Hírmorzsák 2013-10-16 (09:00)

Fogproblémák Jenningsnél. Odomnak mégis van visszaút, ráadásul a Lakersbe? Újra Tinsley lehet a megoldás Utah-ban. Tömeges rostermozgások két héttel a rajt előtt. Duhont elütötték. Wiggins pedig minden idők legnagyobb szponzori szerződésével nyithat.

A Detroit Pistons hátvédje, Brandon Jennings egy elég érdekes, kosarasoknál nem megszokott probléma miatt lesz kényszerpihenőn a következő három hétben - jön a bölcsességfoga. A mindenkinél általános eseménnyel az a probléma, hogy van egy hajszálrepedés a fog ajlán, ami miatt komoly fájdalmai vannak a játékosnak. Három hétig nem is mozoghat az irányító, ami azt jelenti, hogy az alapszakasz első négy meccsét is biztosan ki kell hagynia.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a Los Angeles Lakers nem rég érdeklődött Lamar Odom hogyléte felől. Még mielőtt azonban túl nagy öröm törne ki a Lakers-drukkereknél, hozzá kell tenni, hogy állítólag csak személyes indokok miatt keresték meg, nem azért, hogy esetleg szerződést ajánljanak neki. Mint ismeretes, nagyon komoly magánéleti válságba került Odom a nyáron, drog- és alkoholproblémái is voltak.

Bill Oram (The Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy a Utah Jazz Jamaal Tinsley-t nézegeti, vele próbálhatják meg átvészelni azt az időszakot, amíg Trey Burke mutatóujj-töréséből visszatér. Bár Tinsley veterán játékos és kétséges, hogy kezdőként jól szerepelne-e, Tyrone Corbin elmondta, hogy ő egy olyan kosaras, aki ismeri a rendszerüket. Tavaly a Jazznél játszott a játékmester, ez pedig nyilván mellette fog szólni, mikor kiválasztják Burke ideiglenes helyettesét.

Több nem garantált szerződéssel bíró játékost is kiraktak a csapatok keretükből.

Ilyen volt Dequan Jones és Brandon Heath a Sacramento Kingsnél, akik 1-1 előszezonmeccset kaptak, utána távozniuk kellett. A Kings így 16 játékossal rendelkezik jelenleg.

Szintén távoznia kellett csapatától Corey Maggette-nek és Myck Kabongónak, mindketten a San Antonio Spursnél próbálkoztak. Előbbi valószínűleg visszavonul, hiszen tegnap azt mondta, hogy ha a Spursnél nem sikerül beverekednie magát az alapszakaszkeretbe, akkor abbahagyja a kosárlabdázást. A fiatal kanadai egyesről pedig az a hír járja, hogy a Spurs D-Ligás csapatához, az Austin Toroshoz fog aláírni.

A Brooklyn Nets is döntött, nem kell nekik Adriana Lima férje, elküldték Marko Jaricot.

Jóval jobban járt egyelőre az előbb említett neveknél Cartier Martin, akit nemhogy kiraktak, de most adott számára szerződést az Atlanta Hawks - vele együtt 18 játékos van Danny Ferry-éknek.

A tavaly nyáron a Dwight Howard-féle cserével a Los Angeles Lakershez költöző, és az előző idényt az aranysárga-liláknál töltő Chris Duhon visszatért Orlandóba - mint civil. Nem volt szerencsés választása, ugyanis vasárnap elütötték. A hírek szerint sógorával sétáltak a pláza parkolójában, amikor egy fekete Lexusból valaki rájuk üvöltött, hogy menjenek az útjából, nekik ment, majd elhagyta a helyszínt. Duhon beverte a fejét a szélvédőbe, és elmondása szerint nem emlékszik semmire az esetből.

A kanadai csodagyerek, Andrew Wiggins ügynöke állítólag Rich Paul lesz, legalábbis neki van erre a legnagyobb esélye. Nem lenne ez meglepő, hiszen a liga legnagyobb sztárjának, LeBron Jamesnek, illetve több kanadai játékosnak, így Tristan Thompsonnak, Myck Kabongónak és Cory Joseph-nek is ő az ügynöke. A másik hír az, hogy az adidas NBA-ben még pályára nem lépett játékos számára rekordösszeget, 10 évre 140-180 millió dollárt ajánlana, ha ők lehetnének a szponzorai. Összehasonlításképpen: LeBron James anno 7 évre 90 millió dollárt kapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus