Avery Bradley-t Detroitba cserélte a Boston

Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Boston Celtics a Detroit Pistonshoz cseréli Avery Bradley-t Marcus Morrisért cserébe.

Adrian Wojnarowski (ESPN) robbantotta a hírt, hogy a Boston Celtics a Detroit Pistonshoz cserélte Avery Bradley-t, majd Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Marcus Morris az ellenérték, és egy 2019-es második köröst is küld a Celtics Detroitba.

Morris hármas és négyes poszton is bevethető, utóbbin fogják jó eséllyel elég sokat használni a Jae Crowder, Jayson Tatum, Jaylen Brown trió mellett - ők négyen megoldhatják ezt a két posztot -, de ennél is fontosabb, hogy Bradley 8.8 millió dolláros lejárója helyett Morris idén 5 millió dollárt keres csak (jövőre pedig kevesebb mint 5.4-et). Ez a különbözet valószínűleg elég ahhoz, hogy Gordon Hayward beférjen a sapka alá - igaz, Bradley védekezése azért hiányozhat majd a PO-ban a Celticsnél, de Marcus Smart nagyobb szerepet kaphat, jövő nyáron pedig Bradley-t nagyon meg kellett volna fizetniük, Morris még akkor is olcsó lesz.

A Detroitnál is érdekes helyzet alakult ki, hiszen Luke Kennardot kettes posztra draftolták 1/12-n, és elvileg Kentavious Caldwell-Pope lenne a csapat egyik alapja, de KCP még mindig korlátozott szabadügynök, és ez a lépés elég erősen azt vetíti előre, hogy felkészültek a játékos távozására - eddig is gondjuk lett volna meccselni egy maximum ajánlatot, most még inkább, úgyhogy Caldwell-Pope-ra lényegében kikerült az "eladó" tábla. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy nem nagyon haladtak a tárgyalások a jó irányba KCP és a Pistons között, és elképzelhető az is, hogy visszavonják a QO-t, így a dobóhátvéd oda megy, ahova akar.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus