Hírmorzsák 2013-10-18 (15:45)

Kezdődik a harc LeBron James és Garnették között - a Miami sztárja beszólt Pierce-éknek, a kiscsatár egy bodychekkel, KG pedig tömören, de velősen válaszolt. Rivers senkit nem akar már okolni azért, ami Bostonban történt, és mesélt arról, milyen látható következményei voltak korábban Griffin és Jordan gyenge büntetőzésének. Rip Hamilton mellett Evan Turnert is nézegeti a Minnesota. Popovich tudja, hogy türelmesnek kell lennie Belinellivel, ahogy azt Ginobili esetében megtanulta. Hamadi N'Diaye eséllyel pályázik a Kingsnél egy rosterspotra. Wilson Chandlertől sokat vár idén a Nuggets szakmai stábja és vezetősége is.

A reggeli morzsában már több dolgot is kitárgyaltunk, voltak azonban fejlemények, hírek, amikre nem tértünk ki, ezeket olvashatjátok most.

Mint azt a napi összefoglalóban láthattátok, a Brooklyn Nets hazai pályán fogadta a bajnok Miami Heatet, és át is gázoltak rajtuk. A vendégek sztárja, LeBron James még a mérkőzés előtt nyilakozott Brian Windhorstnak (ESPN) arról, milyen gondolatai voltak először, mikor megtörtént az ominózus csere a Brooklyn és a Boston Celtics között. James szerint rögtön az ugrott be neki, hogy Ray Allent mindenki megvetette, amikor otthagyta Bostont, most pedig Paul Pierce és Kevin Garnett ugyanezt tették. Elmondása szerint ez neki nem probléma, egyáltalán nincs ezzel gond, de többen is kritikus, kemény hangnemet ütöttek meg Allennel anno, most pedig ők is elhagyták a Celticset.

LeBron szerint ez a liga üzleti része, és bár nem tudja, hogy mi történt az utolsó években, a Big3 regnálása vége felé Bostonban, azt tudja, hogy Allennek azt a döntést kellett meghoznia, ami számára, a családja számára és karrierje szempontjából a legjobb volt megítélése szerint. Doc Rivers, Pierce és Garnett is ezt tette James szerint, és senki nem kritizálható, aki azt teszi, ami a családjának a legjobb.

Pierce válaszolt is a meccsen egy bodycheck formájában, majd elmondta, hogy ez, illetve nagy arányú győzelmük nem a Miaminek vagy Jamesnek volt üzenet, hanem az egész liga felé. Kevin Garnett sem maradt csendben, bár ő csak annyit mondott, hogy LeBronnak a Miami Heattel kellene törődnie, semmi köze nincs a Celticshez vagy ahhoz, mi történt a csapatnál.

Ugyanehhez, a Boston Celtics szétesésének történetéhez kapcsolódóan Doc Rivers is nyilatkozott, ő a New York Timesnak tette mindezt. A tréner szerint nem volt könnyű elhagyni Bostont, de a Clippers olyan lehetőséget kínált neki, amit igazán különlegesnek érzett. Ha valaki hibázott, akkor az ő volt, nem akar másokat okolni, csak saját magát.

Új csapatáról is mesélt - elmondása szerint már az ellenfél edzőjeként is látszódott, hogy mennyire sokat számít DeAndre Jordan és Blake Griffin rossz büntetőzése. Pár kihagyott büntető után utóbbi nem akarta erőltetni a betöréseket, mert nem akarta, hogy faultolják, előbbi pedig még a labdához sem akart érni, nehogy gond legyen belőle. Ez a passzivitás aztán átragadt Jordanre védőoldalon is, teljesen kivette az energiáit, így gyakorlatilag használhatatlanná vált.

Az a pletyka már egy pár napja kering az éterben, hogy a Minnesota Timberwolves kacérkodik Rip Hamilton leigazolásával, de a veterán dobóhátvéd messze nem az egyetlen, aki iránt érdeklik a T-Wolves. Darren Wolfson (1500 ESPN) Twin Cities) úgy tudja, hogy a csapat egy swingmant keres, és a vezetőség elég jó véleménnyel van Evan Turnerről. A Philadelphia Sixers is hajlandó lenne őt elcserélni a hírek szerint a megfelelő árért, úgyhogy itt érdekes párbeszéd alakulhat ki a két együttes között, valószínűleg leginkább Derrick Williams köré összpontosulva.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a csapat új szerzeményéhez, Marco Belinellihez ugyanúgy áll majd, ahogy tette ezt Manu Ginobilihez. A tréner azt nyilatkozta, hogy szerinte a két játékosnak hasonló felfogása van a játékról, úgyhogy türelmesnek kell lennie az olasszal, ahogy azt az argentinnál megtanulta. Ginobili ugyanis többször rávezette játékával, hogy sokszor jobb, ha csendben marad, és csak nézi játékosa játékát, ezt pedig jó dolognak tartja. Belinellitől is ugyanazt várja, mert szerinte ő sem fél semmitől, ez a hozzáállás viszont bár nagyon sokszor jó, néha tépi a haját miatta. Azt is hozzátette azonban, hogy inkább ilyen játékosai legyenek, mint olyanok, akik félnek.

A Sacramento Kingsnek van még egy potenciális szabad helye, hiszen csak 14 garantált szerződésű játékosuk van, és úgy néz ki, hogy erre az egy pozícióra eséllyel pályázik Hamadi N'Diaye. Michael Malone vezetőedző azt nyilatkozta a Sacramento Bee-nek, hogy fogalma sincs, mit tervez Pete D'Alessandro GM az utolsó hellyel kapcsolatban, de a szenegáli center nagyon sokat tett az utóbbi időben, hogy megmutassa, miért is kellene a keretben tartani őt az alapszakaszra is.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Brian Shaw a hírek szerint nagyon elégedett Wilson Chandlerrel, és a GM, Tim Connelly is őt nevezete meg, mint a legesélyesebbet arra, hogy kiugró éve következzen. Connelly a Nuggets.com-nak elmondta, hogy Chandler már két hónapja visszatért az edzőközpontba, azóta edz, nagyon jó formában van, nagyon jó a hozzáállása is, és szerinte Shaw pont az a típusú edző, akinek az irányítása alatt egy következő szintre fejlődhet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus