Az első kanadai 1/1-es megbukott

A Minnesota Timberwolves egyre közelebb áll ahhoz, hogy kivásárolják Anthony Bennettet - alig két évvel azt követően, hogy 1/1 volt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette az este folyamán, hogy a Minnesota Timberwolves és Anthony Bennett egyre közelebb állnak ahhoz, hogy a csatár megegyezzen a kivásárlásról csapatával.

A dolog azért meglepő, mert az elmúlt hetekben többször lehetett hallani, hogy Bennett milyen jó formában van, a kanadai válogatottnál és Steve Nash is dicsérte nyáron elvégzett munkáját, sőt, a Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor is megemlítette, hogy bíznak az előrelépésében - úgy tűnt tehát, hogy megint bizalmat kap majd a 2013-as draft 1/1-ese.

Olyan szempontból viszont nem meglepő a dolog, hogy első két idényében pocsék teljesítményt nyújtott az őt anno kiválasztó Cleveland Cavaliersnél és Minnesotában is, közel sem éri meg azt az 5.8 millió dollárt, ami a fizetése lenne a 2015/16-os idényre. Bár ritkán mondanak le ilyen gyorsan ennyire elöl kiválasztott játékosokról, a Minnesota pont megteheti Andrew Wiggins, Nemanja Bjelica és Karl-Anthony Towns (valamint Adreian Payne) miatt is.

Amennyiben megegyezik a két fél a szerződésbontásról, úgy Bennett szabadügynök lehet, már amennyiben nem viszik el waiverről. Bár 5.8 milliós szerződése vaskos, az egyébként a fiatalokkal most már két éve folyamatosan próbálkozó Philadelphia Sixers, illetve az idén nyáron teljesen újjáépülő Portland TrailBlazers is lehívhatja őt szabadlistáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus