Cserélt a Warriors és a Sixers - Bob Myers varázsolt

Cserélt a Golden State Warriors és a Philadelphia Sixers - Jason Thompson a bajnoknál folytatja, Gerald Wallace pedig Phillyben.

A Golden State Warriors és a Philadelphia Sixers is bejelentették hivatalosan, hogy cseréltek egymással - a bajnok Jason Thompsont kapja készpénzzel Gerald Wallace-ért cserébe. Azt egyelőre nem tudni, mennyi pénzről van szó, viszont a Philadelphiának joga lesz kicserélni a Heat és a Thunder első köröse közül (mindkettő náluk fog kikötni) a gyengébbiket a Warriors első körös draftjogával.

A Warriors gyakorlatilag minden gondját megoldotta kicsit. Thompson ugyan jóval gyengébb, illetve támadásban kevésbé használható, mint volt David Lee, de rotációtagnak tökéletes lehet, hiszen az oaklandiaknél túl sok játékideje biztosan nem lesz. 6.9 milliós fizetésével azonban óriásit vágtak megint a luxusadón, hiszen a 10.1 milliós bérrel rendelkező Wallace helyett érkezett - a 3.2 milliós különbözet két és félszeresét, tehát 8 millió dollárt spórolt összesen a GSW a luxusadót is beleszámolva. Az egyetlen negatívum az lehetne, hogy jövőre is van szerződése Thompsonnak, de az nem garantált, így gyakorlatilag ő is lejáró.

A Sixers szempontjából alapvetően egyetlen értelme van a cserének: a pickcserével nyerhetnek majd, amennyiben a Warriors alapszakasza nem sikerül úgy, mint a Thunderé vagy a Heaté - ebben az esetben a Golden State pickje a Phillyé, az említett két draftjog közül a gyengébb pedig az oaklandiekhez kerül át.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus