Giannis Antetokounmpo vezeti az All-Star szavazást

Megjöttek az első részeredmények az All-Star szavazásról - a Milwaukee Bucks sztárja hajszállal, de megelőzi még LeBron Jamest is.

Kijöttek az első részeredmények az All-Star szavazásról.

Keleten a forwardok között Giannis Antetokounmpo vezet több mint 863 ezer szavazattal (ő lenne az egyik csapat kapitánya, ha most lefújnák a szavazást, mivel az egész főcsoportban, sőt, az egész ligában rá szavaztak eddig a legtöbben), mögötte LeBron James szorosan ott van 856 ezer vokssal, a harmadik helyen pedig Joel Embiid áll 433 ezerrel úgy, hogy a negyedik helyezett Kristaps Porzingisnek azért jelentős, de nem behozhatatlan a hátránya vele szemben (360 ezer) - a többiek már jelentősen le vannak maradva, Kevin Love-ot (221 ezer) Al Horford (120 ezer) követi.

A keleti hátvédeknél Kyrie Irving első helyét a szurkolói voksoláson nagyjából most lehet bevésni előre, 803 ezer szavazattal vezet, a második DeMar DeRozan kevesebb mint 260 ezer vokssal rendelkezik - ő viszont komoly csatában van Victor Oladipóval (252 ezer), és még Ben Simmons is 200.000 szavazat fölött áll (210 ezer).

A nyugati forwardok között Kevin Durant toronymagasan viszi a prímet 767 ezer szavazattal (jelen állás szerint ő lenne a másik kapitány, mert a főcsoportban övé a legtöbb voks), majdnem dupla annyi szavazattal rendelkezik, mint a második helyezett Anthony Davis (393 ezer), akit csapattársa, DeMarcus Cousins (356 ezer) követ - mögöttük nem túl sokkal van lemaradva Draymond Green (325 ezer) és Paul George (291 ezer) sem, Kawhi Leonardnak (212 ezer) már jelentős a lemaradása, ahogy értelemszerűen a többieknek is mögötte.

A nyugati hátvédek listáján a szokásos trió áll az élen: Steph Curry 735 ezer szavazattal az első, elég markáns előnye van a második James Harden (602 ezer) és a harmadik Russell Westbrook (438 ezer) előtt - itt még Klay Thompson (360 ezer) és Manu Ginobili (231 ezer) állnak 200.000 szavazat fölött, ők alkotják a Top5-öt. Érdekességként meg lehet említeni, hogy Lonzo Ball 120 ezer szavazattal a nyolcadik.
 

Mint ismert, idén változott a szavazás módja. A kezdők kiválasztása ugyanolyan módon történik, ahogy tavaly, a szurkolói voksolás mellett a média és a játékosok is leadják a szavazataikat, és így alakul ki az a 10 fős névsor, amely a kezdőket tartalmazza - ebből a 10 fős névsorból lesz a két kapitány a legtöbb vokssal rendelkező keleti és nyugati játékos.

Ezt követően az edzők kiválasztanak még 7-7 játékost főcsoportonként cserének, ahogy az alapjáraton lenni szokott. Itt jön az újítás, a csapatkapitányok "draftja", ahol a két CSK előbb összeállítja a kezdőcsapatokat (csak azok közül a játékosok közül választhatnak, akik egyébként is bekerültek a kezdőbe), majd a 7-7 csere közül szintén választanak úgy, ahogy akarnak, így alakulnak ki a végleges keretek.

A szavazás jelenlegi állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus