DeMarcus Cousinst nagyon akarja a Lakers

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Los Angeles Lakers mindent megtesz annak érdekében, hogy megszerezzék DeMarcus Cousinst.

Stein úgy tudja, hogy egy háromcsapatos csere van készülőben, amelyben az Orlando Magic venné még részt a Sacramento Kingsen és a Los Angeles Lakersen kívül. Bár a Kings elnöke, Vlade Divac nemrég nyilatkozta le sokadjára is, hogy Cousins nem eladó, a hírek szerint az aranysárga-lilák megmozgatnak minden követ azért, hogy bebizonyítsák ennek ellenkezőjét és "bűnbe vigyék" a Sacramento új legfőbb döntéshozóját.

Az ellenértékről nem sokat tudni, de szinte kizárt, hogy a sztárért ne kelljen feladni az 1/2-es draftjogot. Emellett bekerülhet a cserébe akár Julius Randle is, de az is elképzelhető, hogy a Kings ki akarja takarítani 1-2 elrontott szerződését, mint például Carl Landryét (6.5 millió dollár) vagy Jason Thompsonét (6.4 millió dollár). Amennyiben ehhez asszisztál a Lakers, reális esélye van megszerezni Cousinst. Az aranysárga-liláknak egy ilyen lépéssel nem sok sapka alatti helyük maradna, de valószínűleg itt jöhet képbe a Magic. Ha ugyanis csak Cousins megy a Lakershez, 51 millió dolláron is állhatnak, az elég lehet még 1-2 jó játékos leigazolására Kobe és DMC mellé.

A Magicet egyébként Stein Nikola Vucsevics révén emlegette, de csak teoretikusan, hogy valamennyire pótolni tudná Cousinst - ellenértéket az ő irányukba viszont nem említett az újságíró.

Stein információi szerint a Denver Nuggetset is egyre többet emlegetik Cousinsszal, mióta kinevezték vezetőedzőnek Michael Malone-t, viszont nekik semmilyen értékük nincs, amiért megszerezhetnék a centert. A Boston Celtics neve már hetekkel ezelőtt felvetődött, de ha Divac tartani akarja, akkor meg fogja tartani - még hároméves szerződése van -, ha pedig cserére szánja el magát, akkor a Lakers jobb pozícióból indul ezzel az 1/2-vel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus