Hírmorzsák 2013-10-17 (10:00)

Carmelo szabadügynök akar lenni a nyáron. Kobe nem lesz ott a szezonnyitón. Odennek megint fáj a térde. Roger Mason Jr. helye biztosnak tűnik a bajnoknál. McCollumot nem műtik meg, ultrahangos kezelést kap. Trey Burke szerint feleannyi lesz a visszatérési ideje, mint arról a hírekben beszámoltak. Davis és Rivers harmadéves opcióját lehívta a Pelicans. Bill Russell szobrát két hét múlva avatják Bostonban.

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony a New York Observernek elmondta, jövő nyáron szabadügynök akar lenni. Melo szerint pályafutása alatt legalább egyszer mindenki szeretne ebbe a státuszba kerülni. Olyan érzés ez az egész számára, mintha az edzőteremben tréningezne, és az összes edző, tulajdonos és GM megnézné őt, vizsgálná a játékát, ezt pedig szeretné átélni. Azt is hozzátette, hogy nem véletlenül ment New Yorkba, és vállalta fel az azzal járó nyomást, hogy ebben a városban játszik. A szurkolóknak azt üzente, hogy ha valamit nem tőle hallanak, az nem igaz.

A sztár az interjú korábbi részében elárulta, hogy szerinte képes lesz bajnoki címet nyerni. Azt nem tudja, melyik szezonban, talán ebben, talán a következőben, de úgy érzi, hogy elég sok ideje van még a ligában. Azt is hozzátette, úgy gondolja, nem feltétlenül kell bajnoki gyűrű ahhoz, hogy valaki nagyszerű játékos legyen, példaként pedig Charles Barkley-t, John Stocktont, Reggie Millert, Karl Malone-t és Patrick Ewingot hozta fel példaként.

Eldőlni látszik: Kobe Bryantet nem látjuk majd a Los Angeles Clippers elleni szezonnyitón, október 29-én. A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni az erről kérdező újságíróknak annyit felelt, hogy "Ó, nem!", így gyakorlatilag kizárható, hogy a sztárt már az alapszakasz kezdetétől erőltetni fogják. Bryant egyébként 20 percet kocogott hétfőn edzés gyanánt, és a tréner azt mondta, hogy nem is nézett ki rosszul játékosa, de még várniuk kell egy ideig.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy kirakták keretükből Darius Johnson-Odomot, akit még anno a 2012-es drafton kiválasztottak, de már tavaly nyáron el is küldték őt. Idén újra próbálkozott, három előszezonmeccsen pályára is lépett, több lehetőséget azonban nem akartak neki adni most.

A Miami Heat centerének, Greg Odennek nem sokáig tartottak az egy huzamban elvégzett 5 az 5 elleni edzések, a tegnapi napon ugyanis nem vett részt a tréningen, mert fájt a bal térde. Hétfő óta edzett teljes intenzitással a középjátékos, a szemtanúk elmondása szerint nem is volt rossz, és korábban az is felmerült, hogy az előszezon végén pályára lép, a mostani fejlemények tükrében azonban ez nagyon valószínűtlen most már. Oden Brian Windhorstnak (ESPN) elmondta, hogy négy éve várja már a visszatérést, úgyhogy amíg nem kell műteni a térdét, addig rendben van. Tudja, hogy hosszú lesz a szezon, és úgy érzi, vissza tud térni az idény valamelyik pontján.

Ugyancsak a Heathez tartozik, hogy Ethan Skolnick (Turner Sports) forrásai szerint a bajnok az egész szezonra szóló szerződést köt majd Roger Mason Jr-ral, ő tehát elvileg kivívta magának a helyet az alapszakaszra is.

Pár napja beszámoltunk arról, hogy CJ McCollum bal lábfejében eltört egy csont, emiatt hosszabb időt kell kihagynia. a Portland TrailBlazers hivatalos honlapja arról tájékoztatta a szurkolókat, hogy nem műtik meg az újonc hátvéd lábát, hanem egy ultrahangos eljárással próbálják meg helyrehozni.

A Los Angeles Clipper irányítója, Maalik Wayns kedd hajnalban, a Sacramento Kings elleni mérkőzésen sérült meg, elszakadt bal térdében a meniscus. A játékmestert meg kell majd műteni, és hat hetet ki kell hagynia ezután.

A Utah Jazz irányítója, Trey Burke twitteren nyugtatta a szurkolókat. Az újonc egyes nemrég törte el mutatóujját, és arról szóltak a hírek, hogy emiatt 2-3 hónapot kell majd kihagynia, Burke azonban azt írta, hogy 4-6 hét sokkal valószínűbb felépülési időnek.

A New Orleans Pelicans nem sokáig húzta a dolgot, tegnap este lehívták Austin Rivers és Anthony Davis harmadéves, 2014/15-re szóló csapatopcióját.

A Boston Celtics és az egész liga történetének egyik legnagyobb legendája, Bill Russell saját szobrot kap, amelyet a bostoni városházán fognak bemutatni november elsején. Az egykori center 11 bajnoki címet nyert a Celticsszel, 2011-ben pedig megkapta az egyik legnagyobb amerikai kitüntetést, a Presidental Medal of Freedomot. Barack Obama amerikai elnök akkor azt mondta, hogy nagyon reméli, a bostoni fiatalok nem csak Bill Russelre, mint játékosra néznek majd fel a szobor kapcsán, hanem mint emberre is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus