyon jó dolgok előtt állnak - elég erősen úgy néz ki egyébként, hogy bár hivatalosan övé lesz a végső szó, gyakorlatilag Colangelo irányítja innentől a Sixerst. Azt is hozzátette Hinkie, hogy nem térnek el az eredeti újjáépülési tervtől, a következő fázisba lépnek. A tulajdonos, Josh Harris azt mondta, Brett Brown vezetőedzőben továbbra is bíznak, sőt, szeretnének vele hosszabbítani - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai is megerősítették, hogy Brownt meg akarják tartani a vezetőségben bekövetkezett változások ellenére is.

Colangelo nem az elsőszámú döntéshozó lesz (elvileg), de talán az egyetlen lehetséges kiút a Sixers számára a kilátástalanságból. Az ugyanis látszik, hogy a fiatalok nem fejlődnek megfelelően a veteránok nélkül, és később is szükség lenne a csapatnál tapasztalt, jó kosarasokra, akik viszont a Phillyvel szóba sem álltak eddig, jó eséllyel Hinkie-vel ezt követően sem tették volna. Colangelo azonban a Team USA vezetője is egyben, borzasztóan elismerést és tisztelt személy NBA körökben a legnagyobb játékosoknál is, sokkal hitelesebb lehet vele az utóbbi három évben a liga szemétdombjának tekintett franchise. Egymaga biztos nem hoz változásokat, de nagy segítség lehet a szabadügynököknél, márpedig ez elég is lehet az előrelépéshez.

A Philly ezzel a lépéssel megpróbálja, ami az előző három idénye után mindeddig elképzelhetetlen tűnt: komoly, hiteles csapatként fellépni az FA-piacon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus