Hírmorzsák 2013-10-10 (21:45)

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash a Los Angeles Timesnak azt nyilatkozta, hogy máris lát egy hatalmas különbséget az idei és a tavalyi csapat között, ez pedig a kémia megléte. Nash úgy fogalmazott, hogy nagyon sok játékos illik Mike D'Antoni rendszerébe, és egymással is nagyon jól tudnak kooperálni. A hozzáállással is nagyon elégedett a veterán játékmester, ennek pedig szerinte hatalmas szerepe lesz abban, hogyan teljesítenek majd év közben. Azt Nash is elmondta, hogy tudják, nem ők a favoritok, de nagyon sok cél lebeg előttük, amiért érdemes játszaniuk, jól kosárlabdázniuk.

A Brooklyn Nets egyese, Deron Williams a New York Postnak a csapat cserepadjáról nyilatkozott. Elmondása szerint még annál is jobb a helyzet, mint először gondolták, annál pedig sokkal jobb, mint amilyen volt a tavalyi évben a rájátszásban, ebben az évben ugyanis nagyon együtt lesznek, egy világos cél lebeg előttük. Williams azt mondta, hogy tavaly többen is nagyon idegesek voltak amiatt, hogy keveset vagy egyáltalán nem játszottak, azt viszont idén az irányító szerint nem fogják megengedni, hogy hasonló szituáció előforduljon.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich is beszállt azoknak a sorába, akik szerint itt az ideje, hogy valaki nem amerikai tréner is lehessen vezetőedző egy NBA csapatnál. Popovich szerint nagyon sokan képesek lennének erre, mert a kosárlabda abszolút nemzetközi sportág lett, az edzők ugyanúgy fejlődtek az utóbbi időben, ahogy a játékosok. A Spurs mágusa szerint bárhová megyünk a világban, manapság már találni jó edzőt és jó játékost is. A Spurshöz tartozik, hogy kitették keretükből Sam Youngot, az energiabomba swingman tehát nem kellett Popovich-nak.

Bár ez sokat a játékos esetében nem jelent, de a Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown ma azt nyilatkozta, hogy Royce White játszani fog holnap a Boston Celtics ellen. White is megszólalt, ő annyit mondott, hogy az, hogy nem utazott el Európába, közös döntés volt, a vezetőség hozta meg a végső "ítéletet".

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams másodéves játékosáról, Austin Riversről mondott pár szót a nola.com-nak. Williams szerint az volt a probléma tavaly, hogy Riversről már 7. vagy 8-os kora óta folyamatosan hallhattunk a sajtóból, és mindenki azt várta, hogy ő lesz a következő LeBron James. Bár a tavalyi éve pocsék volt, a tréner szerint pont ott jár most a kosaras, ahol lennie kell, nagyon sokat dolgozik, és az egyik legnagyobb versenyszellemmel bír az egész ligában, nagyon éhes a sikerre és arra, hogy fejlődjön. Nagyon tetszik neki pár dolog Riversszel kapcsolatban, például a folyamatosan keményen dolgozik, hallgat az edzőjére, és egyáltalán nem fél, ő pedig trénerként ennél többet nem is kérhet.

A Charlotte Bobcatsnek sem kezdődik túl jól a szezon, ugyanis 12 hétre elvesztették Brendan Haywoodot. A centernek fáradásos törés van a bal lábfejében, és meg is kell majd műteni. Bár valószínűleg nem kezdőként számoltak vele a Bobcatsnél, fontos szerepe lett volna a magasember-rotációban, mindenképpen veszteség 3 hónapos kihagyása. Szintén a Bobcatsnél kell megemlíteni, hogy elköszöntek két edzőtábor-meghívottjuktól, Abdul Gaddy-től és Troy Danielstől.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédjénél, JJ Redicknél még nincs ekkora probléma, de a bal combja megzúzódott, és Doc Rivers tegnapi bejelentése alapján másfél hetet ki kell hagynia az új szerzeménynek.

A Miami Heat irányítója, Mario Chalmers egy fogadás miatt fogyott 4.5 kilót, és elmondása szerint élete legjobb formájában van. A játékmester Ray Allennel fogadott, így indult az egész elmondása szerint. A többiek is azt mondták neki, hogy azt akarják, hogy top formában legyen, és hogy jó példát mutasson a többieknek. Azt is elmondta Chalmers, hogy sokkal gyorsabbnak érzi magát, a pálya minden pontjára könnyebben, hamarabb ér oda, majd azzal zárta mondandóját, hogy bár egy fogadással kezdődött a dolog, nem az egyéni siker volt a célja, hanem hogy minél jobban tudja segíteni az együttest az újabb bajnoki címhez.

Az Oklahoma City Thunder döntött, és a pár évvel ezelőtt még az Orlando Magic által az első kör legvégén kihúzott Daniel Ortont kirakták keretükből. A center tavaly 13 meccsen átlagban 8 percet töltött a parketten, ezalatt 2.5 pontot 2 pattanót tett a közösbe meccsenként.

 

 

Délelőtti hírek

Mióta gyakorlatilag teljesen szétszéledt a Boston Celtics bajnokcsapata, azóta Rajon Rondo a cserepletykák egyik főszereplője, de az irányító Baxter Holmesnak (Boston Globe) elmondta, nem ért egyet azzal a feltételezéssel, hogy ő lesz a következő, akit a GM, Danny Ainge el fog cserélni. Rondo azt nyilatkozta, hogy szeret Bostonban lenni, a szurkolók nagyszerűek, Ainge pedig mindeddig egyenes volt vele. Ez az ő csapata, ezért nem is érti, miért akarná otthagyni őket, soha nem hátrált meg a kihívásoktól, ez pedig szerinte is az lesz. Nagyon várja már, hogy együtt dolgozhasson az új vezetőedzővel, Brad Stevensszel. A játékmester úgy érzi, ez egy teljesen új kezdet lesz a csapat számára, nagyon sok új és fiatal játékosuk lesz, akik hajlandóak figyelni, hallgatni a jó szóra, úgyhogy nagyon izgatott a szezonnal kapcsolatban.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant kedden este visszaérkezett Los Angelesbe németországi térdműtétjét követően, és amikor leszállt a csapatbuszról, nem látszódott rajta semmi ebből, nem húzta a lábát a szemtanúk szerint. A csapat vezetőedzője, Mike D'Antoni annyit mondott, hogy Kobe azt mondta neki, hogy rendben van, jól érzi magát, jól sikerült a beavatkozás. Bryant is megszólalt, elmondása szerint most csak annyi a dolga, hogy keményen dolgozzon, és fizikailag formába lendüljön. Elég sokáig ült, pihent, ezért most újra el kell kezdeni visszanyerni kondícióját.

A liga egyik legnagyobb alakja az ESPN-nek azt is elmondta, hogy összességében jól érzi magát, úgy érzi, hogy az ilyenkor szokásos visszatérési ütemterv előtt van. Most vissza kell nyerni a mozgáskoordinációját, hogy úgy érezze, úgy tud futni a pályán, ahogyan szeretne. Az izmok és a robbanékonyság fejlesztése a legutolsó fázis, mielőtt újra pályára léphetne. Bryant egyébként már harmadjára esett át ezen az ún. Orthokine kezelésen Németországban, de elmondása szerint az idén más volt kicsit a helyzet, mint általában, mivel nem volt lehetősége szinte semmit se mozogni, így nem tudta, hogy a térde hogyan fog reagálni, fájni fog-e vagy sem. Ettől függetlenül úgy gondolta, hogy inkább most esik át a beavatkozáson, mint majd szezon közben. Két napja felrakott Kobe egy képet instagramra erről az egészről, ezen a linken megnézhetitek.

Mike Bresnahannel (Los Angeles Times) is beszélgetett Kobe, vele a visszatérésről, illetve annak időpontjáról. Elmondása szerint fogalma sincs, mikor térhet vissza, de még legalább három heti kondicionáló edzést kell végezni, mielőtt visszatérhet - ezzel gyakorlatilag majdnem biztosan eldőlt, hogy az október 29-ei, Los Angeles Clippers elleni idénynyitón nem lesz ott. A dobóhátvéd annyit mondott, hogy nyitva hagy minden lehetőséget, de nem érti, hogy a riporterek miért vannak ennyire rágyógyulva a határidőkre. Amikor készen fog állni, akkor készen fog állni. Hat hónapig azt evett, amit akart, és nem is futott, ez pedig meglátszik most rajta, de úgy érzi, egy három hetes, intenzív konditréninggel olyan állapotban lehet, hogy pályára tud lépni. Rugalmasnak és elég erősnek kell lennie, hogy a pályán magabiztosan tudjon futni, ez a lényeg.

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy tegnap kitették a keretükből Dan Gadzuricot és Eric Boatenget, ezzel már csak 17 főt számlál a játékosállományuk.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire azt nyilatkozta a minap, hogy a szezonnyitón akár pályára is léphet, megvan rá az esély, és úgy érzi, hogy még mindig képes domináns játékos lenni a ligában.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey már korábban lenyilatkozta, hogy bár Dwight Howarddal és több más játékossal is erősítettek a nyáron, még egyáltalán nincsenek készen, sokat kell javulniuk és majd áprilisban akarnak igazán jók lenni. Az egyik nagy kérdés az, hogy mi lesz Ömer Asik sorsa Howard érkezésével, ugyanis ő a Rockets egyik legértékesebb cserealapja, Kevin McHale vezetőedző azonban szeretné kettejüket kipróbálni egymás mellett is. McHale Brian Windhorstnak (ESPN) azt mondta, hogy meglátja, hogyan sül el a dolog. Ha nem tudnak jól együttműködni, keveset lesznek egyszerre a pályán, de ha igen, akkor valószínűleg sokat. Fogják ezt vizsgálni elég sokszor az előszezonban, és McHale elárulta, hogy minden lehetőséget meg fognak adni nekik, hogy működjön a dolog - tehát alapvetően nem szeretnék elcserélni a törököt.

Ugyancsak a texasiakhoz tartozik, hogy veterán centerük, Marcus Camby az eredeti hírek szerint még két hetet hagyna ki az előszezonból, de jóval hosszabb ideig is a sérültlistát gyarapíthatja a Houstonba nyáron visszatérő középjátékos. Camby talp-ínszalagja elszakadt, és most azon dolgozik, hogy a kondiját minden lehetséges módon javítsa, mert ha még meg is kell műteni a talpát, az két hónapra is kivonhatja a forgalomból. Camby Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt mondta, hogy bármit megtesz azért, hogy elkerülje a sebészi beavatkozást. A következő két hétben rehabon fog részt venni, és megnézik, hogyan reagál majd a lába, mert azt sem akarja, hogy egész évét végigkísérje ez a sérülés. Hosszútávon fog gondolkodni elmondása szerint, ebből a szempontból kell okosan kell döntenie.

A Miami Heat magasemberét, Chris Bosht tavaly többször is megkérték, hogy változtasson szerepén és játékán ellenféltől függően, ami miatt szezon közben többször is jelezte, hogy kifejezetten frusztrálja ez a dolog, ám elmondása szerint idén jobban fel van készülve erre pszichikailag. Bosh a South Florida Sun-Sentinelnek azt mondta, hogy nagyon nehéz mindig újra összerakni a játékát és újragondolni a szerepét, de ha a vége az, hogy bajnoki címet tud nyerni, akkor ez bőven megéri. A csapat vezetőedzője, Erik Spoelstra azt mondta, hogy ez a dolog idén is így lesz, amíg lehet, addig feszegetik a határokat Bosh-nál, mert olyan sokoldalú, amit ki kell használniuk. A tréner szerint játékosa gyorsan tanul, így folyamatosan új elemeket lehet belevenni támadójátékukba.

A Miaminél kell megemlíteni azt is, hogy egy napja lehívták irányítójuk, Norris Cole negyedik éves csapatopcióját a 2014/15-ös évadra. Szintén ide tartozik, hogy bemutatták a csapat új mezeit a következő idényre, amit ezen a linken meg is nézhettek.

A Portland TrailBlazersnél úgy látszik, képtelenség egészségesnek maradni. A keddi edzésen ugyanis Nicolas Batum összeütközött a levegőben Will Bartonnal, majd nekiesett a palánktartó szerkezetnek és agyrázkódást szenvedett. Azt nem tudni, melyik ütközés volt az okozója a sérülésnek, de annyi biztos, hogy ma hajnalban nem lépett pályára a francia kiscsatár a Phoenix Suns ellen elveszített találkozón, és további mérkőzéseket is kihagyhat az előszezonban elővigyázatosságból.

Az egykori NBA-játékos, Donyell Marshall a Yes Network alkalmazásába állt, a Brooklyn Nets szakértője lesz.

A Denver Nuggetsnél fellélegezhetnek, Ty Lawsont ugyanis felmentették az ellene felhozott családon belüli erőszak vádjai alól. Még augusztus 19-én tartóztatták le őt és barátnőjét is, miután eltörték egymás telefonját.

Nemcsak a Lakers, de a Golden State Warriors is úgy döntött, hogy megválik egy emberétől - az anno a Szolnoki Olaj KK próbajátékán megbukó Cameron Jonestól köszöntek el ma hajnalban, miután mindhárom előszezon meccsen pályára lépett, de nem győzte meg a szakmai stábot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus