Derrick Rose már a New York Knicks játékosa

A Chicago Bulls megvált egykori franchise-playerétől, Derrick Rose-tól - a New York Knicks Justin Holidayt és egy 2017-es második körös picket kapott mellette Jose Calderonért, Robin Lopezért és Jerian Grantért.

A Chicago Bulls és a New York Knicks cserélt - Derrick Rose, Justin Holiday és egy 2017-es második körös került a Nagy Almába Jose Calderonért, Robin Lopezért és Jerian Grantért.

A csere mozgatórugója valószínűleg Joakim Noah és Pau Gasol távozása volt - mindketten szabadügynökök lesznek július 1-jén, egyikük sem nagyon akart maradni a Bullsnál, így Lopezzel megvan a pótlásuk. Calderonnak és Rose-nak sem voltak jó szezonjai az utóbbi időben, de mindketten lejárók, hosszútávon semmilyen szinten nem befolyásolják a jövőt - Lopez még 3 évig nagyjából 40 millió dollárt keres -, míg Grant valamivel jobb prospectnek számít, mint egy második körös - ez valószínűleg a Lopez hosszabb szerződésével járó anyagi terheket hivatott kompenzálni.

A chicagói születésű Rose tehát új csapatban bizonyíthatja, hogy képes felépülni sokszoros térdsérüléséből, míg a Bulls teljesen új lapot nyitott, Jimmy Butler egyértelműen a franchise új arca a továbbiakban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus