Áll a bál Spike Lee és a Knicks körül

A rendező nem látogatja tovább a csapat idei meccseit.

Spike Lee, a New York Knicks egyik, ha nem a leghíresebb szurkolója felhagy az idei szezonra a csapat mérkőzéseinek látogatásával. Történt ugyanis, hogy a Houston Rockets elleni mérkőzés előtt a Madison Square Garden biztonsági őrei megállították, és felszólították, hogy egy másik bejáraton lépjen be a létesítménybe.

Lee saját elmondása szerint 28 éve használja ugyanazt a 33. utcára nyíló bejáratot, amely alapesetben a személyzetnek van fenntartva - ezt az ESPN First Take című műsorában osztotta meg Stephen A. Smith-ékkel.  Most azonban egy "fentről jövő utasítás" hatására távozásra szólították fel, illetve megkérték, hogy használja a 31. utcai bejáratot, amelyen más VIP-k, hírességek beengedésére szolgál. Lee megdöbbent az eseten, közölte, hogy nem hagyja el az épületet, mivel már leolvasták a belépőjét, és ha egyszer kimegy az ember, nem jöhet vissza ugyanazzal a jeggyel. Tüntetésképpen hátrakulcsolta a kezét, és azt mondta, tartóztassák le, mint Charles Oakley "testvérével" is tették.

Erre végül nem került sor, sikerült bejutnia a mérkőzésre - félidőben James Dolan tulajdonos ment oda hozzá, hogy beszélni szeretne vele, de Lee közölte, hogy nincs miről beszélniük. Kérdőre vonta Dolant, hogy miért nem kapott e-mailt, sms-t, bármilyen üzenetet a változásról, mire a tulaj odabökte neki, hogy most már tud róla

Ezek után döntött úgy a rendező, hogy idén nem tekint meg a helyszínen több mérkőzést, pedig a Rockets elleni derbit még be is húzta a csapat. 

 

A Knicks igyekezett "rendbe tenni" az ügyet egy nyilatkozattal, de elég az "knicks-esre" sikeredett: leírják, hogy nevetségesnek tartják, hogy Lee áldozatként szeretné láttatni magát ebben az esetben, mivel ők többször megkérték, hogy ne a személyzeti bejárót használja a belépésre, hanem a "többi" celeb számára fenntartott beléptetőhelyet. Sajnálatosnak tartják, hogy ezzel szükségtelen drámát kreált a rendező, és továbbra is szívesen látják az arénában - csak nem a személyzeti bejárón, hanem a "normál" ajtónál, ahogy arra kezet is fogtak nemrég James Dolannel.

 

A 90-es években sok nagy Knicks - Pacers csatát megélt (és azokon sok nagy dobást elsüllyesztő) Reggie Miller már reagált is az elhangzottakra, megjegyezte, hogy mindez nem történt volna meg a Bankers Life Fieldhouse-ban (ez a Pacers otthona), és hogy ideje új kedvenc csapat után néznie Lee-nek.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus