Hírmorzsák 2013-10-04 (21:30)

A Dallas Mavericks veteránja, Vince Carter már 37 éves lesz januárban, de még nem gondolkodik a visszavonuláson - tavaly egyébként mindössze 26 perc alatt 13.6 pontot átlagolt, és trénere, Rick Carlisle elmondása szerint nemcsak a pontok és a fantasztikus jelenetek miatt volt fontos Carter jelenléte, hanem a csapat vezére is volt, mikor pályára került. 

Carter annyit mondott, hogy nem akarja ezt csinálni magával, nem akarja magát szabályozni, úgyhogy hagyja, hogy a teste diktálja majd, mit is kell csinálnia a szezon végén, játszik-e még tovább, vagy abbahagyja.

Az NBA két meccses eltiltást rótt ki Jason Kiddre, akit azért tartóztattak le még a nyár elején, mert alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. Kidd tehát első vezetőedzői évét rögtön hiányzással kezdi - helyét addig valószínűleg Lawrence Frank veszi majd át.

Russell Westbrook sérülése nemcsak Reggie Jacksonnak ad lehetőséget a szezon elején, hanem mivel a fiatal egyes a kezdőcsapatban kap majd helyet, így Jeremy Lambnek is fontosabb szerepe lesz a cserepadon, mint a második ötös első számú pontszerzője. Kevin Durant, az Oklahoma City Thunder sztárja is azt nyilatkozta, hogy Lambnek most kicsit megnőttek a feladatai, de ő bízik benne, és tudja, hogy készen áll a feladatra fiatal csapattársa.

A Miami Heat egyik tavalyi hőse, Ray Allen nyáron elkezdte a Paleo-diétát, és az egyetem óta a legkisebb súlyával érkezett az edzőtáborba, 38 éves korában. A játékos elmondása szerint az első 3-4 nap kemény volt, mert mindene fájt, de utána hozzászokott ahhoz, hogy salátán, csirkén, gyümölcsön, proteinen, cukor nélküli jeges teán és vízen éljen. Azt is hozzátette, hogy nagyon élvezi, hogy gyorsabban tud regenerálódni. Mindig is odafigyelt arra, hogy mit eszik, most csak egyszerűen egy következő szintre emelte ezt.

A Portland TrailBlazers erőcsatára, Thomas Robinson megint lenyilatkozta, hogy mennyire felidegesítette, hogy draftolását követően egy év alatt kétszer is elcserélték. Úgy érezte, hogy nem tisztelik eléggé. Szerinte nincs már értelme erről beszélni, mert történt, ami történt, most már csak arra koncentrál, hogy készen álljon a pályára lépésre. Játszani akar, és visszakerülni oda, ahova szerinte tartozik - ez pedig az előző draft eleje, Anthony Davis, Harrison Barnes és a többiek.

Kezdődnek a problémák Royce White-tal Philadelphiában is, ugyanis a korábbi hírekkel ellentétben mégsem utazik a csapattal Európába a csapat előszezonmeccseire.

 

Délelőtti hírek

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant Németországba utazott szerdán éjszaka, hogy térdműtéten essen át. A gárda trénere, Mike D'Antoni elmondta, hogy ez a beavatkozás előre tervezett volt, és semmi köze nincs a játékos Achilles-ín sérüléséhez. Az ún. platelet-rich plasma terápiát alkalmazzák majd Bryanten, azaz a saját vérét fecskendezik majd vissza, hogy ezzel segítsék adott ponton az ízületeket. Szerdán a tréningen már futott és dobált - felugrás nélkül - a sztár a Lakers edzőközpontjában, úgyhogy láthatóan halad felépülése.

A Portland TrailBlazers ásza, LaMarcus Aldridge kihagyta a tegnapi edzést csípősérülése miatt. Terry Stotts vezetőedző azt mondta, hogy a probléma nem súlyos, de egyelőre nincs időpont, mikor térhet vissza az erőcsatár a munkába.

A Houston Rockets tulajdonosa, Leslie Alexander Marc Bermannek (FOX 26) egyértelműsítette, hogy meg akarják tartani Chandler Parsonst. Alexander új fogalmazott, hogy szerződést fognak a játékossal kötni, mert szerves része az együttesnek, és nem akarnak elengedni egy ilyen, egészen kitűnő játékost. Parsons is reagált az elmondottakra, és bár ő is tudja, hogy ez egy üzlet, az, hogy így beszélt róla a csapat tulaja, csak megkönnyíti a döntését. Ő is szeret Houstonban játszani, nagyon jóban van a csapattársaival és tetszik neki az is, amilyen irányba haladnak, úgyhogy szerinte ez tökéletes párosítás mindkét fél szempontjából.

Megvolt a Brandon Jennings - Larry Sanders csörte harmadik felvonása is. Mint ismeretes, a Detroit Pistons egyese előbb beszólt volt csapatának, hogy új állomáshelyén majd lesz kinek passzolni, erre a Bucks magasembere azt válaszolta, hogy előbb akarnia kell passzolni, csak utána számít, kikkel van egy csapatban. Most Jennings megint kamerák elé állt: állítása szerint muszáj volt elvállalnia annyi dobást neki és Monta Ellisnek is ahhoz, hogy a Milwaukee legalább a 8. helyre odaérjen, és bejusson a rájátszásba.

A Pistons új olasz kiscsatára, Gigi Datome túl van az első pár napján az NBA-ben és David Mayónak (MLive.com) nyilatkotott az eddigi tapasztalatairól. Elmondása szerint a világ legjobb játékosai vannak ebben a ligában, úgyhogy mindenki kicsit gyorsabb, fizikálisabb és jobban képzett, mint amihez eddig szokott. Úgy érzi, lesz még ennél jóval jobb is, és olyan gyorsan bele kell rázódnia ebbe az új ritmusba, amilyen gyorsan csak lehet.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson azt nyilatkozta a New York Postnak, hogy JR Smith-nek is lesz lehetősége arra, hogy kettes poszton kezdjen, ott nyílt a verseny a kezdőért. A tréner úgy fogalmazott, hogy ha jó teljesítményt nyújt Smith, amikor visszatér, akkor beférhet majd Raymond Felton és Carmelo Anthony közé. Iman Shumpertnek egyébként a jobb válla fáj, de elmondása szerint semmi komoly dologról nincs szó. Akkor akar játszani, amikor teljesen egészséges lesz, és a csapat is azt mondja neki, hogy ha fáj a válla, akkor ne eddzen, nem kell 1000 tempó naponta, ha valami baja van, mert az alapszakasz első napján teljesen egészségesnek akarják tudni. Azt is hozzátette Shumpert, örül, hogy nem a térdéről van szó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus