Hírmorzsák 2013-10-21 (21:30)

Pau Gasol szerint türelmesnek kell lenni Kobe-val, a sztár egyelőre még több lépésre van attól, hogy újra edzhessen. Doc Rivers rendelte el, hogy takarják el a Lakers zászlóit, Nick Young azonnal reagált is. Hayward 50 millió fölött kaphat, Ed Davis is hosszabbíthat a Memphisszel. Kidd arról mesélt, hogyan áll az edzősködéshez. A Barclays Center bevételei nagyban elmaradtak a várttól. Brett Brown Sam Hinkie-t dicsérte, és ugyanez megtörtént fordítva is. Rostermozgások (Clippers, Heat, Hawks).

Mint ahogyan ez valószínűleg még jó ideig megtörténik, újra megkérdezték Mike D'Antonit, mikor kezdheti meg az edzéseket Kobe Bryant, amire a Los Angeles Lakers vezetőedzője annyit mondott csak, fogalma sincs. Pau Gasol szerint Bryant már nagyon szeretne pályára lépni, de megértette, hogy van néhány lépés, amit ezelőtt meg kell tennie ennek érdekében, Gasol szerint pedig ezeket a lépéseket nem tette még meg csapattársa. A spanyol magasember szerint hagyni kell, hadd bontakozzanak ki maguktól az események, Bryant pedig majd visszatér, amikor visszatér, legyen ez egy hét, egy hónap, két hónap múlva vagy akármikor.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy mint kiderült, a Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers volt az, aki "elrendelte", hogy takarják el a Lakers visszavonultatott mezszámait és bajnoki címeiket jelző zászlóit. A tréner azt mondta, hogy nem úgy tekint erre, hogy eltakarnak valamit, hanem úgy, hogy a saját játékosaik akarják megmutatni. Rivers elmondása szerint nem akart tiszteletlen lenni a Lakersszel szemben, de ha ők játszanak otthon, akkor a Staples az ő pályájuk. Nick Young, a Lakers swingmanje nem értett egyet, szerinte el kell beszélgetni Riversszel, mert ezt nem teheti, tiszteletlenségnek gondolja ezt Young.

Ahogyan arról már reggel beszámoltunk, Gordon Hayward közel áll a hosszabbításhoz a Utah Jazz-zel. A hírek szerint a swingman többet kaphat, mint csapattársa, Derrick Favors, azaz 50 millió dollárt is meghaladhatja összfizetése a következő négy évben.

Ezt a hírt is Marc Stein (ESPN) hozta le, és azt is, hogy lehet még egy hosszabbító az október 31-ei határidő előtt, méghozzá a Memphis Grizzlies magasembere, Ed Davis, akinek a képviselői, illetve a csapat vezetői már egy ideje tárgyalnak. Azt Stein is hozzátette, egyelőre nem ismert, hogy mennyire voltak komolyak ezek a tárgyalások.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Jason Kidd David Aldridge-dzsel (nba.com) ült le beszélgetni. Elmondása szerint körül van véve nagyszerű szakemberekkel, akik mind tudják, milyen edzőnek lenni, hogyan kell edzősködni. Tudják, hogyan kell egy játékot felrajzolni akkor, amikor már csak öt másodperc van hátra. Ő ehhez még nem ért, de folyamatosan tanulja a szakmát. Tapasztalt játékosai vannak, ezért legtöbbször csak azt beszélik meg, mit csináltak rosszul, mit csináltak jól. Ha ismernek mindannyian egy figurát, akkor csak bemondja annak a nevét, ha viszont nem, akkor ott vannak mellette folyamatosan Lawrence Frankék, akik felrajzolják helyette.

Ugyancsak a Netshez tartozik, hogy a Barclays Center mindössze 26 millió dolláros összbevételt regisztrált első évében, ami 50 millióval kevesebb, mint azt eredetileg tervezte a csarnokot üzemeltető cég.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown szintén Aldridge-dzsel ült le beszélgetni. Elmondása szerint nagyon nyugodt, mert tudja, hogy a vezetőség több évben gondolkodik, és hogy a terveket Sam Hinkie próbálja meg valóságra váltani. Brown nagyon bízik a GM-ben, és a tulajdonosi kör hozzáállása is megnyugtatta, hiszen elcserélték Jrue Holiday-t is annak érdekében, hogy valami igazán nagyot alkothassanak a jövőben.

Sam Hinkie is megszólalt, ő pedig Brown dicsérte. Elmondása szerint a vezetőedző olyan munkamániás, hogy ez mindenkire átragad, aki körülötte van. A tréner azt vallja Hinkie szerint, hogy teljesen mindegy, mi történt a mai edzésen vagy a tegnapi meccsen, a lényeg, hogy holnap újra eddzenek, és elölről kezdjék a munkát. A GM azt is elmondta, hogy Brownnak ugyan elég konkrét elképzelései vannak, hogyan kell játszani ezt a játékot, ám mindig nyitott arra, hogy a mások által használt taktikai elemeket a saját csapata játékába ültesse, legyen szó egy európai meccsről, vagy alsóbb kategóriás egyetemi ütközetről.

Az Atlanta Hawks kirakta keretéből James Johnsont, a 2009-es draft 16. választottja tehát újra szabadon igazolható. A Clippers Brandon Daviestől köszönt el, így ők 15 fővel rendelkeznek jelenleg. A Miami Heat három játékosnak köszönte meg a részvételt: Jarvis Varnadónak, Larry Drew II-nek, illetve Charlie Westbrooknak. A bajnok kerete ezzel 17 főt számlál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus