David Lee-t a Bostonhoz cserélték

David Lee-t a Boston Celticshez cserélte a Golden State Warriors - cserébe Gerald Wallace-t kapták.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy David Lee a Bostonhoz költözik Gerald Wallace-ért cserébe. 

Wallace 10.1 milliós fizetését stretch provision segítségével ki tudja vásárolni a Warriors - ezzel három évre osztanák és nyújtanák el ezt a pénzt -, Lee-t pedig nem lehetett így kivásárolni, mivel az előző kollektív szerződés alatt kötötte mostani kontraktusát - amely egyébként 15.5 milliós és szintén lejáró, csakúgy mint Wallace szerződése. A Golden State ezzel tehát nagyjából 12 millió dollárt spórolhat ebben az idényben, a luxusadót is számolva pedig még többet...

Már ha egyáltalán kivásárolják, Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint ugyanis az oaklandiek terve az, hogy megtartják a kiscsatárt - augusztus 31-éig van idejük arra, hogy változtassanak jelenlegi álláspontjukon. Sam Amick (USA Today) úgy tudja, még egy játékost küld majd a Boston a Golden State-hez, hogy pénzügyileg is működjön a csere, de még nem tudni, ki lesz az.

A Celtics szerzett egy nem olyan rég még 20/10-es erőcsatárt, aki jelenleg jóval "készebb", mint bármelyik magasemberük. Kell mellé egy jól védekező magasember, nagy kérdés, hogy ez lehet-e Amir Johnson (mindketten leginkább négyesek), de alapvetően ők nem veszíthettek az üzleten, Wallace játékban hozzáadott értéke közelített a nullához (a bajnoknak is egyértelműen csak a szerződése miatt kellett), míg Lee ennél jóval többre lesz képes, ez előre borítékolható volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus