Gyökeres változások az All-Star gálán

Két csapatkapitány lesz - főcsoporttól függetlenül választ csapatot a két kijelölt - jótékony célokért játszanak.

Ma este jelentette több hírforrás is, hogy változtatnak az idei All-Star gála lebonyolításán.

A lényeg az, hogy a szavazás ugyanúgy fog lezajlani, ahogy az előző idényben történt. A kezdőket a szurkolók (50%), a játékosok (25%) és a média (25%) szavazatai alapján jelölik ki, a 14 cserejátékost pedig az edzők szavazzák meg.

A csavar ott lesz, hogy a két főcsoport egy-egy kapitánya a konferenciánként legtöbb szavazatot kapó játékos lesz, és ezek a kapitányok a másik 22 All-Star játékos közül fognak sorban választani, ezt pedig főcsoportoktól teljesen függetlenül tehetik. Lényegében tehát újradraftolhatják a másik 22 embert, de részleteket később hoznak csak nyilvánosságra ezzel kapcsolatban - például hogy snake-draft lesz-e, tehát aki befejezte az előző kört, az húzhat-e a következőben elsőként, vagy hogy a másik 4-4 eredetileg kezdőbe jelölt embert kötelező lesz egyenlően elosztani, mindenképpen nekik kell-e majd kezdeni a főmeccsen.

Az edzőket is ugyanúgy jelölik majd a két csapat élére, mint eddig - tehát az előző idény miatt Steve Kerr és Brad Stevens biztosan nem ülnek le a kispadra ebben a szezonban.

Az is változás még, hogy jótékony célokért játszanak majd a csapatok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus