Hírmorzsák 2013-10-13 (21:45)

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a New York Postnak azt nyilatkozta, hogy nagyon komoly kockázatot vállalt azzal, hogy nem műttette meg a bal vállát a nyáron. Anthony vállában két izomszakadás is volt, de nem akart kés alá feküdni a kiscsatár, mert az orvosok azt mondták neki, hogy 4-5 hónap lesz a felépülési idő a két szakadás miatt súlyossága miatt. Anthony azt is hozzátette, hogy már egyáltalán nem érez fájdalmat, a két sérülés magától kezdett el gyógyulni.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy a vezetőedző, Mike Woodson azt nyilatkozta Al Iannazzonének (Newsday), hogy szeretne több keménységet látni Cole Aldrich-tól, és a piszkos munkából is jobban ki kell, hogy vegye a szerepét a középjátékos. Aldrich egyelőre nem garantált szerződéssel bír a csapatnál, de az egyik legesélyesebbnek tartják a New York-iak utolsó szabadon maradt rosterhelyére.

A Boston Celtics csatárja, Jeff Green egyelőre csak 28.6%-kal dobott a mezőnyből csapata első három előszezonmeccsén, de Brad Stevens vezetőedző szerint ez túl kis minta még ahhoz, hogy komolyabb következtetéseket kellene belőle levonni. Stevens szerint Greennek több pontot kellene szereznie a festékben, több plusz-egyes akciót és több támadópattanót, ami ugyan nem könnyű, de ez szakíthatná ki az egyelőre ott lévő gátat játékosánál.

Michael Wallace (ESPN) forrásai szerint Greg Oden a jövő héten elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát, és még az előszezonban pályára léphet a Miami Heat színeiben, majdnem 4 évvel utolsó NBA-meccsét követően.

A Charlotte Bobcats centerének, Bismack Biyombónak még mindig nem hívta le a 2014-15 évi csapatopcióját a csapat, de a játékos nem aggódik emiatt - október 31-ig kell egyébként döntenie a Charlotte-nak. Biyombo a RealGM-nek elmondta, hogy jól érzi magát a Bobcatsnél, és ha maradnia kell, akkor szívesen teszi. Azt is hozzátette azonban, hogy soha nem lehet tudni, mi fog történni, úgyhogy ő csak a munkájára, a kosárlabdára koncentrál, a többit pedig hagyja, hogy alakuljon úgy, ahogy kell. Keményen kell játszania, ahogy eddig is.

Mint arról reggel beszámoltunk, Al Jefferson bokasérülést szenvedett, emiatt lehet, hogy egy ideig Biyombónak kell kezdenie majd ötös poszton. A középjátékos elmondta, hogy készen áll erre, de nem csak neki lesz nagy feladat ez, hanem a csapat számára is. Jeffersont fontos játékosnak tartja, mert sok pontot szerez nekik a festékben, úgyhogy mindenkinek össze kell szednie magát, és jobb teljesítményt kell nyújtania, ha pótolni akarják őt.

 

Délelőtti hírek

Sérülések rovattal kell indítanunk a mai morzsát, mivel a Utah Jazz újonc irányítója, Trey Burke eltörte a jobb kezét a mutatóujját a ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni mérkőzésen. Az idei draft 1/9-esét holnap vizsgálják meg újra, valószínűleg akkor mondanak majd többet arról, mennyit is kell kihagynia. Marc Stein (ESPN) által azonnal is fel is röppentek a pletykák, miszerint Marquis Teague-re rámozdulhat a Jazz attól függően, mennyi ideig nem játszhat majd Burke. A hírek szerint a Utah korábban már érdeklődött a Chicago Bulls játékmestere iránt, ez az érdeklődés lángolhat fel bennük újra.

Hogy a Bulls odaadná-e jelenleg Teague-t, az kérdéses, tekintve hogy hiába van a csapatnak három irányítója is, Derrick Rose a ma hajnali, Rio de Janeiróban megrendezett, Washington Wizards elleni mérkőzést kihagyta, mivel fájt a műtött bal térde - rajta kívül ott van még a keretben Kirk Hinrich és az egyelőre csak edzőtábor-szerződéssel rendelkező Mike James is egyes posztra. A gárda GM-je, John Paxson azt nyilatkozta, hogy csak egy kis fájdalomról van szó, nincs semmi komolyabb baj, de nagyon konzervatívak azzal kapcsolatban, hogyan kezeljék a kosaras visszatérést, úgyhogy mivel az előszezon harmadik meccse van, ezért elővigyázatosságból pihentetik Rose-t. A játékos is azt mondta, hogy rendben van, a vezetőség döntött arról, hogy nem léphet pályára, de semmi gondja nem volt ezzel a döntéssel, a következő meccsen pedig valószínűleg játszani fog.

Ugyancsak a Bullshoz tartozik, hogy két játékosuk, Luol Deng és Joakim Noah szórakoztak kicsit edzésen - a szudáni származású, de brit állampolgár Deng megmutatta, hogy a "gurulós foci" sem áll tőle olyan nagyon messze:

A Cleveland Cavaliersnek nincs szerencséje a centerekkel. Andrew Bynumról ugye tudunk, Anderson Varejao is sérülésből jön vissza, és nála előbb-utóbb jön a következő nyavaja, pénteken pedig Tyler Zeller esett át vakbélműtéten, így egy idei ő sem lesz bevethető. Tegnap is kórházban tartották a kosarast, és egyelőre nem tudni, mennyit is kell kihagynia pontosan.

A Boston Celtics dobóhátvédje, Keith Bogans hüvelykujja megsérült, emiatt pár hétig nem lesz bevethető.

Még mindig a sérüléseknél kell megemlíteni Al Jefferson nevét is - a Charlotte Bobcats magasembere a Miami Heat elleni előszezon meccsen sérült meg, kiment a jobb bokája. A probléma súlyossága egyelőre nem tisztázott, de pár napig járógipsz lesz a kosarason.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin a legrosszabbtól tartott, amikor szerdán, egy csapaton belüli meccsen térdsérülést szenvedett, az MRI azonban kimutatta, hogy nincs törése. Griffin azt nyilatkozta, hogy korábban is mindig akkor szállt el a térde, amikor megpróbált elrugaszkodni és nem akkor, amikor leérkezett, úgyhogy már maga ez a tény is eléggé megijesztette. Miután azonban megtudták a híreket, nem volt már probléma, a fájdalommal megbirkózik, ha tudja, miből ered az. A játékos egyébként csak a csütörtöki tréninget hagyta ki ezután, pénteken már edzett.

Magyar idő szerint tegnap hajnalban ütközött meg egymással a Cleveland Cavaliers és az Orlando Magic - előbbiek 110-105-ös diadalával végződött a találkozó. A Magic újonca, Victor Oladipo 7/13-as mezőnymutatóval 18 pontot, 8 pattanót és 3 gólpasszt jegyzett, teljesítménye mellett pedig Kyrie Irving sem ment el szó nélkül. Mikor azt kérdezték a Cavs sztárjától, hogy mit gondol az Orlando hátvédjéről, akkor azt mondta, hogy szerinte nagyszerű játékos lesz, a benne rejlő potenciálnak szinte nincs is határa. Érdekesség, hogy Oladipo a Clevelandnél is játszhatna, de a Cavs Anthony Bennettet választotta az 1/1-es draftjoggal.

A New York Knicks GM-je, Steve Mills pénteken találkozott a médiával. Elmondása szerint Isiah Thomasnak semmilyen szerepe nincs a csapatnál. Mills szerint Thomas nagyon sok dologgal el van foglalva a magánéletében, és őszintén reméli, hogy a Játékosok Szakszervezetének vezetésénél számításba fogják venni - Szerk.: Billy Hunternek egyelőre állandó helyettese nincs, Chris Paul Derek Fisher helyét vette át. Mills azt is elmondta, hogy nem tudja, az ESPN-nél számításba vették-e a Bad Boys Pistons karmesterét, miután Magic Johnson a héten hagyta ott a csatornát. Thomas elfoglalt ember, de Mills még egyszer nyomatékosította, semmilyen szerepet nem tölt be a Knicksnél. A kérdés egyébként nem véletlenül merül fel állandóan, a csapat egyik legsötétebb korszakát hozta Thomas a 2000-es években, őt pedig 2003-ban Mills nevezte ki a gárda elnökének.

Az NBA meccsen 2009 decembere óta nem játszó Greg Oden a South Florida Sun-Sentinelnek nyilatkozott, amelyben elmondta, hogy ő korábban is azt mondta mindenkinek, hogy örül, ha pályára léphet, még ha csak egy edzésről is van szó, most pedig egyre közelebb érzi a visszatérés lehetőségét. Erik Spoelstra vezetőedző is megszólalt, ő azt mondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy Oden úgy érezze, a csapat szerves tagja. Azok előtt az edzések előtt is bemelegít a csapattal, amelyeken nem tud részt venni, nagyon sokat videózik a szakmai stábbal, minden tréningen ott van, és utazik velük folyamatosan. Spoelstra szerint a center minden héten egyre több munkát tud elvégezni, és nagyon szeret a csapattal lenni.

Ugyancsak a Heathez tartozik, hogy a gárda elmondása szerint Michael Beasley jobb szeme fölötti sérülése nem attól származik, hogy megütötte a saját fejét, hanem egy, a Detroit Pistons kiscsatárával, Jonas Jerebkóval történt ütközéstől, amikor megpróbálta blokkolni ellenfelét a harmadik negyedben. Beasley az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy megnézte a videót, és tényleg úgy tűnik, mintha nagyon megütötte volna magát, nagyon sok telefonhívást és üzenet is kapott, amelyekben azt kérdezték tőle, hogy mi baja van, mitől őrült meg ennyire.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive nagy dobásra készül. Júliusban 12 tervező ötleteit nézte meg az új sacramentói arénával kapcsolatban, de egyik sem nyerte el a tetszését, ő ugyanis olyan épületet akar felhúzatni, amely építészeti újításnak is számít, és amelyre ikonként tekintenek nem csak Sacramentóban, de az egész világon. Ranadive a Sydney-i operaházat hozta fel példaként, és azt mondta, olyan csarnokot akar, hogy ha valaki kaliforniai képeslapot vesz, akkor az legyen rajta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus