Hírmorzsák 2013-10-03 (21:15)

A Houston Rockets centerével, Dwight Howarddal kell kezdeni az esti híreket. A középjátékos Adrian Wojnarowskival (Yahoo Sports) beszélgetett, és elmondása szerint a Hakeem Olajuwonnal folytatott különedzések sokkal jobban illenek az ő játékához, mint azok a tréningek, amiket Kareem Abdul-Jabbarral végzett. 

Howard szerint mindenki arról beszél, hogy dolgozott már KAJ-ral, de ő nem egy 7 láb magas játékos, és mindig úgy érezte, hogy meg kell változtatni a játékát ahhoz, hogy együtt tudjon dolgozni Kareemmal. Ezzel szemben amikor Olajuwonnal edz, aki hozzá hasonlóan a gyorsaságát és a robbanékonyságát kamatoztatja, semmi ilyesmit nem érez, sokkal jobban illik az ő játékához és ahhoz, ami akar lenni. Állítása szerint 2010 volt a legjobb éve, miután nyáron együtt dolgozott az Álommal - most egész évben együtt lesznek, a Rockets-legenda pedig folyamatosan jobb teljesítményre sarkallja már most is. Azt is elmondta, hogy ez egyáltalán nem Abdul-Jabbar ellen szól, egyszerűen csak Olajuwon inkább illik mellé.

Ugyanebben az interjúban Howard azt is elmondta, hogy tavaly úgy érezte, ő a negatív hős, most pedig úgy érzi, hogy még negatívabb lett a közvélemény szemében, azonban azt is látta, hogyan változott LeBron James megítélése azt követően, hogy két bajnoki címet is nyert. A center azt mondta erről, hogy nagyon sok minden miatt utálták Jamest, de ő nagyon boldog volt, mikor LeBron végre megnyert első gyűrűjét. Nem örült annak, hogy nem ő volt ott a végső győzelemnél, de annak igen, hogy látta, James végigverekszi magát az egész úton és a végén célba ér. Tudta, hogyan érez a Miami Heat sztárja - sokan leírják, jelzőkkel illetik az emberi tulajdonságait is, amit nehéz lenyelni. Mikor pályára kerül egy ilyen szinten kritizált játékos, mindig plusz motivációval teszi, mert meg akarja mutatni, hogy nincs igaza a kritikusoknak. Howard szerint tett LeBron, amit tett, de a lényeg, hogy tanuljanak a hibáikból, és továbblépjenek.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin a csapat médianapján elmondta, hogy a Lob City csapat nem létezik többé. Továbbléptek ebből a státuszból és az edzőtábor alatt megkeresik az új identitásukat, az lesz a következő nevük. Lob City-vel viszont leszámoltak.

A Boston Celtics irányítójának, Rajon Rondónak tegnap volt az első nyilvános edzése április óta. Rondo egy térdvédővel lépett pályára, és bár azért még húzta a lábát, összességében folyékonyan mozgott a jelenlévők szerint. A vezetőedző, Brad Stevens azt nyilatkozta, hogy ezt mások jobban meg tudják mondani, hogyan festett a játékmester, mivel ő minden nap látja, így nem vesz észre túl nagy különbséget, mások viszont jó ideje nem látták a pályán Rondót. Szerinte jól mozgott játékosa, de azt is hozzátette, hogy jócskán kell még neki idő, mire visszatérhet majd tétmeccsen is.

A csapat GM-je, Danny Ainge közben azt mondta Ian Thomsennek (SI.com), hogy nagyon sokszor hallja a tankolás szót a drukkereiktől is, de óvatosabban kellene bánniuk a szurkolóknak az ilyen kívánságokkal, mert közel sem biztos, hogy megéri teljesen szétverni egy csapatot. Ainge azt mondta, hogy ha lenne a 2014-es drafton egy Kareem Abdul-Jabbar, aki örökre, vagy egy Tim Duncan, aki a következő 15 évre megváltoztatja egy franchise életét, akkor más lenne a helyzet szerinte is, de ő most nem lát ilyen tehetségű embert a jövő évi mezőnyben.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams egy szerdai interjújában először ismerte be, hogy tavaly voltak problémái a súlyával - az előző szezont egyébként már lefogyva fejezte be, és jobb teljesítményt is nyújtott. Williams a New York Daily Newsnak elmondta, hogy ez egy nagyon jó lecke volt számára, mert amikor elkezd idősödni az ember, akkor az anyagcseréje lelassul, és nehezebb leadni a kilókat. A nyáron oda is figyelt magára, nem szedett fel egyáltalán plusz tömeget ahhoz képest, ahogyan befejezte az előző idényt - ez sokat segített számára az alapszakasz végén és a rájátszásban, reméli, hogy idén is ugyanez lesz a helyzet. Williams súlya egyébként többször is vitatéma volt, mivel sokan ennek tudták be állandó bokaproblémáit.

A Cleveland Cavaliers és vezetőedzőjük, Mike Brown úgy gondolják, hogy az Anthony Bennetten lévő viszonylag kis nyomás mindkét oldal számára kifizetődő lesz. Bennett 1/1-eshez képest eléggé ismeretlen, és a Cavs keretének mélysége miatt nem is kell, hogy alapvetően túl nagy szerepe legyen. Brown korábban lenyilatkozta, hogy erőcsatárként akarják használni idén Bennettet, de ott Tristan Thompson az egyértelmű kezdő és Anderson Varejao is kapni fog perceket négyesen, ha Andrew Bynum felépül. A tréner most azt mondta, hogy mindenkinek tökéletes a mostani helyzet. Nincsenek magas elvárások Bennettel szemben, de ha mégis jól fejlődik, az mindenkinek csak bónusz. A játékos azt nyilatkozta, hogy nem érez nyomást egyáltalán, nem is akar stresszelni, csak a saját játékát akarja játszani, mert az juttatta el idáig is.

Tegnap volt róla szó, hogy Michael Jordan megleckéztette az akkor még középiskolás OJ Mayót azért, mert utóbbinak túl nagy volt az arca és a szája egy Jordan által szervezett kosártáborban. Íme pár mozdulatsor:

Az idén nyáron a Charlotte Bobcatsből a New Orleans Hornetsbe cserélt, majd onnan nem sokkal később kivásárolt Matt Carroll bejelentette, hogy visszavonul. Az egykori kiváló dobó jelenleg szülővárosában, a Philadelphia Sixers edzőtáborában segít Brett Brown vezetőedzőnek.

 

Délelőtti hírek

A Los Angeles Lakers egyik ikonja, Kareem Abdul-Jabbar egy rádióműsorban azt nyilatkozta a csapat másik legendájáról, Kobe Bryantről, hogy nem hiszi, hogy ugyanolyan játékosként tér majd vissza idén Achilles-ín szakadása után, mint amilyen játékos korábban volt. KAJ azt mondta, hogy szerinte ez egyfajta újjáépülési év lesz a Lakers számára, mivel Kobe jó ideig nem lesz hadra fogható, és elég súlyos sérülése volt. Nem hiszi, hogy olyan gyors ütemben és annyira teljes mértékben fel tud épülni Bryant, mint amennyire ő szeretne, és nem csak neki, de az egész csapatnak nagyon nehéz éve lesz. Amikor Kobe visszatér, akkor más játékos lesz, és ez Jabbar szerint nagyban meghatározza majd az aranysárga-lilák teljesítményét hosszútávon is. Minden idők legtöbb pontot jegyző játékosa úgy gondolja, komoly teszt lesz ez az idény a sztár számára.

Maradjunk a Lakersnél: némi meglepetésre az edzőtábor első napján foglalkozott a csapat a védekezéssel is. Mike D'Antoni vezetőedző azt nyilatkozta az ESPN riportereinek, hogy 99.9%-ban a védekezést gyakorolták és csak 0.1%-ban a támadást, már ha ez a választ megfelel az újságíróknak és elégedettek lesznek tőle. Játékosa, Shawne Williams azt mondta, hogy most jóval több időt fektettek abba, mit kell hátul csinálni, mint korábban - ő játszott D'Antoninál már a New York Knicksben is. Williams elmondása szerint régen inkább csak a támadójátékot erőltették az edzéseken, a védekezéssel kapcsolatban meg csak annyit mondott nekik a tréner, hogy azt akarni kell, az belülről jön. Most azonban a védekezéssel kezdenek, arra helyezik a hangsúlyt, és hagyják, hogy az diktálja a támadójátékot is.

A Portland TrailBlazers tavaly év újoncának választott irányítója, Damian Lillard twitteren közölte egyik idei célját: legalább 40%-kal akar dobni a triplavonalon túlról. A ligába azonnal berobbanó kosaras tavaly 6.1-szer próbálkozott meccsenként és 36.8%-os találati aránya volt.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose egyre magabiztosabb. Állítása szerint készen áll arra, hogy meccset játsszon, minden nap egyre erősebbnek érzi magát, és az ún. "killer instinct" is megvan benne, mivel azt nyilatkozta, hogy az sem érdekli meccs közben, ha az édesanyja áll vele szemben, rajta is átgázol, ha tétmeccs van.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson a The Associated Pressnek azt mondta, hogy csalódott amiatt, hogy JR Smith vétett a drogszabályok ellen, de támogatni fogja továbbra is, a játékosnak viszont fel kell nőnie és helyesen kell cselekednie mostantól. Woodson úgy fogalmazott, hogy nem lesz kegyvesztett Smith ezt követően sem, az ő feladata, hogy eddze játékosát, de az is, hogy biztosítsa, nem történik többet ilyen. A tréner reméli, hogy a csapattársai sem fordulnak el tőle, de a leglényegesebb pont, hogy Smith-nek érnie kell fejben, jó döntéseket kell hoznia a továbbiakban.

A Miami Heat sztárja, Dwyane Wade már bánja, hogy 2002-ben, még a Marquette egyetemen megműttette a bal térdét, amelynek során eltávolították a meniscust a testrészből. A floridaiak ikonja úgy gondolja, hogy folyamatos gondjainak ez az oka, és már nagyon bánja, hogy akkor nem gondolkodott hosszabb távon. Wade Brian Windhorstnak (ESPN) azt mondta, hogy a térdproblémái és minden más is azzal kezdődtek. 11 évvel ezelőtt más idők jártak, más volt a technikai felkészültség is, és másképpen álltak a dolgokhoz. Ha akkor előrébb néztek volna, és azt mondták volna, hogy "Dwyane-nek 20 éves karrierje lesz, talán valami más megoldást kellene találnunk", akkor valószínűleg nem fekszik kés alá. Akkoriban azonban úgy voltak vele, hogy minél előbb visszatérhessen a pályára, és ennek érdekében cselekedtek.

Az Indiana Pacers scorerének, Danny Grangernek nincs szerencséje, ugyanis kihagyta a tegnapi edzést, mert meghúzódott a háta, és valószínűleg pár napot még pihentetni kell. Frank Vogel vezetőedző az Indianapolis Starnak azt nyilatkozta, hogy játékosának háta kedden sérült meg, a térdével semmi gond nincs, tökéletesen működik. Kapott egy elzárást kedden, és az nem érte túl jó helyen, emiatt sérült meg Granger. Ugyanide tartozik, hogy Vogel azt is bejelentette, hogy a nyáron megszerezett Chris Copelandet 90%-ban erőcsatárként fogja használni.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams kedden bejelentette, hogy dobóhátvédjük, Eric Gordon nagyjából két hétig nem játszik majd előszezon meccset. A játékos már edz, de nagyon óvatosak vele, nem akarják, hogy újra megsérüljön térde vagy bokája. Williams azt mondta, hogy Gordon a kondiján dolgozik még leginkább, hiszen csak most kapott zöld utat az orvosoktól. Kezd olyan állapotba kerülni, amilyenben ilyenkor lennie kell, de nem akarja idő előtt pályára küldeni, hogy meghúzza valamijét amiatt, mert nem volt elég jó kondiban.

A Detroit Pistonshoz visszatérő legenda, Chauncey Billups azt nyilatkozta Vince Ellisnek (FreeP.com), hogy amikor pályán van, akkor azt szeretné, ha az idő legnagyobb részében nála lenne a labda - ez komoly kérdéseket vethet fel a későbbiekre, hogy pályára küldhető lesz-e Brandon Jenningsszel együtt.

Ha már szóba került a Pacers, akkor itt illik megemlíteni, hogy volt segédedzőjük, a jelenleg már a Denver Nuggets vezetőedzőjeként dolgozó Brian Shaw a Denver Postnak azt mondta, hogy Quincy Miller a fiatal Paul George-ra emlékezteti. Jó előjel lehet ez Miller számára, de komoly elvárásokat is támaszthat ez elé, hiszen George - nagyban Shaw-nak is köszönhetően - a liga egyik legragyogóbb csillaga és feltörekvő szupersztárja lett, hasonló célokat tűzhet ki most elé mestere.

A Houston Rockets edzőtáborából egy ember már kihullott - ő a hátvég BJ Young, aki így szabadon igazolható. A Chcaigo Bullsnál is megvolt az első rosta, Kalin Lucas és Patrick Christopher akadtak fenn rajta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus