Hírmorzsák 2013-10-20 (21:15)

Woodson szerint Carmelónak erre a szezonra kell koncentrálnia, nem a jövő nyárra. Kobe és Melo már beszéltek is az összeállásról? Kidd nem tartja idősnek csapatát, Williamst hagyni akarják, hadd játssza a saját játékát. Wall szerint ez a Wizards a legjobb csapat, amiben játszott. Mike Brown Karaszevről, Dell Demps pedig a New Orleans Hornets fiatal, de már tapasztalt állományáról beszélt. Buyckst sokra tartja Dwayne Casey, Tim Leiweke pedig biztos benne, hogy Ujiri bajnoki címig vezeti őket. Nick Van Exel Giannis Antetokounmpóról beszélt, a görög játékos "nem emberi" adottságairól pedig egy kép is árulkodik. A Rockets lehívta Terrence Jones és Motiejunas 14/15-ös csapatopcióját is.

A New York Knicks vezetőedzője, Mike Woodson Ian Begley-vel (ESPN) beszélgetett Carmelo Anthony-ról. A tréner azt mondta, hogy ha nyáron szabadügynök akar lenni játékosa, akkor legyen szabadügynök, most azonban csak a következő szezonra kell koncentrálnia, ezzel kellene törődnie, mert ez az, ami közvetlenül előtte áll. Azt is hozzátette Woodson, hogy szerinte rendben lesz Melo, nagy dolgokat várnak tőle, de ez a természetes. Mióta New Yorkban edzősködik, ez mindig is így volt, és nem is fog változni.

Bár Anthony azt nyilatkozta, hogy nem számít arra, hogy Kobe Bryant megpróbálja majd meggyőzni, hogy álljanak össze a Los Angeles Lakersnél, Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a két játékos már beszélt is erről egymással, és ez a "kilépek és szabadügynök leszek" bejelentés egy figyelemfelhívás a Knicksnek, hogy próbálják meg minél jobban megerősíteni körülötte a keretet, különben távozni fog.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Jason Kidd is interjút adott, ő David Aldridge-dzsel (nba.com) beszélgetett. Arra a kérdésre, hogy mit lát, mikor a csapatára néz, azt válaszolta, hogy egy csapat kosarast, akik tudják, hogyan kell eredményesen játszani, és nagyon éhesek a sikerre. Sokan mondják, hogy öregek, de Kidd szerint a tengelyre ez pont nem igaz, hiszen Deron Williams nincs még 30 éves és Brook Lopez is csak 25. Az irányítóra egyébként külön is kitért, és elmondása szerint hagyni akarják, hogy a saját játékát játssza. A tréner tudja, hogy a szakmai stábbal ki kell jelölniük bizonyos mércéket D-Will számára, de azt akarják, hogy csak saját önmagát adja a pályán.

A Washington Wizards irányítója, John Wall a USA Today-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, ez a legjobb, legizgalmasabb csapat, amiben játszott. Olyan játékosokat sikerült megtartaniuk, akikkel szeretett együtt játszani a villámgyors kosaras, mindenki nagyon profi hozzáállással rendelkezik a keretben, és úgy érzik, olyan csapatuk van, amely képes sok meccset nyerni.

Úgy tűnik, Dwight Buycks otthonra talált a Toronto Raptorsnél. A kanadaiak vezetőedzője, Dwayne Casey nyilatkozta azt új játékosáról, hogy szerinte jobb, mint bármelyik hátvéd, akit az idei draft első körének végén vagy második körében választottak.

A Raptorst birtokló MLSE elnöke, Tim Leiweke is bizakodó. Ő a szezonbérleteseknek jelentette be, amit már a játékosokkal is közölt: bajnoki címet fognak nyerni. Leiweke azt is elmondta, hogy Masai Ujiri GM-ben van minden bizodalma és hite, tudja, hogy ő lesz az, aki a Torontót a kövektező szintre emeli, és bajnoki címig vezeti.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Mike Brown újonc orosz swingmanjéről, Szergej Karaszevről mesélt a The Plain Dealernek. A tréner szerint játékosa elég magabiztos a pályán magával a kosárlabdával és saját játékával kapcsolatban is, ez pedig átragadt rá is, bizalommal küldi pályára minden egyes alkalommal, mikor becseréli. Brown szerint Karaszev mindenre képes, tud dobni, cselezni, betörni a festékbe, passzolni és érti is a játékot. Ha leszabályozná, azzal csak rosszat tenne, úgyhogy inkább hagyja, hadd játsszon.

A New Orleans Pelicans GM-je, Dell Demps a Boston Globe-nak adott interjút. A szakvezető azt nyilatkozta, hogy mikor összeállították a játékosállományt, akkor fontos volt, hogy fiatalokkal töltsék fel a keretet, de olyan játékosaik vannak, akik koruktól függetlenül tapasztalt kosarasoknak számítanak. Demps az ötödik évét kezdő Jrue Holiday-t, vagy a hatodik évébe lépő Eric Gordont és Ryan Andersont emelte ki - egyébként 28 évesnél nincs idősebb játékosuk. Demps szerint ez az új NBA jele, mivel a kosarasok sokkal korábban kezdik meg profi pályafutásukat. A GM azt reméli, hogy ezek a játékosok túl vannak már a tanulási fázison, és készek arra, hogy egy magasabb szintre lépjenek.

Természetesen a tavalyi 1/1-es Anthony Davist szeretnék a csapat alapkövének, Demps szerint pedig az erőcsatár nagyon szeretne fejlődni. Egész nyáron sokat dolgozott azért, hogy jobb játékos legyen, sokat is fejlődött a GM megítélése alapján, és ennek jeleit már az előszezonban és az edzőtáborban is észrevették.

A Milwaukee Bucks egyik segédedzője, Nick Van Exel a görög csodagyerekről, Giannis Antetokounmpóról beszélt a jsonline.com-nak. Van Exel szerint "Po" képes arra, hogy leszedje a lepattanót a saját palánkjuk alatt, majd végigvezesse az egész pályán, és megcsinálja magának vagy másoknak a helyzetet. Azt akarják, hogy eljusson arra a pontra, amikor ezt magabiztosan teszi meg, mert jelenleg csak felvezeti a félpályáig, majd lepasszolja a hátvédeknek. Azt akarják, hogy ő szabjon fazont ilyenkor a játékuknak, mert ez óriásit dobhatna a Buckson.

Van Exel azt is hozzátette, hogy a görög egyelőre fejben még nem elég érett, hiszen kis túlzással még csak középiskolás, úgyhogy időbe fog telni, mire felnő, viszont azt is hozzátette az egykori kiváló irányító, hogy nagyon gyorsan tanul a kiscsatár. A benne rejlő potenciál Van Exel szerint elképzelhetetlen, és úgy tűnik, akarja is fejleszteni magát, mert folyamatosan dolgozik. Ha már Antetokounmpo, akkor itt van róla egy érdekes kép... Igen, az ott a keze.

A Houston Rockets Terrence Jones és Donatas Motiejunas harmadéves, 2014/15-ös csapatopcióját is lehívta, nem volt egyik sem meglepetés.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus