Hardennek 200 milliót ajánlott az adidas

James Harden legalább 200 millió dollár szponzori pénzt kap a következő 13 évben - vagy az adidastól vagy a Nike-tól.

A Houston Rockets sztárjának, James Hardennek nemrég járt le a Nike-val kötött szponzori szerződése. Az ESPN információi szerint az adidas már meg is tette ajánlatát a liga egyik legnagyobb sztárjának, a dobóhátvéd ugyanis egy 13 évre szóló, 200 millió dolláros ajánlatot kapott tőlük. A Nike-nak a jövő hét végéig kell eldöntenie, tartja-e ezt az összeget vagy sem.

Összehasonlításképp a Portland TrailBlazers feltörekvő csillaga, Damian Lillard tavaly 10 évre valamivel több mint 100 milliót kapott az adidastól - Harden ennél jóval többet tehet zsebre, igaz, reklámértéke is magasabb, mint az oregoniak irányítójának. Ez az évi nagyjából 15.4 millió dollár egyébként még mindig messze lesz majd LeBron James pénzétől, aki egy februári adat szerint évi 44 millió dollárt zsebel be szponzoraitól évente, Kevin Durant 35 millió/évvel a második, Kobe Bryant 26 millió/évvel a harmadik.

A Rockets játékosát sajnálni azért most sem kell, hiszen 15.75 millió dollárt keres majd a következő idényben is a texasiakkal kötött szerződése szerint, ám az kétségtelen, hogy a csapattal kötött kontraktusa rossz ütemben jött ki a szempontjából, hiszen csak 2018-ban lesz előreláthatólag szabadügynök - 2017/18-ra ugyan nem garantált a szerződése, de előre borítékolható, hogy tartani fogják 17.8 millió dollárért, ha csak nem sikerül vele már akkor hosszútávra megegyezni - így viszont a megnövekedő sapkából ő még 3 idény erejéig nem fog profitálni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus