Hírmorzsák 2013-10-07 (21:15)

A Golden State Warriors vezetőedzője, Mark Jackson azt akarja, hogy Stephen Curry jobban figyeljen oda a labdára, és kevesebbszer adja el a játékszert, de Jackson David Aldridge-nak (nba.com) azt is elmondta, hogy az edzőtábor előtt azt mondta Curry-nek, hogy csak arra figyeljen, hogy egészséges maradjon. Nem akarja, hogy bármilyen butaságba belemenjen, hogy a testét olyan dolgoknak tegye ki, amiknek komolyabb negatív hatása lehet a szezonra is. 

Emellett persze fontos a fejlődés, és az eladott labdák számának leszorítása is. Azt is elmondta a tréner, hogy sokan korábban érkeztek meg az edzőtáborba, így nem kell heti ötször napi két edzést vezényelnie. Az első két nap megtörtént ez, de az esti edzéseiken nem volt kontakt, szinte csak "lötyögtek", nem akarja túlhajszolni a társaságot.

Nagyon sokan választják idén a tankolást, erről beszélt Kevin Durant a Philadelphia Inquirernek. Ő az újonc évében esett át ezen, amikor azt hitte, hogy majd Ray Allennel és Rashard Lewis-zal fog együtt játszani, ehelyett pont akkor kezdett rebuildbe a Seattle Siupersonics. Durant azt nyilatkozta, hogy minden meccs nagyon nehéz volt, mert tudta, hogy szinte lehetetlen lesz nyerniük. Ettől függetlenül minden nap nagyon keményen dolgoztak, tudták, hogy ez egy folyamat, és hogy ennek része az, hogy azon az éven túl kell lenniük. Abban az évben egyébként a Miami Heat mögött a második legrosszabb mérleggel végeztek, és a negyedik helyen Russell Westbrookot húzták.

A Miami Heat irányítójával, Norris Cole-lal kapcsolatban egyre több pletyka terjeng, hogy szeretné elcserélni őt a csapat. Cole a Miami Heraldnak azt mondta, hogy erre nincs befolyása. Csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobb formában legyen, hogy amikor pályára kerül, a legjobbját tudja nyújtani, és meg tudja mutatni, mire képes. Mással nem tud mit kezdeni, úgyhogy nem is foglalkozik azokkal a dolgokkal. Jól érzi magát a csapatban, jól kijön a csapattársaival és a szakmai stábbal is, és szerencsésnek érzi magát, hogy olyan helyzetben van, amilyenben.

A Portland TrailBlazers GM-je, Neil Olshey az Oregoniannek azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos volt a csapat körüli környezetet felújítani, hogy egy olyan franchise képét mutassák, amelynél a játékosok az elsők. Amikor a játékosaik nyilatkoznak akármilyen formában, akkor most már azt tudják mondani, hogy senki nem bánt velük olyan jól, mint a Blazers, ez a legjobb hely, ahol megfordultak. A legjobb felszereléseik vannak, a legjobb környezetben dolgozhatnak, a legjobb közönségük van, ahol mindenki támogatja őket. Ez az, amit a többi játékos hallani akar, és a játékosaik véleménye nagyon sokat nyomhatnak a latba egy-egy szabadügynök döntésénél. A legjobb környezetet alkották meg, ami tőlük tellett, úgyhogy szerinte Portland lesz az egyik legkedveltebb célpont a jövőben.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson azt mondta az ESPN-nek, hogy nagyon jól nézett ki az egymás elleni meccseken az a felállás, amikor Carmelo Anthony hármasban, Andrea Bargnani négyesben, Tyson Chandler pedig ötösben egymás mellett játszottak. Melo azt nyilatkozta, hogy a héten végig együtt edzett Bargnanival, és úgy érzi, jól sikerültek a tréningek. Próbálnak tanulni egymástól, próbálja felmérni, hol érzi magát otthonosan az olasz, a pálya melyik részén szeret játszani. Anthony szerint Bargnani nagyon okos játékos. Azt is elmondta az előző szezon pontkirálya, hogy szerinte túl van tárgyalva az, hogy hármas vagy négyes poszton játszik. Csak kerüljön pályára akárkivel együtt, és majd ők megoldják a dolgot, megpróbálnak alkalmazkodni egymáshoz, és megpróbálják úgy megoldani ezt, hogy sikeres legyen a csapat.

 

Délelőtti hírek

Folytatódott a szócsata Kareem Abdul-Jabbar és Dwight Howard között. Minden idők legtöbb pontját jegyző játékos egy TV-műsor alkalmával azt mondta, hogy Howard elképesztő atléta és nagyon jó adottságai vannak, de a legfontosabb izom a kosárpályán a két fül között van. Szerinte Howard kosárIQ-ja kevés ahhoz, hogy igazán domináns játékos legyen. DH12 nem késlekedett a válasszal - szerinte nem nyerhet valaki három Év Védője címet, ha buta, és szerinte egyetlen edzője sem mondaná róla, hogy kicsi a kosár IQ-ja. Szerinte ahogy minden játékos, ő csinált hülyeségeket a pályán és azon kívül is. A lényeg, hogy tanuljon belőle, de ha kosárlabdáról van szó, akkor kifejezetten intelligensnek tartja magát. Három éves kora óta játszik, és minden évben szedett magára valami tudást.

Howardhoz kapcsolódik, hogy a Los Angeles Lakers megnyerte első előszezon meccsét, ám a tavaly is a csapatnál játszók emlékeznek, mi történt egy évvel ezelőtt. Jordan Hill Ramona Shelburne-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy sokat játszottak a kezdőik, mégis kikaptak, és mindenkiben felmerült a kérdés, hogy mégis mi történik velük? Mindenki, még ők is azt gondolták, hogy bajnokesélyes csapatuk van, mégsem tudtak egyetlen előszezon meccset sem nyerni, és ekkor Hill szerint elkezdett kicsit csüggedni a társaság, mindenki a másikat okolta. Steve Blake annyit tett ehhez hozzá, hogy a 0-8-as előszezonmérleg ellenére úgy gondolták, jó csapatuk van, de aztán ezt egész évben nem sikerült bizonyítaniuk.

Az Atlanta Hawks vajkezű dobóhátvédje, John Jenkins kihagyja csapat első két, Miami Heat, illetve Charlotte Bobcats elleni előszezon meccseit, mert gondok vannak a hátával. Jenkins azt mondta, hogy szerinte még júliusban kezdődtek a gondok, a nyári liga küzdelmei során, ám az edzőtáborba érzése szerint 100%-os állapotban érkezett meg. Mike Budenholzer vezetőedző azt nyilatkozta, hogy csak óvatosságból marad ki Jenkins a keretből pár meccs erejéig, szeretnék biztosan tudni, hogy egészséges.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose tegnap hajnalban visszatért a parkettre, de szeretett volna többet játszani - alig több mint 20 percet töltött a pályán, hárommal kevesebbet, mint arra számítani lehetett. A játékos a Chicago Sun-Timesnak azt mondta, hogy nehéz volt, hogy a meccs végén nem játszhatott, főleg mivel szoros volt az állás. Szerette volna még jobban tesztelni magát, de erre most még nem volt lehetősége. Azt is elmondta Rose, hogy nem fájt másnap semmije. Tom Thibodeau vezetőedző ugyanezt kérdezte tőle, de neki is elmondta, hogy rendben van. Úgy érezte a találkozót követően, hogy tudott volna még többet is játszani, de a szakmai stáb óvatosságból nem játszatta már a meccs végén, nehogy valami baja legyen.

A Denver Nuggets volt vezetőedzőjét, a tavalyi év legjobb edzőjének választott George Karlt a nyáron menesztették, azóta pedig már az ESPN csatorna szakértőjeként tevékenykedik - ettől függetlenül Karl reménykedik abban, hogy visszatér majd a kispadra is egyszer. Saját elmondása szerint úgy gondolja, hogy még mindig az edzőteremben érzi a legjobban magát, úgyhogy szeretne később visszatérni trénerként. Azt is hozzátette viszont, hogy nagyon sok dolog érdekli a kosárlabda világában, amiket eddig nem volt ideje kipróbálni. Karl szerint mindenki tudja róla, mennyire oda van a játékért, és szeretne az edzők képviselője lenni, mert szerinte nagyon sok, túl sok kritikát kaptak az utóbbi években.

A Miami Heat két sztárja, Dwyane Wade és Chris Bosh már korábban kifejtették véleményüket, mennyire jó volt a bahamai edzőtáboruk, most pedig LeBron James osztotta meg gondolatait. James szerint a csapategység továbbjavítása szempontjából nagyon jó volt számukra ez a pár nap. Nagyon sokat dolgoztak az edzéseken, de délutánonként, pihenés közben is jól érezték magukat. Bármennyire is jó volt egyébként ez a pár napos felkészülés a Heat számára, jövőre kénytelenek lesznek az Egyesült Államokban edzőtáborozni, mivel az NBA szabályzata tiltja, hogy egymást követő években is az USA-n kívül kezdje meg egy csapat a felkészülést.

A brazil középjátékos, Fab Melo jelenleg nem garantált szerződéssel rendelkezik a Dallas Mavericksnél, miután tavaly még a Boston Celtics első körös választottja volt, de ők idén nyáron elcserélték a Memphis Grizzlieshez, akik azonnal ki is vásárolták. Melo úgy érzi, hogy nem bántak vele jól Bostonban. A Dallas Star-Telegramnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy soha nem kapott lehetőséget a Celticstől, még edzésem sem.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks a 15., utolsó rosterhelyére magasembert fog választani - az Ike Diogu, Cole Aldrich, Josh Powell hármasból kerülhet ki a befutó. Mindhármójuknak nem garantált szerződése van egyelőre, de a vezetőedző, Mike Woodson is azt nyilatkozta, hogy egyiküknek jó esélye van bekerülni az alapszakaszkeretbe.

A Memphis Grizzlies kicsit takarított - kirakták keretükből Josh Akognont és Derrick Byarst. Mindketten nem garantált szerződéssel voltak, úgy látszik, nem győzték meg David Joergeréket.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a 2006-os draft ötödik választottja, Shelden Williams Kínába, a Tianjin Gold Lions együtteséhez igazolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus