Bob Myers lett az év vezetője

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers lett az év vezetője.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers lett az év vezetője, jelentette be a liga. Az alapszakaszgyőztes gárdát összerakó Myers David Griffint (Cleveland Cavaliers), Mike Budenholzert (Atlanta Hawks), Danny Ainge-t (Boston Celtics) és Gar Formant (Chicago Bulls) előzte meg. Myerst 13-an rakták első helyre, Griffint 8-an, Budenholzert 4-en. A hatodik helyezett Neil Olshey (Portland TrailBlazers) kapott 2 első helyes szavazatot, Ainge, Forman és a nyolcadik Stan Van Gundy (Detroit Pistons) 1-1-et. Itt a többi díjjal ellentétben nem 130 szakértő és médiaképviselő szavazott, hanem a 30 GM.

Ahogy arra az előző évekből, konkrétan az előző szezonból is emlékezhetünk, ez a díj nem igazán egy idényre szól, inkább egy-egy vezető karrierjét ismerik el - tavaly RC Buford, a San Antonio Spurs GM-je nyert például -, így nem meglepő Myers sikere. Mivel a Golden State Warriors olyan alapszakaszt futott 67-15-tel, amely minden idők 10 legjobb szezonja közé tartozik, így az egyik legnagyobb esélyes volt a 2012 áprilisában kinevezett szakvezető.

Ő draftolta 2012-ben Harrison Barnes mellett többek között Draymond Greent is, a jelenlegi csapat egyik alapját. Monta Ellist ugyan elődje, Larry Riley cserélte el még 2012 márciusában Andrew Bogutra, de 2012 novemberében ő hosszabbított Steph Curryvel - mint később kiderült, áron alul. Idén nyáron Steve Kerr kinevezése mellett legnagyobb tette az volt, hogy nem cserélte el Klay Thompsont Kevin Love-ra, összerakott viszont egy jó cserepadot többek között Leandro Barbosával és Shaun Livingstonnal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus