Családi egyesülés a Pistonsnál, Jennings a Knicksnél?

Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint a Detroit Pistons Tim Hardaway Jr-t akarja - az ellenérték Brandon Jennings lehet.

Ian Begley (ESPN) jelentette nemrég, hogy a Detroit Pistons felkereste a New York Knickset és elég konkrétak voltak a szándékaik: Tim Hardaway Jr-t akarják a csapatukban tudni. Egyelőre nem tudni, mi lehet az ellenérték, amit felajánlottak, de azonnal beindultak a spekulációk, hogy az Achilles-szakadásából felépülőben lévő Brandon Jennings, aki elé idény közben megszerezték Reggie Jacksont, és akinek a szerződése 2016 nyarán lejár.

Július 1-jéig biztosan nem mehet végbe egy ilyen 1-on-1 üzlet, hiszen egyelőre mindkét csapat a sapka fölött van még, és Hardaway Jr. 1.3 millió, míg Jennings 8.3 millió dollárt keres, a liga pénzügyi szabályai alapján tehát megbukna a csere. Július 1-je után azonban mindkét csapat a sapka alá kerül, így a New York át tudná venni az irányító nagyobb kontraktusát - kérdés, akarja-e, illetve ha igen, milyen plusz dolgokat szeretnének még belevenni a tranzakcióba.

Jennings egyébként a Josh Smith-csere után kitűnően játszott súlyos sérüléséig, de Jackson megszerzése óta tudott, hogy vele hosszútávra nem számolnak az autóvárosiak. Hogy mikor épül fel, azt nem tudni, elvileg valamikor december-január környékén léphet újra pályára, de ki tudja, milyen állapotban, Achilles-szakadás után mindig kérdés, hogy mennyit látunk egy játékos régi énjéből.

Az már más lapra tartozik, hogy a fiatal Hardaway-től mire számít a Pistons, hiszen első jobb éve után idén pocsékul játszott, 11.5 pontját 51.2%-os TS-sel hozta csak, védekezésben pedig nem nagyon szeret meghalni a pályán. Nyilván abban is reménykednek, hogy az apja közelségében összeszedi magát, hiszen mint ismert, Tim Hardaway - első ezen a néven... - a gárda egyik segédedzője. A másik motiváció a spórolás lehet, hiszen a Detroit egy ilyen cserével sokat vágna a fizetési listáján, de könnyen lehet, hogy még át kell venniük valakit a Knickstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus