Hírmorzsák 2013-10-09 (07:30)

A Chicago Bulls elnöke, John Paxson tagadja Adria Wojnarowski (Yahoo Sports) azon állítását, hogy a vezetőedző, Tom Thibodeau és a GM, Gar Forman közötti viszony elmérgesedett volna - a két szakember korábban több személyi kérdésben sem értett egyet. Paxson a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta, hogy már nagyon régen túl vannak ezen, és nem tudja, mi a cél azzal, hogy valaki még tovább húzza ezt a régi históriát. 

Év elején megbeszélték a dolgokat, és senkiben nem maradt szerinte tüske vagy rossz érzés. Saját szempontjukból most már csak annyi a lényeg, hogy jól teljesítsenek. Szerinte a Thibodeau és Forman közötti kapcsolat normális, egészséges. Mindenki ugyanazt akarja - hogy a lehető legjobbak legyenek a pályán.

Az elnök szerint egyértelmű, hogy valaki felfújta a dolgot. Valakinek, aki nem a franchise-hoz tartozik, olyan céljai voltak ezzel, amelyek nem nyugszanak reális, létező alapokon, egyáltalán nem egyeznek meg a valósággal. Paxson szerint mindegy, milyen döntéseket hozol ebben a sportban, és az is, hogy mikor teszed, hogy személyeket érint vagy bármi mást, mindig lesznek különböző ötletek, vélemények, és ezeket megbeszélték Thibodeau-val. Az igazság az Paxson szerint, hogy sem részéről, sem a másik két úriember részéről nincs semmiféle rossz érzés a többiekkel kapcsolatban, mindannyian egy célért küzdenek.

Ugyancsak a Bullshoz tartozik, hogy Dahntay Jonest kitették a keretükből, a védekezésben jeleskedő dobóhátvéd így biztosan nem lesz a keret tagja. A Los Angeles Clippersnél is elszánták magukat bizonyos személyi lépésekre, ők JaMychal Greentől és Mustapha Farrakhantól köszöntek el.

Az Atlanta Hawks mexikói magasembere, Gustavo Ayon biztos, hogy kihagyja a szezon elejét, miután a vállizma meghúzódott, gyulladást is észleltek nála, emiatt pedig 4-8 hetes kényszerpihenőre ítéltetett. A nyáron Mexikóval FIBA Americas tornát nyerő, ott MVP díjat szerző játékos a Miami Heat elleni előszezonmeccsen sérült le.

Vince Ellis (Detroit Free Press) forrásai szerint Mo Cheeks Chauncey Billups és Rodney Stuckey között fog választani a kezdő dobóhátvéd posztjára. Ez a fejlemény azért lehet érdekes, mert Billups "hazaköltözésekor" azt nyilatkozta, hogy végre újra irányító lehet, és soha nem tartotta magát kettesnek - úgy tűnik, megint ebben a szerepben kell majd produkálnia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus