Exum ACL-szakadást szenvedett

A Utah Jazz hátvédje, Dante Exum ACL-szakadást szenvedett tegnap este, az ausztrálok Szlovénia elleni felkészülési meccsén.

A Utah Jazz hátvédjének, Dante Exumnak pokoli nyara van. A Utah-ban rendezett nyári ligás torna első meccsén kiment a bokája, ami miatt többet már nem léphetett pályára az SL-ben, pedig egészen jól, 29 perc alatt 20 ponttal, 5 pattanóval és 5 gólpasszal jelentkezett azon az egy találkozón.

A sérülésétől függetlenül azonban elment az ausztrál válogatotthoz, akik felkészülési meccsek sorozatát játsszák jelenleg is. Az ausztrálok tegnap előtt és tegnap is megmérkőztek Szlovénia válogatottjával Ljubljanában, tegnap este pedig a Jazz hátvédje súlyosnak tűnő sérülést szenvedett - egy felugrás után látszott, hogy nagy a baj, mivel fizikai kontakt nélkül esett el Exum.

A fiatal játékost azonnal vissza is szállították Utah-ba a mérkőzést követően - a Jazz attól félt, hogy bal ACL-szakadása van Exumnak, amit pár órával ezelőtt TIm Montemery, egy Utah-i rádiós meg is erősített. Egyelőre csak a szlovén vizsgálatok eredménye áll rendelkezésre, az alapján tényleg ACL-szakadásról van szó, de a hírek szerint ezt a diagnózist fogja megerősíteni a Jazz is.

Egyelőre nem tudni, mennyit kell pontosan kihagynia, hiszen a Jazz vizsgálatára vár mindenki, de jó eséllyel a szezon nagy részét vagy teljes egészét ki kell ülnie a hátvédnek, nagyjából február előtt egészen biztosan nem térhet vissza, ha tényleg ACL-szakadásról van szó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus