Hírmorzsák 2013-10-20 (11:00)

JaVale McGee újra lecsapott (Evan Fournier-vel), Mario Kart rajongóknak kötelező darab (VIDEÓ). A Jazz vezetősége szerint Favors védekezésben egy lapon említhető Noah-val és Tyson Chandlerrel. Billups Caldwell-Pope-ról beszélt kritikusan, de egyben dicsérve. Popovich LeBronékkal álmodott az elvesztett döntő után. Hinrich agyrázkódást szenvedett, nem tudni mikor térhet vissza, Harrison Barnes viszont ott lesz a szezonnyitón. Amare elkezdte az 5-5 elleni edzéseket, remény van arra, hogy a szezonnyitón pályára léphet. Deron Williams körül nagy a csend, még mindig a bokájával bajlódik, Pierce és Garnett pedig biztosan nem utaznak Bostonba szerdán. Lavoy Allen elaludt egy edzésről, komoly büntetésre számíthat. Gerald Wallace szerint sokan lenézik a Bostont, ez lehet az esélyük. Knight, Henson és Drummond 2014/15-ös csapatopcióját lehívták.

A New York Knicks erőcsatárának, Amare Stoudemire-nek az orvosok zöld utat adtak, ütközhet is edzéseken, és a játékos, valamint edzője, Mike Woodson is úgy számolnak, hogy STAT ott lehet a Knicks október 30-ai, Milwaukee elleni szezonnyitóján. A New York Daily News forrásai szerint azért nem minden tökéletes még a magasembernél, ugyanis csak a félpályás gyakorlatokban vett részt, egész pályán még nem játszott 5-5 ellen.

A másik New York-i csapathoz, a Brooklyn Netshez tartozik, hogy Paul Pierce el sem utazik a csapattal Bostonba, de Kevin Garnett sem fog pályára lépni csütörtök hajnalban a Celtics ellen - a visszatérésüket nem az előszezonban akarják ellőni. Jason Kidd vezetőedző a Deron Williamsszel kapcsolatos kérdésekre azonban nem igazán válaszolt. Egy hónapja jelentették be, hogy az irányító bokasérüléssel küszködik, de nem tudni, hogy játszik-e az utolsó két előszezonmeccsen vagy kész lesz-e az alapszakasz nyitómeccsére.

Ha már Brooklyn, akkor itt kell megemlíteni a Bostonhoz cserélt Gerald Wallace-t, aki a Boston Heraldnak elmondta, hogy szerinte sokan lenézik őket. A kiscsatár úgy gondolja, sok csapat úgy fog kiállni ellenük, hogy úgyis nyernek és kicsit még pihenni is tudnak. Szerinte épp ezért nagyon sok együttest elkaphatnak, annyit kell tenniük, hogy a tőlük telhető legtöbbet kiteszik a pályára.

A San Antonio Spurs ma hajnalban a Miami Heat vendége volt - nagyon csúnyán kikaptak -, ennek kapcsán vezetőedzőjük, Gregg Popovich nyilatkozott a Sun Sentinelnek. A tréner azt mondta, az előző idényben elveszett döntő még mindig fájdalmas neki, néha még mindig átvillan az agyán, mi történt a hatodik meccsen, sőt, LeBron Jamesszel és Ray Alllen álmodott a finálét követően majdnem minden este.

Egy kissé vicces hír, bár az érintett valószínűleg sokáig nem fog mosolyogni rajta: a Philadelphia Sixers erőcsatára, Lavoy Allen egy nappal korábban beismerte, hogy nem nyújtott túl jó teljesítményt eddig az előszezon során, majd ezt megfejelte azzal, hogy elaludt, így nem vett részt egy olyan edzésen, amely nyilvános volt a közönség számára is. Brett Brown vezetőedző elmondta, hogy nem nagyon tud mit hozzáfűzni az esethez, majd elszámol Allennel külön, de ez is egy olyan dolog, amit nem szeretne meglátni abban a kultúrában, amit éppen próbál kiépíteni a Sixersnél.

A Milwaukee Bucks és a Detroit Pistons sem okozott meglepetést - előbbi csapat John Henson és Brandon Knight, utóbbi pedig Andre Drummond 2014-15-ös csapatopcióés évét hívta le ma.

Szintén a Pistonshoz tartozik, hogy Chauncey Billups a Detroit egyik újoncáról, Kentavious Caldwell-Pope-ról beszélgetett Keith Langlois-val (pistons.com). Az irányító azt mondta, hogy sok videót nézett meg KCP-ről és a másik újoncról, Peyton Siváról is. Szerinte Caldwell-Pope jó dobójátékos - bár az előszezonban pocsékul ment neki kintről -, de a jó dobók egyik legfőbb erénye, hogy jó helyzeteket vállalnak, ez pedig még nincs meg KCP-nél, túl fiatal még egyelőre. Annyit bizonyított a fiatal kettes Billupsnak, hogy nem megy el az önbizalma, de sokat kell még érnie, viszont azt is hozzátette a 2004-es döntő MVP-je, hogy Tony Allen-szintű védő válhat csapattársából.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Derrick Favors hosszabbításáról a The Salt Lake Tribune munkatársával, és elmondása szerint a magasember fiatalsága nagy szerepet játszott az új szerződés megkötésekor. Lindsey elmondta, hogy Favors még csak 22 éves, és gyakorlatilag ilyen korú fiatalokat nézett meg a draft előtt vagy néz most Európában és a szabadügynökpiacon. A szakvezető úgy gondolja, hogy Favors egy lapon említhető Tyson Chandlerrel és Joakim Noah-val a védelem festékbeli vezéreként, és nagyon kevés olyan 22 éves magasember van a ligában, aki úgy áll a játékhoz, hogy őt a védekezés és a pattanózás érdekli leginkább. Lindsey azt is hozzátette, hogy ha Favors lesz a csapat Bill Russell-je, akkor már nagyon elégedett lesz.

A Chicago Bullsnál van ok örömködésre és bosszúságra is. Derrick Rose 32 pontos teljesítménye után gyakorlatilag összes csapattársa elmondta, hogy jobb, mint valaha. Az örök elégedetlen vezetőedző, Tom Thibodeau szerint hibátlan előszezonmérleg ide vagy oda, nem eléggé intenzívek az edzéseik, illetve azt is hozzátette, hogy a két újonc, Tony Snell és Erik Murphy előtt még nagyon sok munka áll, ha az aktív rotáció részesei akarnak lenni. Azt is a Bullsnál kell megemlíteni, hogy Kirk Hinrich agyrázkódást szenvedett a Pacers ellen, határozatlan időre kiesett a játékból.

Sérült a Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes is, neki a bal lábfejében van egy gyulladása. Azt nem tudni, hogy játszik-e csapata utolsó két előszezonmeccsén, de Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a szezonnyitón ott lesz majd a pályán a többiekkel.

Garrett Temple tavaly 36 meccsen kezdett a Washington Wizardsnál - ennek idén valószínűleg közelében sem lesz, de így is komoly szerepet kaphat, mivel Randy Wittman vezetőedző nagyon elégedett vele. A tréner szerint nagyon sokoldalú játékos Temple, ez pedig nagyon sok variációs lehetőséget ad számára. Temple is úgy gondolja, hogy szerepe folyamatosan változni fog, de úgy érzi, készen áll minden feladatra.

A Cleveland Cavaliersnél egy játékosnak köszönetet mondtak az eddigi munkájáért, de kitették keretükből - ő nem más, mint az anno az Albacompnál is megforduló Michael Lee, aki három előszezonmeccsen léphetett pályára, és mérkőzésenként 4.3 perc alatt 1.7 pattanót átlagolt.

Az Atlanta Hawks harmadik számú irányítójáról egyelőre még nincs döntés, Royal Ivey és Shelvin Mack küzdenek az állásért. Mike Budenholzer vezetőedző elmondta, hogy mindketten jól teljesítenek, és nagy a küzdelem köztük, ami egyébként az egész állományra jellemző. Annyi biztos, hogy Jeff Teague és Dennis Schröder előttük lesz a rotációban.

Végezetül pedig egy kis Javale McGee - ezúttal Evan Fournier-vel kiegészülve. Aki Mario Kartozott anno, annak ez a videó kötelező!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus