Hírmorzsák 2013-10-19 (13:00)

Favors hosszabbított Utah-ban (4 év, 49 milla). Bill Russell-t letartóztatták, mert töltött fegyver volt nála egy reptéren. A Timberwolvesnál már Türkoglu neve is felmerült hármas posztra. Granger kezdő szeretne lenni, szerinte Stephenson is jobban tudná kamatoztatni játékát a cserékkel. Noah egy hétig nem edz, nem játszik. Bogut hátának nincs komolyabb baja. Dwight Howard egy Batman-filmből vette a mottót, ami alapján elhagyta Los Angelest. A Nets Adonis Thomast, a Rockets Troy Danielst igazolta le.

Megegyezés történt a Utah Jazz és Derrick Favors között - a fiatal magasember idő előtt hosszabbított, így a jövő nyártól kezdődően 4 évre összesen 49 millió dollárt tesz majd zsebre, amely bizonyos, egyelőre nem ismert bónuszok elérése esetén 50 millióig is felmehet. Favorst még 2011-ben szerezte meg a Utah, többek között őt kapták Deron Williamsért cserébe, és nem véletlen az elég komoly bizalom felé - jelenlegi tudása alapján ennek az összegnek a töredékét sem éri még, de a tehetség megvan benne, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket -, hiszen Enes Kanterre és rá akarnak építeni majd a jövőben.

Minden idők egyik legnagyobb centerét, Bill Russell-t szerdán este letartóztatták a Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtéren, miután töltött fegyvert találtak a csomagjában. A 38-as kaliberű pisztolyban hat golyó volt töltve.

A Minnesota Timberwolvesnál minden lehetőséget megvizsgálnak, kit igazolhatnak le kettes vagy/és hármas posztra. Rip Hamilton mellett tegnap merült fel először Evan Turner neve, most pedig Hedo Türkogluról suttognak a források, igaz, a török iránti érdeklődést eléggé tapogatózó jellegű egyelőre a híre szerint. Rick Adelman vezetőedző elmondta, hogy annyi biztos, hogy Corey Brewer fog kezdeni hármas poszton, de hogy ki játszik majd mögötte, azt egyelőre nem tudják. Az is lehet, hogy Derrick Williams, közel sem biztos, hogy elcserélik az egykori 1/2-est, de több embert is próbálgatnak erre a szerepre.

A Los Angeles Clippers idei hazai meccsein már egyetlen Lakers-zászló sem lesz látható - sem a bajnoki győzelmeket ábrázolók, sem a visszavonultatott játékosok mezszámát mutatók, sem a speciális okból visszavonultatottak. Hét nagy méretű zászló lesz helyettük, amelyek eltakarják majd ezeket, balról jobbra, sorrendben: Jamal Crawford, Blake Griffin, JJ Redick, DeAndre Jordan, Jared Dudley, Chris Paul és Matt Barnes zászlói lesznek majd az aréna fölött.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Danny Granger egy nba.com-nak adott interjújában elmondta, hogy egészségesnek érzi magát, és szerinte az a jó a csapat számára, ha a komfortzónájában játszik, mint kezdő, Lance Stephenson pedig csere lesz. Granger úgy fogalmazott, hogy ő világ életében kezdő volt, így nyilvánvalóan ott érzi magát kényelmesebben, Stephenson pedig szerinte sokkal jobban ki tudna bontakozni a cseresorban, mert képes megcsinálni magának és másoknak is a helyzetet. Ott erre lehetősége lenne,míg a kezdőben vagy a magasembereknek megy be a labda, vagy Paul George-nál van. Elmondása szerint ő nagyon sokat játszott és játszik is labda nélkül, ezért ez nem okozna neki gondot.

A Chicago Bulls centere, Joakim Noah derékbántalmak miatt legalább 8 napot kihagy - ezalatt nemcsak a meccsekről fog hiányozni, hanem minden kosárlabdával kapcsotos tevékenységből, így az edzésekről is. A francia középjátékos azt nyilatkozta, hogy nem aggódik amiatt, hogy ez a sérülés az alapszakasz elején is hátráltatni fogja majd. Szeretett volna ma hajnalban is játszani, de tudja, hogy okosan kell dönteniük, most pedig az a legjobb választás, hogy pihentetik.

A Golden State Warriors centere, Andrew Bogut a tegnap délutáni, Los Angeles Lakers elleni meccs elején megsérült, hátfájdalmai vannak, de edzője, Mark Jackson elmondása szerint nincs szó semmi komolyról, az ausztrál még a mérkőzés közben közölte, hogy szeretne visszatérni a pályára.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard a The Dark Knight Rises (Sötét Lovag: Felemelkedés) című Batman-filmből merített erőt nyári döntéséhez. A középjátékos a USA Today-nek elmondta, hogy volt egy jelenet, amiben Bruce Wayne-nek nem tetszettek a dolgok, és el akart bújni. Ekkor mondta neki azt segédje, Alfred, hogy ezt a nyomást ki kell bírnia, utálni fogják az emberek, de ez a legendák sorsa. Meghozhat egy olyan döntést, amit senki más nem, és az a helyes választás. Howard szeme előtt ez a jelenet lebegett, mikor elhagyta Los Angelest a Rockets kedvééért. Tudta, hogy az emberek sok mindent fognak gondolni, többek között azt is, hogy megfutamodott, de úgy volt vele, hogy ha az a legenda, az a játékos akar lenni, aki mindig is szeretett volna, akkor ezeket a kritikákat ki kell bírnia.

Szintén a Houstonhoz tartozik, hogy leigazolták Troy Danielst. A 22 éves hátvéd idén végzett a VCU-n, júniusban nem kelt el a drafton, de ott volt a Charlotte Bobcats nyári ligás csapatában és edzőtáborában is.

A Brooklyn Nets leigazolta Adonis Thomast, egyelőre csak nem garantált szerződéssel. A kiscsatár idén nem kelt el a drafton, az Atlanta Hawks szerződtette és egy előszezonmeccsen pályára is lépett, mielőtt öt nappal ezelőtt kitették volna keretükből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus