Hírmorzsák 2013-10-18 (10:00)

Anthony egyetemi edzője szerint volt játékosa a bajnoki cím lehetősége alapján fog csapatot választani jövő nyáron. Iverson állást kaphat a Sixersnél. Bynum közel a teljes intenzitású edzéshez. Bennettnek elég komoly asztmája van. Nené édesapja súlyos beteg, a brazil most tért vissza a fővárosba. LeBron szerint a saját top3-ában ott van Julius Erving, objektív sorrendet pedig úgyse tud senki felállítani. Stern szerint meg kell oldani, hogy az Amerikán kívüli nézők számára is jobb időpontban kezdődjenek a meccsek. Kidd 5-ös mezszámát visszavonultatták. Rod Thorn szerint nem volt egyértelmű anno a Marbury - Kidd csere megítélése.

Tegnapi délelőtt volt már arról szó, hogy Carmelo Anthony tesztelni fogja jövő nyáron a piacot, és volt egyetemi edzője, Jim Boeheim nem csak egyetért vele, de szerinte az fog a legnagyobb szerepet játszani Melo döntésében, hogy hol van a legnagyobb esélye bajnoki címet nyerni. A Syracuse Egyetem trénere azt mondta, hogy Anthony és Kevin Durant számára is ugyanaz a probléma: csak a gyűrűk alapján ítélik meg őket, minden mást negatívumként kezelnek. Boeheim elmondása szerint tudja, hogy Carmelo szeret New Yorkban játszani, de szerinte az esély a bajnoki címre fontosabb lesz neki a nyáron.

Boeheim azt is elmondta, hogy szerinte a Knicks nem alkalmas arra, hogy ezt a célt elérje a kiscsatár. Ha Amare Stoudemire és Tyson Chandler egészségesek tudnak volna maradni korábban hosszabb távon is, akkor lehetett volna esélyük az edző szerint, de ő úgy gondolja, hogy Amare már soha nem lesz az a játékos, aki korábban volt, éppen a sérülések miatt. Jó csapatnak tartja a New Yorkot, de arra nem eléggé, hogy a végső győzelemért is eséllyel szálljanak harcba.

Szintén egy tegnapi hírhez kapcsolódik, hogy Allen Iverson visszavonulása mellett az nba.com azt is megjelentette, hogy a Philadelphia Sixers egy pozíciót akar adni AI-nek a szakmai stábon belül, illetve inkább amellett. Nem lenne befolyása az edzők dolgába az egykori klasszisnak, de bizonyos idegebeli meccsekre a csapattal utazna Iverson.

Úgy tűnik, hogy Andrew Bynumot tényleg láthatjuk ebben a szezonban kosárlabdázni, ugyanis a center a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy 5 az 5 elleni edzésen is részt vegyen csapattársaival.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy az idei draft 1/1-esének, Anthony Bennettnek asztmája és ebből kifolyólag alvászavarai is vannak. A probléma ugyan nem volt széles körben ismert, de a csapat tudott róla, ennek ismeretében választották ki az első helyen. Bennett asztmája egyébként már most is sokszor előjött az előszezonmeccseken és az edzőtáborban, edzéseken is. Mike Brown vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ez több minden miatt is lehet. A játékos sokat kihagyott vállsérülése miatt, majd nagyon sokat kellett dolgoznia, ez pedig felnagyíthatta az asztmával járó tüneteket is.

A Washington Wizards magasembere, Nené visszatért az amerikai fővárosba - a brazil játékos nemrég hazautazott, hogy meglátogassa komoly betegséggel küszködő édesapját. Csapattársa, Martell Webster azt nyilatkozta a Washington Postnak, hogy jó volt Nenét újra a csapattal tudni, de látszott a szemében, hogy szomorú. Tudták ők is, hogy a családjához, az édesapjához utazott haza, és hogy valami komoly baja van. Amikor visszatért Washingtonba, mindannyian tárt karokkal fogadták, tudatni akarták vele, hogy számíthat rájuk.

A Miami Heat csillaga, LeBron James pár hónapja Julius Ervinget is berakta abba a listába, amelyen a három legjobb játékost nevezte meg, most kis magyarázatot fűzött emellé. James szerint az volt a kérdés, hogy kiket kedvel, ki volt a három kedvence az NBA történetében. Azt egyébként se tudja szerinte megmondani senki, hogy objektíven ki tartozik minden idők három legjobbja közé. Jordannek egészen biztosan helye van ezen a listán LeBron szerint, de hogy utána Magic Johnson, Larry Bird, Oscar Robertson, Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain, Bill Russell, Jerry West és Dr.J közül ki kerülhet még be, az egyéni ízlés kérdése, és azt is hozzátette, talán páran ide vennék már LeBron Jamest is.

James azt is elmondta, hogy sokat gondolkodott, hogyan tudtak a régiek olyan rövid gatyában játszani, ezért felvetette annak a lehetőségét, hogy idén ebben az old-school szerelésben fog játszani - ha nem is túl sokszor, de legalább egyszer, az is lehet, hogy a Chicago Bulls elleni szezonnyitón. Ezzel akar tisztelegni LeBron a 80-as évek, Erving és John Stockton előtt. Elmondása szerint próbált már ilyen ruhában játszani, és egész egyszerűen nem tudta felemelni teljesen a lábát, rájött, hogy jóval másabb felépítése volt akkor a játékosoknak, mint a maiaknak.

A liga komisszárja, David Stern azt mondta, hogy az NBA-nek a jövőben meg kellene fontolnia a meccsek kezdési időpontjainak csúsztatását. Stern szerint az NBA közönségének egyre nagyobb hányada kerül ki Amerikán kívülről, úgyhogy valami megoldást kell találniuk, hogy például Kínában ne reggel hétkor kelljen meccset nézni az embereknek, legyen lehetőségük normális időpontban, élőben megtekinteni az összecsapásokat.

Egy kis throwback: Rod Thorn, a New Jersey Nets egykori GM-je az ESPN-nek adott interjújában elmondta, nem volt egyszerű döntés anno elcserélnie Stephon Marbury-t Jason Kiddre, abban az időben egyáltalán nem volt ennyire egyértelmű a csere megítélése, mint most visszatekintve. Thorn szerint Marbury akkor egy feltörekvő sztár volt, aki 22 évesen még karrierje elején járt, Kidd pedig 28 esztendősen már annak nagyjából a közepén volt, és az emberek azt kérdezgették, miért cserélne el egy ilyen tehetséget a Nets, aki All-Star is volt már addigra, ráadásul New York-i születésű, egy 6 évvel idősebb játékosra?

Thorn szerint úgy érezték, elég tehetséges a keretük, de a chemisty nem működött - nem passzoltak eleget, nem járatták a labdát -, pattanózásban és védekezésben pedig nem voltak jók. Kidd mindezeket a problémákat egy csapásra megoldotta, dupla annyi győzelmük is lett első szezonjában, mint egy évvel korábban.

A megemlékezés amúgy nem volt véletlen, hiszen ma hajnalban a Nets visszavonultatta Jason Kidd 5-ös mezszámát a Miami Heat elleni előszezonmeccs előtt. Döntőig vezette az együttest minden idők egyik legjobb irányítója, és ő a hatodik, akinek a franchise visszavonultatja a mezszámát. Korábbi csapattársak is megjelentek az ünnepség alkalmából, Kenyon Martin, Vince Carter és Richard Jefferson videóüzeneteit pedig a szünetekben játszották le a közönségnek.

És még egy Nets: kitették a keretükből Gary Forbes-t, így 17 ember rendelkezik náluk jelenleg szerződéssel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus