A Sport1-en búcsúzik a legenda

Ki az, aki ötször volt az NBA bajnoka, nyert két olimpiát, 18-szor volt All-Star, és több pontot dobott az NBA-ben, mint Michael Jordan? Az összes kitétel így együtt egy játékosra igaz, Kobe Bryantre, aki magyar idő szerint április 14-én int búcsút az NBA-nek és a szurkolóknak. Búcsúmeccsét magyar kommentárral közvetíti élőben a Sport1. 

A SportTV kedvcsinálója a csütörtök hajnalban megrendezendő találkozó előtt:

Amikor 1996-ban 18 évesen bemutatkozott az NBA-ben, sokan az új Michael Jordant látták benne, és nem is tévedtek olyan nagyot, sok dologban megközelítette, utolérte vagy meg is előzte az elődöt. 20 szezon alatt az alapszakaszban eddig 1342-szer, a rájátszásban 220-szor viselte a Los Angeles Lakers mezét, és nem pusztán ott volt a pályán, de minden egyes pillanatban mindent megtett a győzelemért. Mert ő már csak ilyen, igazi munkamániás harcos, aki nem bírja elviselni a vereséget. Vitathatatlan játéktudása mellett ennek a morálnak köszönheti, hogy nagyon sokan rajonganak érte, és nem kevesen utálták is őt, de egy biztos, a kosárlabdát szerető szurkolók közül senki sem közömbös iránta. Hatalmas tisztelet övezi az eredményei miatt, és mert 37 évesen két súlyos sérülés után még egyszer megpróbálta ebben a szezonban, de rá kellett jönnie, hogy az előbb említett meccsszám miatt már nem tud azon a szinten játszani, mint pár évvel ezelőtt.

Ezért már szezon közben eldöntötte és bejelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja, az idegenbeli meccseken hazai játékosoknak járó ünneplésben részesítették (például Bostonban és Philadelphiában is, ahol korábban a legjobban utálták), búcsúztatták utolsó All-Star-gáláján is, és a turné végső állomása a magyar idő szerint április 14-én hajnali fél ötkor kezdődő Los Angeles Lakers – Utah Jazz szezonzáró lesz, ahol a Los Angeles-i publikum és persze soha el nem hagyott klubja is kalapot emelhet a legenda előtt. A várhatóan meglepetésektől és érzelmektől sem mentes búcsúmeccset magyar kommentárral képernyőre tűzi a Sport1 Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs tolmácsolásában.

Kobe Bryant búcsúmeccse (Los Angeles Lakers – Utah Jazz): április 14., 04:30, Sport1 (élő); kommentátorok: Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs

Ismétlések 14:45-től a Sport1-en és 20:00-kor a Sport2-n

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus