Chris Pault a Rocketshez cserélte a Clippers

Chris Paul lehívta szerződése utolsó évét, és a Houston Rocketshez cserélte őt a Los Angeles Clippers.

Adrian Wojnarowski még utolsó Vertical-ös napjaiban is robbantja a szokásos bombáit - ő jelentette, hogy Chris Paul lehívta szerződése utolsó évét, és a Houston Rocketshez cserélte őt a Los Angeles Clippers.

Paul állítólag tudatta Doc Riversékkel, hogy a Houstonhoz ír alá szabadügynökként (nem akarta, hogy ingyen távozzon, szerette volna, ha kap érte valamit a Clippers), így lett az a megoldás, hogy a Clippers inkább cserélte, ellenértékként pedig Patrick Beverley-t, Sam Dekkert, Lou Williamst és egy Top3 védett 2018-as első körös picket kaptak cserébe.

A Clippers ennél sokkal jobban nem járhatott úgy, hogy Paul már fél lábbal kint volt - hosszú szerződést nem nyeltek be egyet sem, igaz, túl sok jó fiatal sem érkezett, de a semminél ez is több. A Rockets viszont lényegében nem sok mindent adott fel azért, hogy megszerezzék a liga egyik legjobb irányítóját, így James Hardenen jóval kevesebb teher lesz, ráadásul labda nélkül is tud hatékony lenne - kérdés, hogyan fér majd meg két dudás egy hátvédpárban.

Paul azzal, hogy lehívta szerződése utolsó évét is, 11 millió dollárral kevesebbet fog keresni, mint tehette volna egy új szerződéssel, viszont van egy 3.6 millió dolláros trade kickere, ennyivel tehát nőni fog a bére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus