Hírmorzsák 2013-10-21 (10:30)

T-Mac komolyan gondolkodott a teljesítményfokozók használatán. Haywarddal is szeretne idő előtt megegyezni a Jazz, ráadásul nem is kevés pénzt ajánlanak neki. Amare szerint nem fog gondot okozni a Knicksnek a Melo szabadügynöksége körüli bizonytalanság. Mike Brown szerint Tristan Thompson az egyik, ha nem a legjobb védő lehet a festékben, aki valaha a ligában játszott. Luke Walton egyelőre még nem vonult vissza. Richard Jefferson Utah-ban szeretné megmutatni, hogy még mindig hasznos játékos. A Spurs két embert is elküldött, ezzel 14 főre csökkent állományuk, kész a keretük.

A 2000-es évek első felének egyik legjobb pontszerzője, Tracy McGrady az NBA TV egyik adásában a teljesítményfokozó szerekről beszélt. Mint ismeretes, T-Mac sokat bajlódott sérülésekkel, és elmondása szerint úgy gondolta, esélye sincs visszatérni természetes módon a sérülések előtti formájához, ezért komolyan elgondolkodott azon, hogy ilyen doppingszereket szedjen. Bármit megtett volna ezért, aztán úgy döntött, mégsem él ezzel a lehetőséggel, mert utánaolvasott, milyen mellékhatásai lehetnek, ha valaki teljesítményfokozókat szed.

A ligában az a hír járja, hogy Derrick Favorshöz hasonlóan Gordon Haywarddal is hosszabbítani fog a Utah Jazz, méghozzá évi nyolc számjegyű összegért. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a liga csapatainak nagy részénél kedvelik Haywardot - főleg vezetőségi szinten -, és ha október 31-ig nem egyezik meg vele a Jazz, akkor jövő nyáron nagyon sokan bejelentkeznek majd érte.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire a Newsday-nek azt mondta, hogy szerinte nem okoz majd gondot az a bizonytalanság, ami Carmelo Anthony körül van a jövő évi nyara miatt. STAT azt nyilatkozta, hogy ő is túlesett ezen, és ő annyit tett, hogy egészen a szezon végéig megtartotta magának döntését. Bajnokok akarnak lenni, az előző évre akarnak építeni, és még egyszer elismételte, hogy szerinte ebben nem lesz zavaró tényező, hogy Melo mit csinál 2014-ben a szabadügynökpiacon. Stoudemire azt is hozzátette, hogy mindannyian tudják, hogy ez a liga az üzletről szól, szerinte Anthony nagyon jól fel fogja mérni a helyzetét, és meg fogja vizsgálni az adódó lehetőségeket, aztán majd kiderül, hogyan fog dönteni.

A Cleveland Cavaliers trénere, Mike Brown tegnap Szergej Karaszevről beszélt, ma pedig Tristan Thompsonról. A vezetőedző elmondása szerint az erőcsatár olyan atletikus, és olyan hosszú végtagokkal rendelkezik, hogy minden idők egyik, ha nem a legjobb védője lehet. Brown szerint Thompson legnagyobb pozitívuma a munkamorálja. A kosárlabda nem egyszerű játék, és ahhoz, hogy sikeres legyen valaki, túl kell dolgoznia az ellenfelét, ezt pedig a tréner szerint játékosa meg is teszi. Brown úgy gondolja, hogy Thompson a festékbeli védekezés minden szegmensében az egyik legjobb lehet - egy-egyben, gyenge oldalról és pick-and-rollban is, sőt, ahhoz is elég jónak gondolja, hogy a kisembereket megfogja a periméteren elváltás esetén.

A Los Angeles Lakersben kétszer is bajnoki címet szerző Luke Walton jelenleg épp az aranysárga-lilák egyik szakkommentátora a TV-ben, de egyelőre nem akarja kijelenteni, hogy vége játékospályafutásának. Walton az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy még mindig játszani akar. Úgy edzett egész nyáron, hogy valaki bármikor felhívhatja, hogy kipróbálná. Ilyen invitálás nem érkezett, de továbbra is edz, viszont ha idén nem keresi senki, akkor valószínűleg hivatalosan is befejezi a kosárlabdát. Walton a TV-s állása mellett az LA Defendersnél játékosok fejlesztésével foglalkozik, így könnyedén meg tudja oldani, hogy edzésben maradjon.

Az egykor szebb napokat megélt Richard Jefferson sem akarja még feladni. A kiscsatár a The Salt Lake Tribune-nak adott interjújában elmondta, hogy az elmúlt év nagyon nehéz volt számára, úgyhogy nagyon várja ezt az új lehetőséget, ahol reményei szerint megmutathatja, hogy még mindig használható bizonyos részfeladatokra. Tyrone Corbint is dicsérte, és elmondása szerint úgy érzi, kölcsönös tisztelet van közöttük. A vezetőedző tudja, hogy bármit kérhet tőle, ő azt 100%-osan próbálja megcsinálni, nincs kifogása semmilyen feladat ellen.

A San Antonio Spurs utolsó két, nem garantált szerződéssel rendelkező játékosát is kitette a keretből, Dan Nwaelelét és Courtney Fellst. Ezzel a tavalyi döntős keretében 14 játékos található, valószínűleg ennyivel is vágnak neki a szezonnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus